Henna Helmi Heinonen, 30, kirjoitti Me Naisten uusimman jatkokertomuksen.

Kuva Karoliina Paatos

Jatkokertomuksesi Miinus seitsemän kertoo kolmekymppisen Ellun laihdutusprojektista. Miten laihduttamisesta saa draamaa?
Eikös se ole naisella aina mielessä? Useimmat tuntemani naiset haluaisivat laihtua ainakin vähän. Jokaisen putoavan kilon myötä Ellu panee jonkin muunkin asian elämässään remonttiin. Tarinan idea oli muhinut mielessäni jo pitkään.

Olet pitänyt laihdutusblogia. Oletko ikuisella laihiksella?
Näin voi sanoa, mutta se johtuu siitä, että olen ollut koko aikuisikäni joko raskaana tai imettänyt, ja siksi painoni on sahannut edestakaisin. Haluan ajatella, että ilman raskauksiani olisin ollut koko ajan ihan normaalipainoinen ja tyytyväinen itseeni.
Nyt painoa pitäisi taas pudottaa, sillä sain juuri neljännen lapseni. Imettäminen ei ole koskaan laihduttanut minua, vaan olen itse saanut tehdä työn. Nytkin vauva on kasvanut, mutta minulla vaaka näyttää ihan samaa. Ehkä joku muu käy syöttämässä häntä salaa.

Tiesitkö, että hiljattain vietettiin syömishäiriöliittojen kansainvälistä Älä laihduta -päivää?
Anoreksia ja bulimia ovat psyykkisiä sairauksia ja siinä mielessä eri asia kuin muutaman kilon tyytymättömyys. Mutta ehdottomasti tällaista päivää tarvitaan. En puhu laihduttamisesta pienten tytärteni kuullen, koska en halua antaa heille kuvaa, että naisen pitää aina olla hoikempi. Ulkonäköpaineet johtuvat usein siitä, että meille syötetään vääristynyttä naiskuvaa. Lisää keskivertonaisia telkkariin!

Mitä sinun elämässäsi pitäisi panna remonttiin?
Tällä hetkellä on kaikki niin hyvin, ettei mitään. Kevät on tosin ollut vähän tunteiden vuoristorataa: äitini menehtyi alkuvuodesta syöpään, vain muutama viikko ennen kuin kuopukseni syntyi.

Henna Helmi Heinosen jatkokertomus Miinus seitsemän alkoi Me Naisten numerossa 18 ja löytyy nyt myös netistä. Tästä lukemaan.

Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ja vaimo Kirsi Ylijoki viihtyvät hyvin yhdessä. Toisaalta myös itsenäinen aika tekee kummallekin hyvää.

Muusikko Eicca Toppinen suuntaa ensi viikolla yhtyeensä Apocalyptican kanssa Amerikan-kiertueelle. Yli 20 vuotta keikoilla kiertänyt Eicca on tottunut olemaan tien päällä. Nykyisellä, vuoden kestäneellä kiertueella keikkoja on ollut 130 eri puolilla maailmaa.

– Kyllä ikä välillä alkaa tuntua. Kiertueella jaksan painaa, mutta kotona palautuminen kestää pitempään. Juuri tulin Venäjältä, ja palautumiseen meni neljä viikkoa.

Eicca on ollut vaimonsa, näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa yhdessä 21 vuotta. Eican kiertue-elämä on ollut aina parin arkea.

– On toista aina ollut kauhea ikävä. Olemme ja viihdymme tosi paljon yhdessä. Vapaallakin lähdemme mielellämme ulos juuri yhdessä. Meillä on niin vahva symbioosi, joten on ihan hyvä, että meillä on myös nämä itsenäiset ajat. Homma on toiminut hyvin ja toimii edelleen.

”On toista aina ollut kauhea ikävä.”

Parilla on 16- ja 19-vuotiaat pojat. Joitakin vuosia sitten kiertue-elämä oli haastavampaa.

– Kun pojat olivat pienempiä, piti tehdä töitä, että sain oman paikkani takaisin. Pienille kuukausi on elämän pituinen aika.

– Tunnen yhä palatessani olevani vähän velvollinen korvaamaan menetettyä aikaa. Jos jet lag on tulossa, pusken vastaan. Kun tulen himaan, en oleta, että minua kohdellaan mitenkään eri lailla. Päinvastoin. Kun tulen kotiin, yritän olla häiritsemättä heidän arkeaan. Alan tehdä ruokaa ja kuskata lapsia ihan normaalisti.

Laatuaikaa kotona

Muusikko on pitänyt myös reissuvapaan vuoden. Sen aikana hän huomasi, että viihtyy hyvin kotona.

– Ei minulle tullut silloin oloa, että on pakko päästä kiertämään. Onneksi Kirsikään ei sanonut, että lähde siitä jo hemmettiin.

Eicalla on läheiset välit poikiensa kanssa.

– En ajattele niinkään, että miten usein näemme, vaan sitä, miten ja millä tasolla kohtaamme, Eicca kertoi tiistaina Red Carpet -elokuvafestivaalin tiedotustilaisuudessa. Apocalyptica yksi elo-syyskuun vaihteessa Hyvinkäällä pidettävän tapahtuman esiintyjistä.

Tuomas Enbusken naisystävä Sarian Antila kehuu rakastaan Instagramissa.

Toimittaja Tuomas Enbusken, 40, naisystävä Sarian Antila kertoo julkisella Instagram-tilillään, mihin ihastui Tuomaksessa. Sarian on julkaissut kuvan viikko sitten ja kertoo kuvatekstissä myös, miten parin suhde sai alkunsa. Tuomas on kertonut aikaisemmin tv:ssä, että pari on seurustellut vuoden. 

”Maailman ihanin ja ihmeellisin friikki.”

– Vuosi sitten tapasin Tavastialla tyypin, joka hilautui koko ajan viereen ja kertoi rakastavansa Itä-Pasilaa ja monia muita asioita, joita minäkin. Tyypistä paljastui maailman ihanin ja ihmeellisin friikki, joka saa mut nauramaan pelkällä olemassaolollaan ja jonka kanssa kaikki on mahdollista. Onnea elämäsi parhaasta vuodesta @tuomasenbuske, Sarian on kirjoittanut. Häshtageiksi hän on lisännyt #loveu #anniversary #stockholmsyndrome.

Sarian on työskennellyt muun muassa Autismisäätiön tiedottajana. Twitterissä hän esittelee itsensä termeillä egoisti, marttyyri ja Itä-Pasilan Äiti Amma. Tuomas ja Sarian ovat molemmat mukana uudessa poliittisessa liikkeessa Liike Nyt. Heidän lisäkseen liikkeessä ovat mukana kansanedustaja ja yrittäjä Hjallis Harkimo, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, yrittäjä Alex Nieminen, väitöskirjatutkija Karoliina Kähönen ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajiin lukeutuva Helene Auramo.

Tuomaksella on kaksi lasta suhteestaan Hannah Norrenan kanssa.

 

@sall1a pääsi myös fanikuvaan Uniikin kanssa. #keppuligaala

Henkilön TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) jakama julkaisu

Myös Tuomas on julkaissut Instagram-tilillään useita yhteiskuvia Sarianin kanssa. Tämä kuva on julkaistu tämän viikon maanantaina.