Tytär toi Jannika B:lle ystäviä, luottamusta ihmisiin sekä pelon, jota välillä on vaikea kestää. – Olen itkenyt enemmän kuin koko elämäni aikana.

Muusikkopari Jannika B:n, 31, ja Toni Wirtasen, 41, esikoistytär on perinyt ulkonäköään molemmilta vanhemmiltaan.

– Kun Martalla on pipo päässä, hän näyttää kuulemma minulta, mutta kun hatun ottaa pois, hän on kuin ilmetty isänsä, Jannika nauraa.

Tulipa Martta kumpaan tahansa, selvää on, että hän on sekoittanut molempien vanhempiensa päät. Wirtasten talossa on eletty uudessa komennossa kahdeksan kuukauden ajan.

Aamupäivän tunnelma tuskin voisi olla somempi: ensin tytär köllii tyytyväisenä isänsä sylissä muhkeassa nojatuolissa, ja kun parivaljakko päättää lähteä mummolaan, Toni käy vaihtamassa tytölle tyylikkäät mustavalkoiset vaatteet.

– Hej då älskling, hälsa mummo, ska du tuta, mamma pussar! Jannika lepertelee.

Luomusoseita ja muskaria

Martan syntymän jälkeen Jannika ei ollut varma, haluaako hän vauvakuplasta enää milloinkaan ulos.

Se oli iso muutos verrattuna aikaisempaan. Jannika oli aina ajatellut, että ura laulajana olisi hänen suurin unelmansa, ja tehnyt valtavasti töitä sen eteen, että pystyi elättämään sillä itsensä.

”En osannut odottaa, että äitinä oleminen on näin hienoa.”

– Mutta nyt tuntuu, kuin olisin saanut uuden kutsumuksen, hän sanoo.

–  Ehkä minut onkin luotu olemaan myös kotona. En osannut odottaa, että äitinä oleminen on näin hienoa.

Tyttärelleen Jannika kokkaa soseita luomuruokakirjan ohjeiden mukaan. Koko kolmikko nukkuu yhdessä perhepedissä, ja perheen koirat ovat muuttaneet alakertaan. Siellä ei tarvitse vahtia, kävelevätkö Sputnik ja Lempi vahingossa vauvan yli.

Martan värikkäät lelut mustavalkoisen sisustuksen keskellä tuovat vain kodikkaan olon. Se on paljon, sillä Jannika kuvailee olleensa aikamoinen siivousnatsi.

”Olen selvästi hyväksyttävämpi ja normaalimpi nyt, kun olen äiti.”

Suurin muutos on kuitenkin se, että vauvan ansiosta Jannika on viimein kotiutunut Lahden seudulle, missä hän on asunut jo useamman vuoden. Puhelias pohjalainen nuori nainen – ja kaiken lisäksi suomenruotsalainen – koki aiemmin olevansa kummajainen päijäthämäläisten joukossa.

– Hassua kyllä, olen selvästi paljon hyväksyttävämpi ja normaalimpi nyt, kun olen äiti. Vastaantulijat hymyilevät hyvällä, kun kävelen ulkona vaunujen kanssa. Olen ikään kuin tehnyt naisen työn.

Lähiterveysaseman synnytysvalmennuksessa Jannika tutustui moneen tulevaan äitiin ja nykyiseen ystäväänsä. Nyt naiset ovat nähneet porukalla vähintään kerran kuukaudessa.

– Aluksi moni ehkä vähän jähmettyi, kun Tonin kanssa tulimme valmennukseen. Se meni nopeasti ohi, koska olen tällainen pölöttäjä, Jannika kertoo.

– Pakotin kaikki valmennukseen osallistuvat antamaan puhelinnumeronsa, jotta voimme tavata myöhemmin. En saanut pelkästään tukiverkostoa, vaan oikeita ystäviä, joiden kanssa käydä paitsi vauvamuskarissa myös leffassa ja syömässä.

Jannikalle oli iso askel, että hän kutsui uudet äitiystävänsä luokseen. Paikkakunnan julkkiksena ei ole ihan helppoa avata oman kodin ovia, mutta se kannatti.

– Välillä olen ollut varuillani, mutta omiin vaistoihin on pakko luottaa. Kun uskalsin olla avoin ja luottaa ihmisiin, löysin ystäviä.

Koko elämän itkut

Vauva toi muutoksen Jannikan tapaan tehdä töitä. Hän on aina tehnyt biisejä itse, mutta halusi äidiksi tultuaan myös muiden kirjoittavan hänelle kappaleita. Laulujen tekeminen pienen vauvan kanssa kun ei olisi ihan helppoa.

Ensimmäinen äitiysloman jälkeinen single Niagara on Iisan käsialaa ja sanoittaa täydellisesti tuoreen äidin tunnemyllerrystä, jossa onni vaihtuu hetkessä huoleen ja ilo itkuun.

Martta on tyytyväinen ja terve lapsi, eikä Jannika ole uupunut vauvanhoidosta, sillä Toni on ehtinyt olla paljon kotona. Silti äitiys on tehnyt Jannikasta paljon entistä herkemmän.

– Kahdeksan viime kuukauden aikana olen itkenyt varmasti enemmän kuin koko elämäni aikana, vaikka se on samalla ollut elämäni onnellisinta aikaa.

Aiemmin Jannikalla oli kova pokka eikä hän missään tapauksessa halunnut itkeskellä muiden nähden – ei varsinkaan töissään, miesvaltaisessa musiikkibisneksessä.

– Koin, että miesten mielestä kyyneleet ovat jokin naisten juttu, että nyt se taas sekoilee. Oikein kovetin itseni, etten vain vaikuttaisi heikolta.

– Mutta nykyään en enää pysty enkä halua vastustella kyyneleitä, sillä olen tajunnut, että tunteiden näyttäminen on päinvastoin rohkeaa. Se on ollut minulle syvällinen oivallus, joka on tullut äitiyden myötä. Sen haluan opettaa myös Martalle.

”Olen murehtinut koko maailman valmiiksi Martalle.”

Eniten Jannikan on yllättänyt pelko. Yhtäkkiä hän pelkää kuolemaa ja ahdistuu maailmalta kantautuvista uutisista. Terrorismi, sodat ja mullistukset tulevat ihan lähelle, kun elämässä on pieni ihmisen alku, josta täytyy huolehtia.

– Olen murehtinut koko maailman valmiiksi Martalle. Aina, kun sattuu jotain kauheaa, mietin, millaiselle maailmalle minä lapseni altistan. Niin kauan kun elin vain itseni takia, en osannut pelätä mitään, mutta nyt pelkään lapseni puolesta. Haluaisin elää ikuisesti, jotta näkisin tytön kasvavan ja saisin kokea kaikki siihen liittyvät hienot hetket.

Jannikan hoivavietti ulottuu myös kodin ulkopuolelle: hän haluaisi pelastaa kaikki maailman hätää kärsivät lapset ja eläimet. Tuomariksi katukoirien hyväksi järjestettyyn hyväntekeväisyysnäyttelyyn hän on jo lupautunut. Jannika voisi myös ryhtyä tukihenkilöksi yksinhuoltajaäideille.

– Haluaisin auttaa, ettei kenenkään väsymys menisi niin pitkälle, että tarvitsisi tehdä kauheita ratkaisuja, joista välillä saa lehdestä lukea. Väsymyshän voi tehdä ihmisen mielelle hirveitä kepposia.

Höpöttäjä ja kuuntelija

Tuoreet vanhemmat Jannika ja Toni tapasivat ensimmäistä kertaa viitisen vuotta sitten, kun reipas muusikonuraa aloitteleva Jannika haastatteli blogiinsa alan ammattilaisia. Suomenruotsalainen nuori nainen ei ollut mikään Apulanta-fani, sillä hän oli teininä kuunnellut lähinnä amerikkalaista musiikkia.

– Tunsin Apulannalta vain Mato-biisin, jossa lauletaan, että haluan ulos vessan ikkunasta. Ystäväni opetti sen minulle, joskus yläasteikäisenä, kun istuin vessanpöntöllä ja hän meikkasi minua.

Haastattelussa Toni oli Jannikan mielestä vähän pelottava. Ihastuminen tapahtui myöhemmin, kun he törmäsivät uudestaan yhteisten tuttujen takia.

– En todellakaan kuvitellut, että tästä viisi vuotta eteenpäin olisimme naimisissa ja meillä on lapsi. Mutta elämän polut ovat ihmeellisiä. Uskon, että jokaisen kohtalo on valmiiksi kirjoitettu.

”Meillä on käynyt niin, että molemmat ovat muokkautuneet paremmiksi ihmisiksi.”

Rakastuminen ja avioliitto ovat tehneet molemmille hyvää. Jannika muistaa hyvin, miten outoa hänestä alkuaikoina oli, että Toni viihtyi niin hyvin hänen seurassaan.

– Olin ihmeissäni, kun Toni aina nauroi jutuilleni ja sanoi, että kanssani on hauskaa. Aluksi luulin, että hän nauraa minulle. Entisessä elämässä minulle sanottiin, ettei minun kannata yrittää olla hauska.

Jannika uskoo, että oikean ihmisen löydyttyä on hyvä olla sekä kotona että itsensä kanssa. Hän ja Toni ovat jo perusluonteeltaan erilaisia.

– Olen paljon rohkeampi ja avoimempi kuin Toni. Luonteeseeni kuuluu höpöttäminen, mutta jos meitä olisi täällä talossa kaksi samanlaista, tänne ei muuta mahtuisikaan kuin puhetta. Arjessa on hyvä tasapaino, kun höpöttäjä on löytänyt itsellensä kuuntelijan.

Parisuhteessa molemmat myös muovaavat toisiaan. Jannika kertoo, että Tonin rauhallisuus on tarttunut häneenkin.

– Meillä on onneksi käynyt niin, että molemmat ovat muokkautuneet paremmaksi – tai ainakin itse koen olevani huomattavasti parempi ihminen nykyään, kiitos Tonin. Hänen elämänviisautensa ja seesteisyytensä on ehkä tarttunut myös minuun.

– Ennen olin vähän turhankin kova, mutta tajuan nyt, että peilasin itseäni silloisessa elämäntilanteessani. Oli ihana huomata, etten olekaan hirviö, vaan herkkä ja pehmeä.

 


”Olen tajunnut, että tunteiden näyttäminen onkin rohkeaa. Sen haluan opettaa myös lapselleni”, Jannika sanoo.
”Olen tajunnut, että tunteiden näyttäminen onkin rohkeaa. Sen haluan opettaa myös lapselleni”, Jannika sanoo.

Ikävät koulumuistot

Perheen perustaminen on lähentänyt Jannikaa myös oman äitinsä kanssa. Oma tytär on saanut Jannikan ymmärtämään äidin huolen, kun hän itse muutti Kokkolasta Vaasaan lukioon vain 15-vuotiaana. Silloin Jannika halusi olla suuren luottamuksen arvoinen.

– Minulla ei koskaan ollut mitään tarvetta todistella kaveripiirissä. Ensimmäisen humalanikin join vasta 18-vuotissyntymäpäivänäni.

Yksi muuton syy oli koulukiusaaminen, jota yläasteen opettajat eivät saaneet loppumaan. Tyttären kiusaaminen painoi tietenkin myös äidin mieltä.

– Muutto oli tapa päästä pois koulusta, jossa olin yksinäinen ja jossa minua kiusattiin milloin ihoni valkopälvestä, milloin siitä, että olin hyvä koulussa. Äitini oli saman koulun terveydenhoitaja, mistä sain myös aina kuulla.

– Kerran minut heitettiin suomen kielen tunnilta pois sen takia, että opettaja ei saanut muuten kiusaajiani hiljenemään.

Koulussa Jannika oli yksin, mutta baletissa hänellä oli tiivis ystäväpiirinsä. Lisäksi turvaa toi kannustava koti. Sellaisen Jannika haluaa antaa perinnöksi omalle lapselleen.

”Kodin takia en antanut kiusaamisen liiaksi vaikuttaa itseeni.”

– Haluaisin suoda omalle tyttärelleni saman turvallisen fiiliksen. Vaikka pahassa maailmassa tapahtuisi mitä tahansa, hän ei koskaan kokisi olevansa yksin. Kodin takia en antanut kiusaamisen liiaksi vaikuttaa itseeni.

Menneisyys kiusattuna on tullut Jannikan mieleen uudelleen sekä lapsen että työn takia. Hänen nettisivuilleen on tultu huutelemaan törkeyksiä, ja se on saanut Jannikan varuilleen.

– Julkisuus voi olla raadollista, mutta ei elämänlaatu pelkäämällä parane. On pakko välillä vain luottaa vaistoonsa.

– Tällä alalla vallitsee paradoksi: kaikki pitäisi tehdä niin, ettei ajattele yhtään, mitä muut ajattelevat. Mutta lopulta millään muulla ei ole merkitystä kuin sillä, mitä muut biiseistäni ajattelevat.

Kaksi unelmaa rinnakkain

Tänä kesänä Jannika hyppää keikkabussiin, ja Toni ja Martta jäävät vilkuttamaan. Fiilis on kevyt, sillä Jannika tietää, että isä ja tytär pärjäävät.

”Vuoden tauon aikana löysin itseni uudestaan.”

Paluu töihin tulee nyt sopivaan aikaan. Vielä viime talvena Jannika ei ollut valmis, ja hän perui jo sovitut keikkansa.

– Varmasti mammahormonit vaikuttivat, sillä koin, etten ollut vielä valmis lähtemään töihin. Ja olihan siinä käytännönkin juttuja, kun Martta ei syönyt pullosta.

– Olen nähnyt äitejä, jotka haluavat isän olevan läsnä, mutta kun isä syöttää vauvaa, he seisovat vieressä vahtaamassa. Olen yrittänyt ajatella, että on useita tapoja tehdä: minun tapani on ehkä paras, muttei ainoa oikea, Jannika nauraa.

Vuoden mittainen tauko on saanut Jannikan tajuamaan, miten paljon hän on töitään kaivanut. Kesän keikkoja varten hän suunnittelee jo asuja uuden bändinsä pojille. Toteutuneet unelmat – muusikonura ja lapsi – kulkevat nyt rinnakkain.

– Uskon, että minulle teki hyvää olla vuosi pois kuvioista. Sen aikana löysin itseni uudestaan, Jannika sanoo.

– Musiikki on edelleen juttuni, ihan niin kuin äitiyskin on. Harjoittelen vain niiden yhdistämistä. Ehkä voin olla jopa parempi äiti, jos pystyn toteuttamaan itseäni muullakin tavalla.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Jannika B

  • Jannika Wirtanen on laulaja-lauluntekijä, joka syntyi 28.2.1985 Tammisaaressa.
  • Vietti lapsuutensa Kokkolassa.
  • Asuu Lahdessa Apulanta-muusikko Toni Wirtasen kanssa. Kahdeksan kuukauden ikäinen tytär Martta.
  • Tekee parhaillaan uutta albumia, single Niagara on juuri ilmestynyt.
  • Kiertue starttaa 10.6. Forssasta. Esiintyy kesällä mm. Iskelmä Festivaalilla, Tammerfestissä ja Kotkan Meripäivillä.

Kun porilaiset tosi-tv-tähdet Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen innostuvat tuhlaamaan, kerralla menee tuhansia euroja.

Se oli 50 000 euron arvoinen puhelu. Italiasta tuotu kuohuviini poreilee Gladiaattoreista tuttujen tosi-tv-tähtien Aki Mannisen, 42, ja Rita Niemi-Mannisen, 38, laseissa. He kippistävät Akin juuri vastaanottamille uutisille: avioparin omistama tontti Leviltä on ostettu pyyntihinnalla.

Pari itse asuu Porissa 140-neliöisessä omakotitalossa. Sen pihalla on neljä autoa: Akin Hummer, juuri myyty Bemari, isoisältä peritty Mersu ja hyvinvointibussi, jota pari vuokraa erilaisiin tilaisuuksiin. Viides auto, Akin Ritalle Italiasta ostama Mini Cooper, on tulossa Suomeen huomenna.

Palkkapussissa Akin ja Ritan vauraus ei kuitenkaan näy. Verotietojen mukaan Akin tulot viime vuodelta olivat 12 363 euroa ja Ritan 6 066 euroa. Kun asiasta kysyy, Aki ja Rita alkavat vitsailla.

– Autotallin taakse ei kannata mennä, siellä on kannabisviljelmä. Ja huumebisnesrahat on tietenkin siirretty Cayman-saarille, Aki sanoo.

Rita on huomannut, että parin ulospäinsuuntautuneisuus herättää kateutta. Porissa pariskunta erottuu katukuvasta niin selvästi, että heidät pysäytetään jatkuvasti. Jokainen tuntuu haluavan vaihtaa Turbon ja Laserin kanssa pari sanaa.

”Olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään.”

– Meistä puhutaan kaupungilla käsittämättömän hulluja juttuja. Ihmiset suhtautuvat meihin epäilevästi: olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään. Onneksi olemme niin vahvoja persoonia, ettei meitä todellakaan kiinnosta, mitä meistä ajatellaan, Rita näpäyttää.

Mutta mistä Akin ja Ritan rahat sitten tulevat? Ainakin sitä on kiinni useammassa tontissa, Akin käsin rakentamissa moottoripyörissä ja parin Ritaki Oy -yrityksessä. Kesällä Aki myös voitti Maltalla järjestetyissä EuroCasinon EM-kisoissa 15 000 euroa.

– Olen ollut aina aktiivinen tekemään kauppaa. Huono verovuosi ei tarkoita, että rahamme ovat loppu. Olisi ihmeellistä, jos minulla ei tähän ikään mennessä olisi mitään säästössä. Jos rahat uhkaavat loppua, taiomme sitä jostain lisää, Aki nauraa.

Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.
Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.

Maanantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaan Akilla ja Ritalla kuluu viikossa noin 300 euroa. Aina heidän rahatilanteensa ei ole ollut yhtä ruusuinen. Vuonna 2015 Akin firma osallistui taloprojektiin, jonka tarkoitus oli rakennuttaa Helsinkiin kahdeksan taloa. Projektia vetävä rakennusfirma meni kuitenkin konkurssiin. Sen seurauksena Aki menetti 500 000 euroa omaa rahaa.

– Kaikki silloiset säästöni menivät. Minut pelasti se, että oma nimeni säilyi puhtaana. Ehdin erota hallituksesta ja myydä ajoissa osuuteni firmasta, Aki kertoo.

Vaikka Akin tili tyhjeni kokonaan, hän sai silti pidettyä talonsa ja autonsa. Yhteiskunnalta hän ei edes yrittänyt saada rahallista apua.

– Luonteeni ei olisi antanut periksi. Sitä paitsi olisi ollut noloa ajaa sossun luukulle Hummerilla. Nehän olisivat sanoneet, että myy se pois. Mutta Hummer oli ollut jo pitkään unelmani, en todellakaan ollut valmis luopumaan siitä.

Aki menetti konkurssin takia myös monta ystävää.

– Ennen sulla oli se rooli, että maksoit aina kaiken, Rita huomauttaa.

”Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin.”

– En koskaan laskenut kuluja, vaan halusin, että kaikilla oli hauskaa. Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin. Raadollisuus löi vahvasti nokkaan, Aki muistelee.

Vaikeimpina hetkinä Aki istui hiljaisena autotallin lattialla, joi viskiä ja menetti elämänilonsa. Käänteentekevä hetki oli Ritan neuvo: Akin pitäisi antaa anteeksi ystävälleen, joka oli osasyyllinen konkurssiin.

– Lupasin Akille, että yhdessä hankimme kaikki menetetyt varat moninkertaisena takaisin.

Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.
Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.

Tiistai

Auto Italiasta 25 000 euroa

Autonrenkaat ja vanteet 1 900 euroa

Akin rahatilanteen pelasti lopulta onnekkaaseen aikaan sattunut julkisuus. Konkurssin aikoihin parista tuli tunnettu Temptation Island -ohjelman kautta. Sen myötä pari on päässyt vetämään muun muassa luentoja, nuorisoiltoja, työhyvinvointipäiviä, messuja, jumppia ja nettivalmennuksia. Yhden laihdutusvalmennuksen hinta on 19,90–49 euroa, ja vuoden aikana niihin on osallistunut tuhansia ihmisiä.

– Jos haluaisimme, voisimme molemmat helposti nostaa kolmen-neljän tonnin kuukausipalkkaa yrityksestämme. Mutta miksi? Keräämme mieluummin sinne varoja.

Rahaa pari tekee myös autokaupoilla, kuten nyt Italiasta ostetulla autolla. Aki käy siellä kerran vuodessa, koska Italiassa on Suomea edullisemmat autoverot.

– Tällä reissulla hankimme poikien kanssa yhteensä kymmenen autoa, mutta vain yksi niistä tuli minulle. Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla, Aki vinkkaa.

”Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla.”

Keskiviikko

Meksikon-matka 4 500 euroa

Aki ja Rita ovat olleet yhdessä neljä vuotta, joista kaksi ja puoli naimisissa. Nelivuotispäiväänsä he aikovat viettää pian Meksikossa. Matkaidea tuli ystäväpariskunnalta, joka lähetti linkin all inclusive -hotelliin Nuevo Vallartassa ja suostutteli Akin ja Ritan mukaan.

– Ostimme reissun ex tempore, mutta maksoimme sen heti. Emme elä luotolla, Aki sanoo.

Matka ei ole pelkkää lomailua varten, sillä pari aikoo ottaa siellä yritykselleen uudet promokuvat.

– Emme ole koskaan täysin lomalla, vaan puuhaamme aina jotain pientä työtä siinä ohessa. Lennämme esimerkiksi useita kertoja vuodessa Turkkiin, jossa vedämme tutussa hotellissa jumppia. Yrityksemme ala on esittävät taiteet, mikä taipuu monenlaiseen työhön.

Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.
Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.

Torstai

Bensaa Hummeriin 180 euroa

Kun Aki aikanaan osti Hummerinsa, hän maksoi siitä 53 000 euroa. Nyt hän arvioi sen arvoksi 35 000 euroa.

– On se velattomaksi autoksi varsin hyvä. Bensaa se kyllä syö paljon, 20 litraa satasella. Konkurssi tulee silti jostain muusta, Aki miettii.

– Raha ei ole minulle se juttu, vaan se, että olen voinut toteuttaa sen avulla unelmiani. Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä, sillä ei ole minulle arvoa.

”Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä.”

Yksi Akin unelma sijaitsee kotipihalla. Se on moottoripyöräverstas, tai pyhättö, kuten hän sitä kutsuu.

Aki arvioi, että verstaan sisältö on noin 100 000 euron arvoinen. Siellä hän esittelee tekeillä olevan pyörän osia: vanteet maksoivat 4 000 euroa, käsityönä tehty putkisto 2 000 euroa ja nahkaistuin 550 euroa. Pyörään on painettu kuva Akin kasvoista.

Yhden moottoripyörän valmistukseen menee vuosi, ja sen myyntihinta on 60 000–80 000 euroa.

– Jokainen pyörä on kuvitettu elämäntarinallani. Ne ovat taideteoksiani. Hiljattain myin Via Dolorosa- eli kärsimysten tie -pyöräni rahoittaakseni Ritaki Oy:n hyvinvointibussin. Se kirpaisi, mutta olen vannonut ostavani kaikki pyöräni takaisin.

Aki ja Rita ovat tehneet sopimuksen, että Aki saa laittaa pyöriinsä rahaa niin paljon kuin haluaa. Vastapainoksi Rita saa ostaa parin yhteiseen kotiin mitä tahansa, eikä kumpikaan marise toisen rahankäytöstä.

Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.
Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.

Perjantai

Meikkejä 100 euroa

Iso osa Ritan rahoista menee omasta ulkonäöstä huolehtimiseen. Kun Aki yrittää huomauttaa Ritalle naisen olevan kauneimmillaan luonnollisena, Rita purskahtaa nauruun.

– Koko yhdessäoloaikamme minulla on ollut hiuspidennykset, ripsipidennykset ja tekokynnet. Sellainen minä olen, se on luonnollista minua, Rita sanoo ja jatkaa:

– Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.

”Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.”

Merkittävä osa Ritan ulkonäköön liittyvistä asioista on kuitenkin saatu sponsoroituna. Rita pystyy tarjoamaan sponsoreilleen näkyvyyttä muun muassa Instagramissa, jossa hänellä on melkein 40 000 seuraajaa.

Akikin sai juuri sponsoriltaan 940 euron arvoisen vaatelähetyksen.

Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.
Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.

Lauantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaostoksilla Aki ja Rita satsaavat puhtaaseen lihaan, kanaan, kalaan ja tuoreisiin vihanneksiin.

Parilla on myös 3-vuotias amerikanbully Putin. Sen hoitoon kuluu joitakin kymppejä viikossa. Pian Putin saa seuraa, kun Aki ja Rita pääsevät kotiuttamaan Putinin biologisen pojan, pienen pentubullyn Bondin.

Lauantaisin pari katsoo televisiosta Gladiaattoreita. Kun he pääsivät ohjelmaan mukaan, alkoi tiukka treenaus. Rita on entinen kilpa-aerobikkaaja, ja hän halusi valmistautua tv-sarjaan yhtä pieteetillä kuin kilpailuihin.

– Koska esiinnyin telkkarissa pienissä bikineissä, halusin, että kroppa on kunnossa, Rita sanoo.

– Minä kyllä otin vähän viiniäkin, sillä olen sinut itseni kanssa. Mutta totta kai sitä haluaa olla kuosissa, kun heiluu televisiossa nelikymppisenä kireissä punaisissa housuissa, Aki jatkaa.

Gladiaattoreista saatu palkka ei parin mukaan ollut kummoinen. Suurempi arvo on ohjelman avulla saadusta julkisuudesta.

– Ei julkkikseksi kannata ryhtyä pelkän julkisuuden takia. Siinä vaiheessa, kun julkisuus ei enää tuota, lopetamme sen, Aki huomauttaa.

Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.
Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.

Sunnuntai

Kaksi kirjaa 50 euroa

Sunnuntaina Aki innostui ostamaan kaksi Tommy Hellstenin kirjaa, koska hän lukee vain elämäntaitokirjallisuutta. Akin ja Ritan sohvapöydällä onkin kesken Rhonda Byrnen Salaisuus-kirja. Olkkarin seinällä puolestaan koreilee kaunokirjaimilla kirjoitettu Akin keksimä mietelause eli akismi. Siinä lukee: ”Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie vähän enemmän aikaa.”

”Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto.”

– Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto. Olen menettänyt aikanani niin paljon, että en enää pelkää. En koskaan stressaa rahasta, Aki vakuuttaa.

Rita ei ole täysin samoilla linjoilla.

– Ovathan niukat ajat olleet ihan perseestä. Olisi minulla muutakin tekemistä kuin miettiä, mitä tehdä, kun talous on notkolla. Raha mahdollistaa sellaisen elämän, jota haluamme elää, joten kyllä raha on meille tärkeää.

Viikon menot yhteensä 32 020 euroa.

Mistä pihistätte?

Aki: ”Emme mistään. Minua ei kiinnosta huominen, elän vain tätä hetkeä.”

Rita: ”Aki on suurten linjojen mies, joka tykkää maalata isolla pensselillä. Mutta miten maalata, jos väriaine on loppu? Minä olenkin meistä raha-asioissa tarkempi.”

Asuntolaina

”Maksamme asuntolainaa 1500 euroa kuussa. Summa sisältää omakotitalomme lisäksi lainanlyhennykset juuri myydystä Levin-tontista ja Raumalla olevasta tontistamme, jonne rakennutamme kolme taloa golf-kentän viereen.”

Työkokemus

Rita: ”Kilpa-aerobicillä ei tienaa, se on intohimolaji. Olisi ennemmin kannattanut alkaa vaikka tennispelaajaksi.”

Aki: ”Olen pyörittänyt AMTY-moottoripyöräyritystäni vaikka miten pitkään. Siitä en luovu.”

Tulevaisuuden haave

Rita: ”Talo meren rannalla.”

Aki: ”Asua talvet lämpimässä.”

Aki ja Rita Manninen

Aki Manninen

42-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Pari meni naimisiin elokuussa 2015.

Nousi Ritan kanssa julkisuuteen Temptation Island -ohjelmasta vuonna 2014. Pari on tehnyt myös Akin ja Ritan rakkausdieetit -ohjelmaa.

 

Rita Niemi-Manninen

38-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Voittanut EM-kultaa ja MM-hopeaa kilpa-aerobicissa.

Gladiaattorit Nelosella lauantaisin.

Nanna Karalahti vietti viikonloppuna syntymäpäiviään naamiaisteemalla.

Fitness-tähti Nanna Karalahti juhli viikonloppuna kolmekymppisiään Helsingin hotelli Kämpissä.

Nyt Nannan puoliso, jääkiekkoilija Jere Karalahti, 42, on julkaissut Instagramissaan kuvan itsensä ja Nannasta naamiaisasuissa. Jere poseeraa kuvassa enkelinä. Nanna on sen sijaan pukeutunut paholaiseksi, jonka kasvotkin hohtavat punaisenaan.

 

Enkelin kosketus🙏 #original

A post shared by Jere Karalahti (@jerekaralahti) on

– Voi hyvä jumala, kuvan alla kommentoidaan kaksikon asua.

Myös Martina Aitolehti ja Mari Valosaari ovat tänään julkaisseet lennokkaita kuvia Nannan synttäreiltä. Martina oli pukeutunut juhlaan Kill Bill -henkiseen asuun. Mari oli puolestaan ehostautunut Kleopatraksi. 

 

Onnea @nanna.koo 30v #nannak30 #naamiaiset #synttärit @martinaaitolehtiofficial

A post shared by marivalosaari (@marivalosaari) on