Marco Bjurström on ollut perheelleen jo pitkään avoin seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Marco Bjurström kertoo Kuukausiliitteen Perhesiteitä-haastattelussa, miten hänen äitinsä ja veljensä Janek reagoivat, kun saivat kuulla Marcon seksuaalisesta suuntautumisesta ensimmäisen kerran.

– Tulin kaapista ulos jouluaattona 1986, kun olimme syöneet jouluaterian. Olin 20-vuotias, ja sanoin mutsille ja Janekille, että by the way, en tykkääkään tytöistä vaan pojista, hän kertoo Kuukausiliitteelle.

Asia ei Marcon mukaan erityisemmin hetkauttanut hänen veljeään, mutta äiti ei ottanut uutista yhtä kevyesti.

– Se oli mutsille kauhea sokki, mutta Janek heti puolusti minua ja sanoi, että who cares. Se oli elämäni tärkeimpiä iltoja, ja Janek oli siinä merkittävässä roolissa. Hän sanoi, että on aina tiennyt suuntautumisestani.

Teatterikorkeakoulusta vahvistusta

Marco kertoo Kuukausiliitteelle, että alkoi hahmottaa oman suuntautumisensa murrosiässä. Teatterikorkeakoulussa oma seksuaalinen suuntautuminen alkoi tuntua hyvin luontevalta.

– Kuudesta luokallani opiskelevasta kundista viisi oli homoja, joten pian omakaan suuntautumiseni ei tuntunut mitenkään ihmeelliseltä, Marco kertoo.

Haastattelussa Marco ja Janek kertovat myös edesmenneen äitinsä alkoholismista ja kuolemasta.

Vuonna 2015 veljekset kertoivat Me Naisille lapsuudestaan, jossa äidin haasteet olivat jatkuvasti läsnä.

– Sellaisessa ympäristössä kenenkään lapsi ei saisi kasvaa. Mutta en muista, että olisi ollut turvaton olo. Oli vain huoli äidistä, he kertoivat.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.