Viime vuoden jättimäinen yrityskauppa teki Supercell-johtajista eniten tienaavia suomalaisia.

Video: HS (Toimittaja: Mark Autio, editointi: Matti Nousiainen)

Pelifirma Supercellin toimitusjohtaja Mikko Kodisoja ja luova johtaja Ilkka Paananen tienasivat suomalaisista eniten vuonna 2013 Helsingin Sanomat kertoo. 

Supercell myytiin vuosi sitten 1,1 miljardilla eurolla.

Kodisojan pääomatulot olivat 170,1 miljoonaa euroa ja Paanasen 168,8. Kaksikon yhteistulot, 338,9 miljoonaa euroa, ovat moninkertaiset verrattuna viime vuonna eniten tienanneeseen Leena Niemiseen. Nieminen vaurastui myytyään lääkärikeskus Dextran vuonna 2012. Hänen tulonsa olivat noin 24,4 miljoonaa.

Myös Supercellin pääohjelmoija Visa Forsten, palvelinarkkitehti Niko Derome ja tuotejohtaja Lassi Leppinen pääsivät kärkisijoille tuloillaan. Kukin sai verotettavaa tuloa noin 37 miljoonaa euroa.

Supercellin Ilkka Paananen (vas.) ja Mikko Kodisoja. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Supercell-yrityksestä tuli megamenestys sen julkaistua vuonna 2012 Clash of Clansin ja Hay Dayn. Hay Day -pelissä ruokitaan eläimiä ja viljellään maata, Clash of Clans taas perustuu kylien rakentamiseen ja niiden valloittamiseen toisilta pelaajilta. Supercellin tuorein peli, Boom Beach, julkaistiin keväällä 2014.

Vuosi hittipelien julkaisun jälkeen kävimme ottamassa selvää, millaista Suomen kiinnostavimmassa yrityksessä työskenteleminen on. Lue täältä:

Tällaista on olla Supercell-pelifirmassa: pallomeri, kisailua ja vapaus huseerata

Lue myös: Tämän verran Vain elämää -tähdet tienasivat – Samulilla ei lainkaan tuloja

Jussi-gaalan vieraat tukivat tasa-arvoa ja häirinnän lopettamista pukeutumalla näyttäviin mustiin asuihin ja valkoisiin nauhoihin.

Tänä vuonna Jussi-gaalassa nähtiin poikkeuksellisen paljon mustia iltapukuja. Jussit jakava Filmiaura ry. toivoi, että vieraat, jotka haluavat tukea tasa-arvoa ja seksuaalisen häirinnän ja vallankäytön lopettamiseta elokuva-alalla, kantaisivat gaalassa valkoista nauhaa esimerkiksi rintapielessä tai ranteessa. Tukensa pystyi osoittamaan myös pukeutumalla mustaan.

Tyylikkäästi mustiin pukeutuivat esimerkiksi Minka Kuustonen ja Heidi Lindén.

Näyttelijä Alina Tomnikov esitteli gaalassa miesystävänsä, valokuvaaja Lauri Laukkasen.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi osoitti kunnioituksensa tasa-arvokampanjaan käyttämällä valkoista nauhaa rintapielessään.

Myös Laura Birn pukeutui mustaan. 


Anna Paavilainen ja Minttu Mustakallio Jussi-gaalan punaisella matolla.

Krista Kososen look oli dramaatinen ja näyttävä.

Maryam Razavin elämässä puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä hän erosi vastikään näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammesta.

Pihla Viitala juhli miesystävänsä Alexander Schimphin kanssa.

Selma Vilhusen ohjaama dokumentti Hobbyhorse revolution voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Elena Leeve valitsi ylleen mustaa samettia.

Milka Ahlroth juhli housupuvussa.

Eero Aho juhli vaimonsa Teresa Meriläisen kanssa.

Suomalais-tanskalainen näyttelijä ja tanssija Sara Soulién asu oli läpikuultava, mutta silti tyylikäs.

Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa pääroolin tehnyt Eero Aho osoitti Jussi-gaalassa täyden tukensa naisnäyttelijöiden ulostuloille.

Näyttelijä Eero Aho on Jussi-gaalassa ehdolla parhaasta miespääosasta Tuntematon sotilas -elokuvasta. Gaalan punaisella matolla nähtiin kuitenkin vakava mies, jonka oli vaikea päästä juhlatunnelmaan.

– Tunnelmat ovat todella ristiriitaiset, hän myönsi.

Aiemmin tällä viikolla joukko eturivin naisnäyttelijöitä kertoi Ylen haastattelussa kokemuksistaan ohjaaja Aku Louhimiehen elokuvien kuvauksissa. Muun muassa Pamela Tola, Matleena Kuusniemi ja Pihla Viitala syyttivät Louhimiestä alistavasta, nöyryyttävästä ja sadistisesta kohtelusta.

Louhimies on ohjannut uuden Tuntemattoman sotilaan, jolla on Jussi-gaalassa 10 ehdokkuutta. Aihe puhuttikin laajasti myös gaalan punaisella matolla.

”Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.”

– Haluan osoittaa tukeni kaikille näille naisille ja heidän ulostuloilleen. Olen järkytyksellä seurannut sosiaalisessa mediassa käytävää keskustelua, jossa osa on leimannut heidät ja kyseenalaistanut heidän kokemuksensa, Aho sanoi.

– Toivottavasti tämä kaikki johtaa parempaan dialogiin ja siihen, että koko elokuva-ala muuttuu.

Samaan aikaan Aho halusi kuitenkin myös juhlistaa hänen ja koko Tuntemattoman sotilaan työryhmän tekemää työtä.

– Tilanne on tosiaan hyvin ristiriitainen. Tämä on kuitenkin suomalaisen elokuvan juhla. Olemme muiden elokuvan näyttelijöiden kanssa tästä puhuneet, ja todenneet, että meidän ei tarvitse hävetä mitään, hän totesi.

Parhaasta ohjauksesta ehdolla olevaa Aku Louhimiestä ei ainakaan Jussi-gaalan punaisella matolla häntä näkynyt, eikä Aholla ei ollut asiasta sen parempaa tietoa.

– En tiedä, onko hän tulossa.