Kuva Karoliina Paatos
Kuva Karoliina Paatos

Tuoreesta erosta huolimatta Hjallis Harkimo uskoo yhä rakkauteen.

6–7 keskiarvo
Suosikkiaineitani koulussa olivat historia ja urheilu. Inhokkeja olivat kaikki loput. Olin koulussa erittäin huono, mikä johtui osittain kiinnostuksen puutteesta, osittain lukihäiriöstä. Kävin yksityistunneilla, mutta noihin aikoihin sanasokeutta ei otettu huomioon niin kuin nykyään.
Jäin luokalle ensin yläasteen vikalla ja sitten lukion ekalla. Ylioppilaaksi pääsy oli elämäni täyttymys, sitä juhlittiin tosi kovaa. Ylioppilasruusuni myin käytännön syistä lähikukkakauppaan. Olimme lähdössä landelle, eikä ruusuja viitsinyt roskiinkaan heittää. Sain siitä jonkin verran taskurahaa.

1 lempinimi
Sain Hjallis-lempinimeni pikaluistelun maailmanmestarin, norjalaisen Hjallis Andersenin mukaan. Äitini teki minulle samanlaisen pipon kuin hänellä oli. Makasin tuolloin lastenvaunuissa, joten minulta ei paljon mielipiteitä kyselty. Nykyään vain ulkomaalaiset kutsuvat minua Harryksi, se kai istuu heidän suuhunsa paremmin. Yhtenä päivänä kerroin kuusivuotiaalle pojalleni Danille, että oikea nimeni on Harry. Hän ei uskonut sitä.

3–4 suurta rakkautta
Elämässäni on ollut kolme tai neljä suurta rakkautta. En lähde niitä yksilöimään, ettei kukaan loukkaannu. Mutta Leena oli se suurin rakkaus. Jos on kaksi yhteistä lasta ja takana kahdentoista vuoden avioliitto, se kertoo jo jotakin.
Hyviä muistoja ja hetkiä voi olla, mutta taaksepäin kaipausta ei voi harrastaa, on katsottava eteenpäin. Mielestäni sellaista ei voi kaivata, mitä ei voi toteuttaa.

0 kriteeriä naiselle
Minulla ei ole naiselle mitään tiettyjä kriteerejä, sillä ihmiset ovat niin erilaisia. Sotkuinenkin nainen käy, jos hänessä on sata hyvää piirrettä. Ihminen on kokonaispaketti. Joko juttu toimii tai sitten ei.
Vaatimukset muuttuvat iän myötä, kun muitakin tekijöitä on otettava huomioon. On lapsia, ja lapsilla on äitinsä. Uusperheen synnyttäminen ei ole helppoa. Kaiken maailman ihmiset tulevat soppaan mukaan, ja siinä voi olla kauhea keittäminen.
Tuoreimmasta erostani en puhu mitään. On asioita, joista koko Suomen kansan ei tarvitse tietää. Näin olemme Helenan kanssa sopineet. Sydänsuru kestää sen verran, kun se kestää. Voin sanoa, että uskon yhä rakkauteen.

3 ideaa
Työstän päässäni aina vähintään kahta tai kolmea työhön liittyvää ideaa. Maailmassa on keksitty jo niin paljon asioita, että riittää, että johonkin löytää uuden näkökulman ja muokkaa idean omakseen. En pelkää ideoiden loppumista. Joskus melkein toivon, että niitä olisi vähemmän, ettei tarvitsisi toteuttaa niin paljon.
Myös haaveita ja unelmia ihmisellä pitää aina olla. Niin elämä tuntuu mielekkäältä ja jaksaa mennä eteenpäin. Unelmien merkitys korostuu aamuisin, kun miettii, huvittaako nousta sängystä vai ei. Jos on mielekäs päivä tiedossa, sen tekee mielellään. Tuo pätee niin työ- kuin yksityiselämäänkin. Virheiden kelaamista yritän välttää. Mietin mieluummin, miten voisin tehdä asioita vastedes paremmin. Menneisyyteen ei voi enää vaikuttaa, mutta tulevaisuuteen voi.

Hjallis (Harry) Harkimo

  • Helsingissä syntynyt 57-vuotias liikemies, Jokereiden hallituksen puheenjohtaja, Hartwall Areenan rakennuttaja ja urheilumanageri.
  • Valmistunut Svenska Handelshögskolanista 1979.
  • Ensimmäinen suomalainen, joka on purjehtinut yksin kilpaa maailman ympäri.
  • Tuttu tv-ohjelmista Diili sekä Sorainen (Har-kimo). Juontaa Hjalliksen kanssa -talk showta, joka alkaa 27. tammikuuta.
  • Ollut naimisissa Leena Harkimon (1989–2002) ja Merikukka Forsiuksen (2004–2005) kanssa. Kihlaus (2009–2011) Helena Karihtalan kanssa purkautui tammikuun alussa.
  • Kolmen pojan isä.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.