Myös Saara Aallon äiti, isä ja sisko ovat laulajia. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Myös Saara Aallon äiti, isä ja sisko ovat laulajia. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Saara Aallon suku ei pelkää kilpailuja, viihdettä eikä esiintymistä kameroiden edessä.

Suomalaislaulaja Saara Aalto, 29, kilpailee parhaillaan Britannian X Factor -ohjelmassa.

Kotona Saaran menestystä jännittää joukko Aallon kuuluisia taiteilijoita. Helsingin Sanomat kirjoittaa, kuinka poikkeuksellista kokemusta Saaran koko perheellä on laulamisesta ja esiintymisestä.

Markus-isä on soittanut muun muassa Jamppa Tuomisen taustabändissä ja muun muassa menestyi Sodoma-yhtyeensä kanssa popin SM-kisoissa 1970-luvulla. Hän tapasi puolisonsa Tainan, Saaran äidin, Oulun teatterin esittämässä oopperassa Figaron häät, jossa he molemmat lauloivat.

Jo neljävuotiaana Saara esitti lastenlauluja videokameran edessä. Kotivideoita oli usein kuvaamassa isoisä, Jussi-palkittu tv-elokuvien tekijä ja kuvataiteilija Eeli Aalto.

Markus ja Taina Aalto asuvat Oulunsalossa. Kuva: Sanoma-arkisto
Markus ja Taina Aalto asuvat Oulunsalossa. Kuva: Sanoma-arkisto

– Eeli on niin paljon kuvannut, että ne on tottuneet kameraan, Taina sanoo Hesarille.

Saaran sisaret ovat myös pitkän linjan esiintyjiä. Pikkusisko, seitsemän vuotta nuorempi Suvi Aalto on osallistunut muun muassa The Voice of Finland -kilpailuun ja paikannut Saaraa syksyn konserteissa.

”Eeli on niin paljon kuvannut, että ne on tottuneet kameraan.”

Pikkuveli Samu Aalto on puolestaan maailmallakin pelannut pokeriammattilainen, joka on voittanut myös Counter-Striken suomenmestaruuskilpailut.

Serkku kisaa Talent Suomessa

Tänä syksynä televisiossa on loistanut serkku Sari Aalto. Hän on Suomen ainoa ammattimainen naisvatsastapuhuja.

Sari kulkee serkkunsa jalanjäljillä ja on mukana Talent Suomessa. Saarakin kilpaili Talentissa vuonna 2007, jolloin Sari oli kannustamassa häntä yleisössä. Sari Aallon isä on Markuksen veli Simo ”Jokeri Pokeri Box” Aalto.

– Työkaveri sanoi minulle, että tehän voisitte sirkuksen perustaa, Markus Aalto kertoo Helsingin Sanomissa.

Sari Aalto nähdään seuraavan kerran Talent Suomessa 10. marraskuuta kello 20.00 Nelosella.

Brittien X Factor -kilpailussa Saara on päässyt jo kahdeksan parhaan joukkoon. Tänään lauantaina hän esittää suorassa lähetyksessä Girls Aloud -yhtyeen hitin Sound Of The Underground.

Lue lisää! Saara Aallon X Factor -kappale julki: mitä mieltä olet?

Me Naiset, Helsingin Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.