Me kaikki voisimme helposti liikkua enemmän. Hollywood-tähtien valmentajana tunnetuksi tulleen Patrick Murphyn vinkeillä saat parannettua elämäntapojasi lähes huomaamatta.

Muun muassa Jennifer Lawrencea ja Eva Longoriaa valmentanut personal trainer Patrick Murphy on koonnut byrdie.com-sivustolle vinkkejä, joiden avulla jokainen meistä voi saada itsensä liikkumaan enemmän.

Poimi näistä Patrickin nikseistä itsellesi parhaiten sopivat.

1. Suhtaudu lenkille lähtemiseen kuten lennolle ehtimiseen

Kuinka monena aamuna tuleekaan pyhästi päätettyä, että tänä iltana raivaan aikaa liikunnalle. Ja sitten, kun ilta saa, lenkkarit nököttävät eteisen nurkassa ja itse puuhaa jotain ihan muuta.

Patric Murphyn mukaan selitys löytyy yleensä näistä: A) liikaa töitä, B) epäterveelliset elämäntavat C) ystävät.

Hän sanoo, että jokin edellä olevista seikoista yksinkertaisesti ajaa tärkeysjärjestyksessämme liikunnan ohi.

– Ymmärrän, että työ on tärkeää. Mutta on totuus on, että työt eivät hylkää sinua, mutta terveytesi voi sen tehdä.

Murphy huomauttaa, että ihminen ei juuri koskaan myöhästy lentokoneesta, koska hän tekee päätöksen siitä, että lennolle on tärkeä ehtiä.

– Ala suhtautua kuntoilemiseen kuten suhtaudut lennolle lähtemiseen.

2. Pidä kirjaa toimintatavoistasi

Epäterveelliset tavat pesiytyvät elämään usein ihan huomaamatta. Liian vähäiset yöunet, epäsäännölliset ruokailutottumukset ja muut korjausliikettä kaipaavat seikat paljastuvat parhaiten, kun kirjaa ensin asioista säntillisesti ylös.

– Tiedostaminen on paras tapa löytää voimavaransa. Elintapojen korjaaminen pitää aina aloittaa jostain, ja paras hetki aloittaa on aina juuri nyt.

3. Hanki liikunnallisia ystäviä

– Jos ystäväpiiristäsi ei ennestään löydy liikunnallisia ihmisiä, lisää kavereihisi heitä, jotka liikkuvat, Murphy sanoo.

Vanhoja ystäviä ei tietenkään kuulu hylätä, mutta uusilta kavereilta saa lisätukea uuteen aktiivisempaan elämäntapaan.

– Sopikaa liikuntatreffit joko ennen töitä tai niiden jälkeen.

4. Luo joka viikolle uusi tavoite

Monen ongelmana ei suinkaan ole innostuksen puute vaan motivaation lyhytaikaisuus. Sen sijaan, että keskityt ainoastaan pitkäkestoisiin tuloksiin, luo joka viikolle uusi tavoite. Jos yhtenä viikkona päätät kävellä kaikki työmatkat, päätä seuraavana viikkona esimerkiksi käydä joka aamu pikalenkillä. Näin et kyllästy, vaan haastat itsesi aina uudelleen – ja koet myös uusia onnistumisen kokemuksia.

Lue myös:

Kaikkien aikojen helpoin pepputreeni

Kiinteäksi kolmessa kuukaudessa – näin onnistut

Kuukaudessa juoksukuntoon – treeniohjelma vitosen naisille

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta