Kuva Karoliina Paatos
Kuva Karoliina Paatos

Tuoreesta erosta huolimatta Hjallis Harkimo uskoo yhä rakkauteen.

6–7 keskiarvo
Suosikkiaineitani koulussa olivat historia ja urheilu. Inhokkeja olivat kaikki loput. Olin koulussa erittäin huono, mikä johtui osittain kiinnostuksen puutteesta, osittain lukihäiriöstä. Kävin yksityistunneilla, mutta noihin aikoihin sanasokeutta ei otettu huomioon niin kuin nykyään.
Jäin luokalle ensin yläasteen vikalla ja sitten lukion ekalla. Ylioppilaaksi pääsy oli elämäni täyttymys, sitä juhlittiin tosi kovaa. Ylioppilasruusuni myin käytännön syistä lähikukkakauppaan. Olimme lähdössä landelle, eikä ruusuja viitsinyt roskiinkaan heittää. Sain siitä jonkin verran taskurahaa.

1 lempinimi
Sain Hjallis-lempinimeni pikaluistelun maailmanmestarin, norjalaisen Hjallis Andersenin mukaan. Äitini teki minulle samanlaisen pipon kuin hänellä oli. Makasin tuolloin lastenvaunuissa, joten minulta ei paljon mielipiteitä kyselty. Nykyään vain ulkomaalaiset kutsuvat minua Harryksi, se kai istuu heidän suuhunsa paremmin. Yhtenä päivänä kerroin kuusivuotiaalle pojalleni Danille, että oikea nimeni on Harry. Hän ei uskonut sitä.

3–4 suurta rakkautta
Elämässäni on ollut kolme tai neljä suurta rakkautta. En lähde niitä yksilöimään, ettei kukaan loukkaannu. Mutta Leena oli se suurin rakkaus. Jos on kaksi yhteistä lasta ja takana kahdentoista vuoden avioliitto, se kertoo jo jotakin.
Hyviä muistoja ja hetkiä voi olla, mutta taaksepäin kaipausta ei voi harrastaa, on katsottava eteenpäin. Mielestäni sellaista ei voi kaivata, mitä ei voi toteuttaa.

0 kriteeriä naiselle
Minulla ei ole naiselle mitään tiettyjä kriteerejä, sillä ihmiset ovat niin erilaisia. Sotkuinenkin nainen käy, jos hänessä on sata hyvää piirrettä. Ihminen on kokonaispaketti. Joko juttu toimii tai sitten ei.
Vaatimukset muuttuvat iän myötä, kun muitakin tekijöitä on otettava huomioon. On lapsia, ja lapsilla on äitinsä. Uusperheen synnyttäminen ei ole helppoa. Kaiken maailman ihmiset tulevat soppaan mukaan, ja siinä voi olla kauhea keittäminen.
Tuoreimmasta erostani en puhu mitään. On asioita, joista koko Suomen kansan ei tarvitse tietää. Näin olemme Helenan kanssa sopineet. Sydänsuru kestää sen verran, kun se kestää. Voin sanoa, että uskon yhä rakkauteen.

3 ideaa
Työstän päässäni aina vähintään kahta tai kolmea työhön liittyvää ideaa. Maailmassa on keksitty jo niin paljon asioita, että riittää, että johonkin löytää uuden näkökulman ja muokkaa idean omakseen. En pelkää ideoiden loppumista. Joskus melkein toivon, että niitä olisi vähemmän, ettei tarvitsisi toteuttaa niin paljon.
Myös haaveita ja unelmia ihmisellä pitää aina olla. Niin elämä tuntuu mielekkäältä ja jaksaa mennä eteenpäin. Unelmien merkitys korostuu aamuisin, kun miettii, huvittaako nousta sängystä vai ei. Jos on mielekäs päivä tiedossa, sen tekee mielellään. Tuo pätee niin työ- kuin yksityiselämäänkin. Virheiden kelaamista yritän välttää. Mietin mieluummin, miten voisin tehdä asioita vastedes paremmin. Menneisyyteen ei voi enää vaikuttaa, mutta tulevaisuuteen voi.

Hjallis (Harry) Harkimo

  • Helsingissä syntynyt 57-vuotias liikemies, Jokereiden hallituksen puheenjohtaja, Hartwall Areenan rakennuttaja ja urheilumanageri.
  • Valmistunut Svenska Handelshögskolanista 1979.
  • Ensimmäinen suomalainen, joka on purjehtinut yksin kilpaa maailman ympäri.
  • Tuttu tv-ohjelmista Diili sekä Sorainen (Har-kimo). Juontaa Hjalliksen kanssa -talk showta, joka alkaa 27. tammikuuta.
  • Ollut naimisissa Leena Harkimon (1989–2002) ja Merikukka Forsiuksen (2004–2005) kanssa. Kihlaus (2009–2011) Helena Karihtalan kanssa purkautui tammikuun alussa.
  • Kolmen pojan isä.

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti