Peppina Pällijeff. Kuva: Panu Pälviä
Peppina Pällijeff. Kuva: Panu Pälviä

Ennen suomalaiset lähtivät maailmalle uhoten, nykyään he menevät ja valloittavat sen vaivihkaa. Yksi heistä on 18-vuotias Peppina Pällijeff, tämän kevään ylioppilas.

Tervetuloa kuuluisuuteen, laulaja-­lauluntekijä Peppina! Esiinnyit näyttelijä Joseph Gordon-­Levittin kanssa Sundance-filmifestivaaleilla tammikuussa ja toimit apulais­ohjaajana hänen hitRECord-organisaatiossaan.

– Yritän vielä itsekin käsitellä tätä kaikkea, sillä niin paljon on tapahtunut. Olen ­lisännyt omaa musiikkiani hitRECord-nettisivuille pari vuotta, ja Joseph bongasi minut sieltä. Nyt olen esiintynyt hänen kanssaan filmifestareilla ja Los Angelesissa noin 2 000 ihmiselle. Se on ollut aivan hullua.

HitRECord on tuotantoyhtiö, jonne käyttäjät voivat netissä ladata luovaa sisältöä ja tehdä niistä yhdessä taide­kokonaisuuksia. Miten löysit sivuston?

– Kaverini suositteli sitä, ja ensimmäiset puoli vuotta tein sinne taukoamatta kaikkea: tekstejä, kuvia ja biisejä, jotka saivat todella hyvän vastaanoton. Ei ­minua löydetty sivustolta heti, mutta olen onnekas, että liityin sinne niin varhain. Nyt hitRECord on kasvanut räjähdysmäisesti uuden televisio-ohjelmamme ansiosta. Yksi biiseistäni päättää koko ohjelman ensimmäisen tuotantokauden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Joseph on hehkuttanut sinun olevan ­yksi hänen tämänhetkisistä suosikki­laulaja-lauluntekijöistään. Me Suomessa tunnemme hänet lähinnä nuoruuden roolistaan Kolmas kivi auringossa -tv-sarjasta. Millainen mies oikein on?

– Olemme Joen kanssa ystäviä, ja olen kiitollinen hänelle kaikesta, mitä hän on hyväkseni tehnyt. Joe on ollut niin kannustava. En jännittänyt ensimmäistä tapaamistamme, sillä olin jo parin vuoden ajan nähnyt hänet netin kautta parta ajamatta ja silmälasit päässä – aivan ­tavallisen näköisenä.

Mikä on paras tie menestykseen?

– Jos haluaa tulla laulajaksi ja saada julkisuutta, laulukilpailut ovat ­hyvä väylä. Minä olen lauluntekijä, siksi tosi-tv ei ole minua varten. Oikotietä onneen ei ole, mutta hyvä tapa levittää omaa musiikkia on jakaa sitä paljon netissä.

Mistä haaveilet?

– Haluan ehdottomasti jatkaa musiikki­uraani, mutta missä, kuinka nopeasti ja mihin suuntaan, sitä en tiedä. Teen nyt ensin koulun loppuun ja hengähdän ­vähän. Aion silti takoa rautaa nyt, kun se on kuumaa.

Peppinan haastattelu julkaistu Me Naiset -lehdessä 6/2014.

Lue myös:

Kaikki vonkaavat nyt suomalaista kielinaista – jopa Joseph Gordon-Levitt fanittaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla