Reino ja Maria Nordinin elämää seurattiin Iholla-televisiosarjassa muutama vuosi sitten. Kuva: Sanoma-arkisto / Termi Ylimäinen
Reino ja Maria Nordinin elämää seurattiin Iholla-televisiosarjassa muutama vuosi sitten. Kuva: Sanoma-arkisto / Termi Ylimäinen

Maria Nordin kirjoittaa DNRS-menetelmän parantaneen enemmän kuin hänen home- ja kemikaaliyliherkkyytensä.

Arkkitehti Maria Nordin kertoo isosta elämänmuutoksestaan Kaksplus-sivustolla olevassa Kotitalouskriisi-blogissaan.

Hän kirjoittaa tehneensä puolen vuoden ajan ympäristöyliherkkyyksien hoitoon kehitetyn DNRS-menetelmän harjoituksia ja päässeensä eroon home- ja kemikaaliyliherkkyydestään.

Marian mukaan menetelmä on vaikuttanut hänen oman olonsa lisäksi merkittävällä tavalla myös koko perheen elämään. Hän kirjoittaa esimerkiksi murehtivansa vähemmän ja olevansa parempi äiti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– DNRS-menetelmä paransi enemmän kuin home- ja kemikaaliyliherkkyyteni, se paransi koko perheemme. Myös puolisoni on parantunut päihderiippuvuudesta, Maria kertoo tekstissään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En tiedä, oliko minussa tapahtuneella muutoksella myös vaikutusta asiaan. Ehkä. Minulle riittää se, että niin tapahtui ja elämämme on ihanaa, rakkaudentäytteistä, hauskaa, syvällistä ja tasapainoista.

”Menetelmä paransi koko perheemme.”

Maria on naimisissa muusikko-näyttelijä Reino Nordinin kanssa. Pariskunnalla on kaksi lasta.

Reino itse kertoi raitistumisestaan heinäkuussa Instagram-päivityksessään, jossa hän iloitsi Antaudun-kappaleella ylittämästään tuplaplatinarajasta.

– Tuntuu ihan uskomattomalta ja vielä tulee paranee vaan. Sattumalta raitistuinkin tässä reissulla ni tunteet on aika paljon isompia muutenkin, Reino kirjoitti.

Lue myös: Reino Nordin julkaisi onnellisen kuvan: ”Sattumalta raitistuinkin tässä reissulla”

Vuosien varrella Marian ja Reinon suhteeseen on mahtunut useita kriisejä, muun muassa mustasukkaisuutta, lapsettomuutta ja hometalo-ongelmia.

– Se, että olemme pysyneet yhdessä kaiken keskellä, kertoo, että suhteemme täytyy olla vahva. Rakkaus on meille konkretiaa ja energiaa – sen voi todella tuntea, Maria sanoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2012.

Syyskuun alussa Maria Nordin kertoi Helsingin Sanomissa saaneensa myös paljon kritiikkiä kehuttuaan käyttämäänsä menetelmää, jossa ihminen itse harjoitusten avulla opettaa aivonsa olemaan reagoimatta vaarattomiin ärsykkeisiin. Vaikka jotkut ovat saaneet harjoituksista apua ympäristöyliherkkyyteensä, asiantuntijoiden mukaan lääketieteellinen näyttö tehosta puuttuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla