Rintasyöpää sairastava juontaja haluaa tehdä taistelustaan julkista muun muassa siksi, että voi tsempata muita sairastuneita.

Juontaja Heidi Sohlberg, 35, on kertonut voinnistaan ja ajatuksistaan Instagram-tilillään siitä asti, kun sai heinäkuun alussa tietää sairastuneensa rintasyöpään. Heidi leikattiin heinäkuussa, ja sytostaattihoidot alkoivat elokuussa.

Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Heidi julkaisi kuvan itsestään hiukset ajeltuina.

”Eilisen meikkikuvan rinnalle, haluan jakaa teille myös kuvan, jossa olen vain minä. Ilman tekoripsiä, ilman hiuksia, ilman filttereitä! This is real me”, kuuluu kuvateksti.

Heidi on lisännyt kuvaan hashtagit #aunaturel #nofilter #soturi #etenee ja #fuckcancer.

Aiemmin tiistaina Heidi jakoi Instagramissa ensimmäisen kuvan ilman hiuksia.

”Tässä se on. Mitä mieltä olette. Tänään itkin jo niin paljon, kun kuvattiin mun tarinaa syöpäsäätiölle, niin nyt ei tullut kyyneleet silmiin. Kestää kyllä hetken tottua”, Heidi kirjoitti.

Hän myös kiittää kuvatekstissä puolisoaan Niklas Sohlbergia hiusten parturoimisesta.

Maanantaina Heidi julkaisi kuvan harjasta, johon on jäänyt iso tuppo hiuksia.

”Nyt se tapahtuu”, hän kirjoitti kuvan yhteydessä.

Heidi sanoi Enbuske, Veitola ja Salminen -ohjelmassa hän sanoi pari viikkoa sitten, että haluaa tehdä taistelustaan julkista, koska se on hänen tapansa käsitellä asiaa. Hän ei halua lakata elämästä ja toivoo, että voi niin tsempata muitakin sairastuneita.

Heidi kertoi Me Naisten haastattelussa toukokuussa, että kantaa rintasyövälle altistavaa geeniä, jonka vuoksi riski sairastua syöpään on jopa 80 prosenttia. Tieto geenistä toi surun pintaan, sillä Heidin äiti kuoli samaan sairauteen 25 vuotta sitten vain 37-vuotiaana.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.