”En sovi mihinkään muottiin enkä haluakaan. Mieluummin hämmennän pakkaa.", Sara sanoo. Kuva Liisa Valonen.
”En sovi mihinkään muottiin enkä haluakaan. Mieluummin hämmennän pakkaa.", Sara sanoo. Kuva Liisa Valonen.

Joutuminen koulukiusatuksi oli Sara Forsbergille niin raju juttu, että hän alkoi etsiä helpotusta oloonsa kiusaamalla muita. –En vain jaksanut aina olla se pahnanpohjimmainen, Talent Suomen uusi tuomari sanoo.

Los Angelesissa asuva Sara Forsberg, 22, valmistelee ensimmäistä albumiaan ja iloitsee uusista tv-töistään sekä Talent Suomen tuomarina että BBC:n lastenkanavan peliohjelman juontajana. Vain muutama vuosi sitten hän oli vähällä jättää laulamisen kokonaan kiusaajien vuoksi.

Saran kiusaaminen alkoi ala-asteella ja jatkui entistä rajumpana yläasteella. Saraa haukuttiin laulamisesta ja ylipainosta.

–Pojat huutelivat perään ja haukkuivat läskiksi. Piti olla jatkuvasti varuillaan, luokkahuoneessa, ruokalassa, kadulla. Kiusaaminen teki minusta introvertin, koska yksinäisyys antoi turvallisuutta, Sara kertoo.

–Joudun vieläkin pakottamaan itseni ihmisten pariin.

Aika usein Sara provosoitui ja sanoi kiusaajilleen takaisin. Se vain pahensi asiaa.

–Surullisena seurauksena oli se, että aloin vuorostani kiusata paria muuta ihmistä. En vain jaksanut aina olla se pahnanpohjimmainen.

Laulajatytön maine rasitti

Sara ja koko hänen perheensä tunnettiin Pietarsaaressa laulavana ja soittavana Forsbergin perheenä, joka esiintyi sunnuntaisin kirkossa. Laulajatytön maineesta tuli kuitenkin Saralle rasite.

–En olisi halunnut olla huomion keskipisteenä, halusin vain laulaa. Kun menin yläasteelta ammattikouluun, en kertonut laulutaidostani kenellekään.

Kokkikoulussa Saran paino-ongelma paheni, ja siellä syntyi myös päätös laihduttamisesta ja terveellisemmästä elämästä. Laihtuminen muutti Saran elämän.

–Kun laihduin, tulin näkyväksi. Yhtäkkiä aloin saada huomiota.

Hyvää energiaa

Huomio tuntui niin hyvältä, että Sara halusi taas laulaa. Hän meni musiikkiopistoon, jatkoi esiintymisiä ja lauloi coverbiisejä videoille. Lopulta niitä kuunneltiin kiinnostuneina myös amerikkalaisissa levy-yhtiöissä.

–Paras kosto kiusaajilleni oli, että menestyin. Nyt voin keskittyä omaan juttuuni ja ajattelemaan positiivisesti. Los Angelesissa ei ehkä olla superaitoja, mutta siellä sentään kaikki yrittävät auttaa toisiaan ja toivovat hyvää. Saan siitä energiaa.

Mitä Sara kertoo arjestaan Yhdysvalloissa? Miten Hoomanin kanssa menee? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 30/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Sara Forsberg

Artisti syntyi Pietarsaaressa 2.5.1994, asuu Hollywoodissa. Taiteilijanimeltään Saara ja Smoukahontas.

Kehitti avaruuskielen edelliseen Star Wars -elokuvaan. Julkaisi EP:n California, albumi ilmestyy loppuvuodesta.

Talent Suomi -tuomari. Debytoi Renny Harlinin elokuvassa loppuvuodesta 2016. BBC:n Remotely Funny -peliohjelman juontaja.

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.