Samuli Vauramo piipahti tiistaina Mielensäpahoittaja-elokuvan kutsuvierasensi-illassa. Hänen läpimurtoroolinsa oli Dome Karukosken esikoiselokuvassa Tyttö sinä olet tähti. Kuva: Jonna Öhrnberg
Samuli Vauramo piipahti tiistaina Mielensäpahoittaja-elokuvan kutsuvierasensi-illassa. Hänen läpimurtoroolinsa oli Dome Karukosken esikoiselokuvassa Tyttö sinä olet tähti. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Samuli Vauramo on nähnyt Hollywoodissa leffamaailman raadollisuuden.

Los Angelesissa vuodesta 2011 näyttelijän uraa tehnyt Samuli Vauramo, 33, nähdään seuraavaksi Autumn Blood -elokuvassa. Hän näyttelee leffassa sekä englanniksi että venäjäksi.

– Kuvaan parhaillaan erästä tv-projektia Ruotsissa, hän kertoi tiistaina Mielensäpahoittaja-elokuvan kutsuvierasesityksessä Helsingin Tennispalatsissa.

Monet suomalaiset ovat lähteneet Los Angelesiin luomaan kansainvälistä uraa. Samulin mukaan olennainen ero Euroopan ja Los Angelesin välillä on se, että jälkimmäisessä ulkonäöllä on suurempi painoarvo kuin sillä, miten hyvä on näyttelijänä. Jenkeissä pitää olla sekä hyvä että juuri oikean näköinen.

– Kilpailu töistä kiristyy koko ajan. Lähtötaso on kaikilla niin hyvä, että menestymiseen tarvitaan paljon onnea sekä oikeita kontakteja ja ajoitus. Pitää olla kova realisti, hän pohti.

Samuli on kokenut myös leffamaailman raadollisuuden. Monet koekuvaukset ovat menneet omasta mielestä putkeen, mutta silti on jäänyt tunne, että leffantekijät ovat jo etukäteen päättäneet antaa roolin jollekin toiselle. Harmittava takaisku oli, kun Samuli oli jo saanut pääroolin elokuvassa, jonka tuottaja oli ennestään tuttu. Elokuva oli tarkoitus kuvata kaukoidässä.

– Eräs suuri tähti päätti napata roolin itselleen, enkä voinut sille mitään. Hän tuo elokuvalle kuitenkin julkisuusarvoa, jota en itse tuntemattomampana pysty tarjoamaan. En tiedä, kuka sen roolin sai, enkä haluakaan tietää, Samuli sanoi.

Samuli paljasti myös, että jotkut elokuvat Jenkeissä jäävät toteutumatta, vaikka ne olisi kuvattu jo. Hän kiittääkin Suomen Elokuvasäätiötä, jonka tuotantotuki varmistaa, että elokuvat tulevat ulos ajallaan.

Lue myös:

Samuli Vauramo: "Puhuminen on edellytys pussaamiselle"

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!