Herttuatar Catherinella oli Hollannin-matkallaan yllään elegantti vintage-henkinen jakkupuku, jonka on suunnitellut Catherine Walker. Kuvat: Reuters
Herttuatar Catherinella oli Hollannin-matkallaan yllään elegantti vintage-henkinen jakkupuku, jonka on suunnitellut Catherine Walker. Kuvat: Reuters

Ennätysmäärä puhelimia nousi ilmaan, kun kuninkaallinen matkustaja saapui koneeseen.

Ajattele jos odottaisit lentokoneessa lähtöä, kun sisään tupsahtaisi tupsahtaisi kuninkaallinen. Tämä toteutui Hollannissa tiistai-iltana, kun herttuatar Catherine, 34, ilmestyi British Airways -yhtiön lennolle Rotterdamista Lontooseen,

Catherine oli Hollannissa ensimmäisellä ulkomaan edustusmatkallaan yksin, muun muassa tapaamassa maan kuningasta Willem-Alexanderia ja tutustumassa taiteeseen.

New Zealand Herald -lehden mukaan herttuattaren henkivartijat ja muu tiimi saattivat hänet koneeseen. Yksi lehden lähteistä kertoo, ettei ”ole koskaan nähnyt niin monen iPhonen nousevan ilmaan yhdellä kerralla”, kun matkustajat alkoivat kuvata kuninkaallista kanssamatkustajaa.

Lento kesti hieman alle tunnin, ja Catherine jutteli lennon ajan tiimiläisensä kanssa. No, ei Kate sentään ole kuin kuka tahansa meistä reissussa. Lontoon päässä herttuatarta odotti kiitoradalla auto, joten hän ei porhaltanut ulos koneesta ja odotellut matkatavaroitaan muiden matkalaisten kanssa.

Lentäminen tavisten tapaan on Catherinelle tuttua, sillä hänen äitinsä Carole Middleton oli ennen British Airwaysin lentoemäntä. Myös herttuattaren puoliso prinssi William yllätti pari vuotta sitten lentämällä tavallisella kaupallisella lennolla Yhdysvalloissa – ja kaiken lisäksi turistiluokassa.

Herttuatar Catherine vieraili Hollannin-matkallaan esimerkiksi teini-ikäisten robottityöpajassa.
Herttuatar Catherine vieraili Hollannin-matkallaan esimerkiksi teini-ikäisten robottityöpajassa.

Maria Veitolaa on aina ärsyttänyt naiseuden vaatimus.

Toimittaja Maria Veitola, 44, kertoo uusimmassa Me Naiset -lehdessä työpaikalla kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Hän puhuu haastattelussa myös siitä, että naisen vartalossa eläminen ei ole ollut aina helppoa.

Teininä Maria pukeutui hippimekkoihin ja kaapuihin, parikymppisenä hän alkoi käyttää suuria huppareita ja jättimäisiä hiphop-farkkuja, jotka peittivät kehittyvän vartalon muodot.

”Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus.”

– Sain olla rauhassa ainakin kopeloinnilta. Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus. Ikään kuin olisin olemassa muiden katseita ja toiveita varten, hän kertoo ja painottaa, että on monia eri tapoja olla nainen.

Maria kertoo ajatelleensa, että jos hän ei pukeudu naisellisesti, hän ei ainakaan ole se, joka saa työpaikan seksikkyyden takia, vaan ainoastaan ammatillisten kykyjensä ansiosta. Osaa miehistä Marian olemus ärsytti ja kummastutti niin paljon, että tv-töissä häneltä saatettiin tivata, miksi hän pukeutuu niin rumasti.

– Eikä kukaan voi arvata, miten paljon raivoa miehissä on herättänyt lyhyt tukkani, Maria kertoo.

Milloin Maria on työelämässä kohdannut räikeintä sukupuolista syrjintää? Miksi johtajina on edelleen vähemmän naisia kuin miehiä? Miksi Maria on sosiaalisessa mediassa niin avoin? Miten hän huolehtii itsestään? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Piritta Hagman kertoo tekevänsä töitä välillä jopa kuusi päivää viikossa.

Fysioterapeuttina työskentelevä entinen missi Piritta Hagman, 38, pääsi pitkästä aikaa juontohommiin. Hän emännöi yhdessä koomikko Sami Hedbergin kanssa World Vision: Sami Hedberg ja ystävät -hyväntekeväisyysshow’ta, joka esitetään Nelosella 8. joulukuuta.

– Aika vähän olen tehnyt juontokeikkoja viime aikoina, lähinnä hyvinvointitapahtumissa, joissa voin yhdistää kaksi osaamisaluettani, hän kuvailee.

– Nyt tosin tuntuu siltä, että voisin alkaa juontaa taas enemmän. Tein vähän aikaa sitten myös näytöksen pitkästä aikaa. Alkuun piti vähän muistella, mutta kyllä se sitten tuli selkäytimestä.

”Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä.”

Hagmanien kolmelapsinen perhe on muuttanut vuosien varrella Niklas Hagmanin jääkiekkouran perässä ympäri Yhdysvaltoja ja Suomeakin, ja Piritta on keskittynyt pääasiassa perheen pyörittämiseen kotiäitinä. Nyt kun lapset ovat kasvaneet ja perhe asettunut Helsinkiin, on tullut Pirittan vuoro keskittyä uraan.

– Kuopukseni Eliana on nyt 5-vuotias. Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä, ja nyt saatan tehdä töitä kuusikin päivää viikossa, hän kertoo.

Lisäksi Pirittalla on kesken myös ravintoneuvojan opinnot, jotka hän aloitti ymmärtääkseen ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisemmin.

– Niitä on vielä kolmas vuosi jäljellä. Olin niin pitkään lasten kanssa kotona, että olen nyt yrittänyt ottaa kiinni kaikessa, missä pystyn, aiemmin muun muassa doulaksi ja synnytysvalmentajaksi kouluttautunut nainen nauraa.