Me Naiset
|
Taina Latvala
Kuva Karoliina Paatos
Kuva Karoliina Paatos

Tuoreesta erosta huolimatta Hjallis Harkimo uskoo yhä rakkauteen.

6–7 keskiarvo
Suosikkiaineitani koulussa olivat historia ja urheilu. Inhokkeja olivat kaikki loput. Olin koulussa erittäin huono, mikä johtui osittain kiinnostuksen puutteesta, osittain lukihäiriöstä. Kävin yksityistunneilla, mutta noihin aikoihin sanasokeutta ei otettu huomioon niin kuin nykyään.
Jäin luokalle ensin yläasteen vikalla ja sitten lukion ekalla. Ylioppilaaksi pääsy oli elämäni täyttymys, sitä juhlittiin tosi kovaa. Ylioppilasruusuni myin käytännön syistä lähikukkakauppaan. Olimme lähdössä landelle, eikä ruusuja viitsinyt roskiinkaan heittää. Sain siitä jonkin verran taskurahaa.

1 lempinimi
Sain Hjallis-lempinimeni pikaluistelun maailmanmestarin, norjalaisen Hjallis Andersenin mukaan. Äitini teki minulle samanlaisen pipon kuin hänellä oli. Makasin tuolloin lastenvaunuissa, joten minulta ei paljon mielipiteitä kyselty. Nykyään vain ulkomaalaiset kutsuvat minua Harryksi, se kai istuu heidän suuhunsa paremmin. Yhtenä päivänä kerroin kuusivuotiaalle pojalleni Danille, että oikea nimeni on Harry. Hän ei uskonut sitä.

3–4 suurta rakkautta
Elämässäni on ollut kolme tai neljä suurta rakkautta. En lähde niitä yksilöimään, ettei kukaan loukkaannu. Mutta Leena oli se suurin rakkaus. Jos on kaksi yhteistä lasta ja takana kahdentoista vuoden avioliitto, se kertoo jo jotakin.
Hyviä muistoja ja hetkiä voi olla, mutta taaksepäin kaipausta ei voi harrastaa, on katsottava eteenpäin. Mielestäni sellaista ei voi kaivata, mitä ei voi toteuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

0 kriteeriä naiselle
Minulla ei ole naiselle mitään tiettyjä kriteerejä, sillä ihmiset ovat niin erilaisia. Sotkuinenkin nainen käy, jos hänessä on sata hyvää piirrettä. Ihminen on kokonaispaketti. Joko juttu toimii tai sitten ei.
Vaatimukset muuttuvat iän myötä, kun muitakin tekijöitä on otettava huomioon. On lapsia, ja lapsilla on äitinsä. Uusperheen synnyttäminen ei ole helppoa. Kaiken maailman ihmiset tulevat soppaan mukaan, ja siinä voi olla kauhea keittäminen.
Tuoreimmasta erostani en puhu mitään. On asioita, joista koko Suomen kansan ei tarvitse tietää. Näin olemme Helenan kanssa sopineet. Sydänsuru kestää sen verran, kun se kestää. Voin sanoa, että uskon yhä rakkauteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 ideaa
Työstän päässäni aina vähintään kahta tai kolmea työhön liittyvää ideaa. Maailmassa on keksitty jo niin paljon asioita, että riittää, että johonkin löytää uuden näkökulman ja muokkaa idean omakseen. En pelkää ideoiden loppumista. Joskus melkein toivon, että niitä olisi vähemmän, ettei tarvitsisi toteuttaa niin paljon.
Myös haaveita ja unelmia ihmisellä pitää aina olla. Niin elämä tuntuu mielekkäältä ja jaksaa mennä eteenpäin. Unelmien merkitys korostuu aamuisin, kun miettii, huvittaako nousta sängystä vai ei. Jos on mielekäs päivä tiedossa, sen tekee mielellään. Tuo pätee niin työ- kuin yksityiselämäänkin. Virheiden kelaamista yritän välttää. Mietin mieluummin, miten voisin tehdä asioita vastedes paremmin. Menneisyyteen ei voi enää vaikuttaa, mutta tulevaisuuteen voi.

Hjallis (Harry) Harkimo

  • Helsingissä syntynyt 57-vuotias liikemies, Jokereiden hallituksen puheenjohtaja, Hartwall Areenan rakennuttaja ja urheilumanageri.
  • Valmistunut Svenska Handelshögskolanista 1979.
  • Ensimmäinen suomalainen, joka on purjehtinut yksin kilpaa maailman ympäri.
  • Tuttu tv-ohjelmista Diili sekä Sorainen (Har-kimo). Juontaa Hjalliksen kanssa -talk showta, joka alkaa 27. tammikuuta.
  • Ollut naimisissa Leena Harkimon (1989–2002) ja Merikukka Forsiuksen (2004–2005) kanssa. Kihlaus (2009–2011) Helena Karihtalan kanssa purkautui tammikuun alussa.
  • Kolmen pojan isä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla