Määmatka haastaa häämatkan – Henriikka Rönkkösen mukaan unelmien loma ei kaipaa matkakumppania.

Siintääkö ajatuksissa lämpimät hiekkarannat, tropiikin yöt, road trip Italiassa tai after ski -bileet Itävallassa, mutta matkakumppani uupuu? Ei hätää, lähde määmatkalle!

Häämatkaan on ollut tapana törsätä. Häämatkalla suunnataan johonkin ihanaan unelmien matkakohteeseen, majoitutaan hulppeisiin hotelleihin tai autiolle saarelle, lekotellaan riippumatoissa ja syödään illallisia auringonlaskuissa.

Mutta miksi ihanat hellittelylomat olisi varattu vain pariskunnille tai kaveriporukoille? Miksi ei ihan hyvin voisi lähteä hemmottelemaan itseään ihan omassa seurassaan? Tätä mietti huippusuositun Sinkkublogin kirjoittaja ja kirjailija Henriikka Rönkkönen, 34, joka päätti muutamia vuosia sitten lopettaa matkakumppanin odottelun ja keksi häämatkalle sinkkujen vastineen, määmatkan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En halunnut odottaa, että mulla on mies, että pääsee tekemään jotain ihanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensimmäisen määmatkan Rönkkönen osti itselleen 31-vuotissyntymäpäivälahjaksi. Sinkkuvuosia oli silloin takana kuusi. Matka suuntautui Thaimaan Phuketiin ja oli juuri sellainen kuin Rönkkönen halusi.

– En poistunut hotellista ja söin nuudeleita. Otin varman päälle hotelli ja lennot-paketin, taksikuski tuli hakemaan kentältä ja se koko matka oli taputeltu oikein mukavan helpoksi.

Henriikan määmatkoilla syntyi myös Rönkkösen ensimmäinen kirja Mielikuvituspoikaystävä, jota on sittemmin myyty jo yli 42 000 kappaletta.

– Mielikuvituspoikaystävää piti kirjoittaa vähän salaa. Vain muutamat tiesi, että yritän työstää mun ensimmäistä kirjaa. Määmatkalla sain sitten kirjoittaa ihan rauhassa, kun Suomessa joku oli koko ajan keskeyttämässä enkä uskaltanut sanoa, että pitäisi kirjoittaa.

Parasta määmatkoissa: saa tehdä ihan mitä haluaa

Se, mitä itse haluaa matkoilla tehdä ei aina kohtaa matkakumppanin toiveiden kanssa. Yksi haluaa loikoilla rannalla, toinen jonottaa tuntikaupalla nähtävyyksiin ja kolmas seikkailla kaupungin kujilla. Parasta määmatkoissa onkin se, että neuvottelet vain itsesi kanssa ja saat tehdä tai olla tekemättä mitä haluat.

– Kukaan ei pahoita mieltä eikä sano, että tänne asti ollaan tultu että sä oot vaan hotellihuoneessa kaikki illat. Saat olla!

– Itsekseen matkustamiseen saattaa myös muilla liittyä sellaista ajattelua, että etkö sä saanut ketään mukaan. Voi olla vähän sääliäkin. Määmatkassa on joku omituinen taika. Kun sanot, että olet määmatkalla, ihmiset jotenkin tajuaa, että tää on sun valinta ja kunnioittaa sitä. Siinä on se ero.

Mitä jos jotain tapahtuu?

Jos ei ole tottunut matkustamaan yksin, saattaa ajatus vieraiden kulttuureiden, kaupunkien ja kielien kohtaamisesta ilman tuttua matkakumppania ensi alkuun epäilyttää. Jännitys ja pieni matkastressi kuitenkin kuuluu Rönkkösen mukaan asiaan, eikä se ole syy vältellä määmatkoja.

– Aina kannattaa jännittää ja pelätä. Mä pelkään lentämistä. En nuku tippaakaan ennen lähtöä ja ajattelen kuolemaa koko ajan. Mutta mun mielestä se matkan jännittäminen kuuluu siihen. Koskaan ei ole tapahtunut mitään ripulia tai ruokamyrkytystä pahempaa.

Eivätkä määmatkat ole vain sinkkujen konsepti. Henriikka rohkaisee määmatkalle ihan kaikkia, jotka haluavat haluavat kokea uusia asioita.

– Olipa suhteessa tai ei, niin määmatkalle kannattaa kyllä kaikkien lähteä. Jos mielessä on vaikka sellainen paikka, johon itse haluaisi mutta toinen on, että en mä oikein tiedä... Niin fiuh, menet vaan!

Vuodenvaihteessa kolmannelta määmatkaltaan palannut Henriikka Rönkkönen on juuri julkaissut toisen kirjansa. Bikinirajatapaus jatkaa Mielikuvituspoikaystävän sivuilta tutuksi tulleita tarinoita sinkkuista ja sinkkuelämästä.

Vierailija

Siis miksi matkustaa toiselle puolelle maapalloa, jos ei poistu hotellilta ollenkaan 🤕 mutta yksinään matkailu on varmasti ihan jees.

Juupajuu ja hyvää matkaa - Kauas.

Julkkis se on turhakin julkkis - kyllä tää on menossa naurettavaks pelleilyks tää maailma. Tai harvinaisen tyhmä immeinen jos on eläny harhaluulossa, ettei ihminen voi matkustaa ittekseen kivasti nimeämättä matkaa erikseen. Ja minäkii idiootti kun luen idiooteista 😱

Sisältö jatkuu mainoksen alla