Harva suomalainen jaksaa kääriä sushirullia edes itselleen, mutta Helsingistä löytyy koira, Angus, jolle sen omistaja valmistaa sushia – ja muita herkkuaterioita. Kuvat: Keiko Mashiman kotialbumi.
Harva suomalainen jaksaa kääriä sushirullia edes itselleen, mutta Helsingistä löytyy koira, Angus, jolle sen omistaja valmistaa sushia – ja muita herkkuaterioita. Kuvat: Keiko Mashiman kotialbumi.

Synttärikakkua. Pannaria. Fileetä. Anguksen omistajalla eivät ruokaideat lopu kesken. Entäpä sinulla? Lähetä kuva, millaisilla herkuilla sinä hemmottelet koiraasi.

Koirapuistossa viilettää kovaa vauhtia pitkäjalkainen ruskea koira. ”Angus”-sanan kuultuaan se tulee omistajansa Keiko Mashiman luokse salamana ja katsoo palvovasti silmiin.

Angus on espanjalainen rescuekoira, joka päätyi Keikolle Helsinkiin aikoinaan kovan työn kautta. 

Elämä Anguksen kanssa alkoi Keikon mukaan sillä hetkellä, kun hän selasi Facebookia ja näki pikkupodencon kuvia espanjalaisen eläinsuojeluyhdistyksen sivulla.

– Angus löydettiin roskalaatikosta Madridista veljensä ja kolmen siskonsa kanssa. Pennut olivat neljän kuukauden ikäisiä ja rakastuin niihin heti, myöntää Keiko.

Koiranpennun matka japanilais-suomalaiseen perheeseen oli täynnä erilaisia käänteitä. Keiko halusi adoptoida koiran, mutta eläinsuojeluyhdistyksestä sanottiin, etteivät he ole koskaan antaneet koiriaan Espanjan ulkopuolelle. Hän alkoi etsiä espanjalaisia auttajia, ja onneksi sellaisia löytyi.

– Lopulta Angus pääsi lentämään Madridista Malagaan. Hän odotti siellä noin viikon, että saa passin ja mikrosirun sekä tarvittavat tarkistukset. Viiden kuukauden ikäisenä Angus saapui vihdoin lentokoneella Helsinkiin ja siitä saakka olemme olleet yhdessä.

”Koiran ja omistajan ihannesuhde”

Keikon, hänen miehensä ja Anguksen elämään kuuluu muun muassa monen tunnin ulkoiluja sekä kokkaushetkiä. Keittiössään Keiko taikoo herkkuaterioita, joista riittää syötävää heille kaikille. Angus syö sekä lihapullia että pannukakkuja siinä missä omistajansakin, ja se saa välillä omiakin herkkuaterioita.

Anguksella on syntymäpäivä 15. toukokuuta. 5-vuotisateriaansa se malttoi hyvin odottaa kuvaamisen ajan. Sen jälkeen se hotki lautasen tyhjäksi noin minuutissa.
Anguksella on syntymäpäivä 15. toukokuuta. 5-vuotisateriaansa se malttoi hyvin odottaa kuvaamisen ajan. Sen jälkeen se hotki lautasen tyhjäksi noin minuutissa.

Japanin Osakasta kotoisin oleva Keiko kertoo, että hän tekee vain harvoin ruokaa pelkästään koiralleen, mutta esimerkiksi sushista Angus saa oman versionsa. Näin tapahtuu varsinkin juhlapäivinä, esimerkiksi Setsubunin aikaan. Se on perinteinen japanilainen juhla, jossa nostetaan malja keväälle ja talven loppumiselle, Keiko selvittää.

– Yleensä teen sushia Angukselle noin kerran kuukaudessa. Emme me japanilaiset kuitenkaan syö sushia niin usein kuin muiden maiden kansalaiset luulevat, Keiko kertoo.

”Emme me japanilaiset syö sushia niin usein kuin muut luulevat.”

Mitä Anguksen sushi sisältää?

– Koiran sushiin parhaat ainekset ovat kananmuna ja lohi, jos ei ole mitään allergioita. Nämä ovat ainakin Anguksen suosikkeja. Niissä on hyviä rasvoja, proteiinia, vitamiineja sekä hivenaineita. 

Katso myös! 100 onnellista suomalaiskoiraa minuutissa – söpö video

Keiko on elänyt pitkään opiskelijabudjetilla, joten herkulliset koiranateriat valmistuvat edullisesti – mutta ne näyttävät superherkullisilta senkin vuoksi, että hän sommittelee Anguksenkin ruuat usein lautaselle kauniiksi annokseksi.

– Kun kokkaan itselleni ja miehelleni, laitan jotain aineksia sivuun. Niistä teen ruokaa sitten Angukselle. Ideana on aterioiden jakaminen. Se on yksi osa ihanteellista omistajan ja koiran suhdetta.

Sushia, mutta vain koirille!
Sushia, mutta vain koirille!

Kun Angus täytti yhden vuoden, se sai tällaisen täytekakun. Valesuklaakakku sisälsi muun muassa carobjauhetta, kreikkalaista jogurttia ja mustikoita, joten ihmisetkin pystyivät syömään sitä.
Kun Angus täytti yhden vuoden, se sai tällaisen täytekakun. Valesuklaakakku sisälsi muun muassa carobjauhetta, kreikkalaista jogurttia ja mustikoita, joten ihmisetkin pystyivät syömään sitä.

”Haluan pitää hauskaa koirani kanssa”

38-vuotias Keiko on asunut Suomessa nyt kahdeksan vuotta. Osakasta hän muutti aikoinaan ”sen perinteisen syyn vuoksi” eli rakkauden.

– Tapasin Tokion-vierailulla ihanan suomalaisen muusikkomiehen vuonna 2007 ja pari vuotta myöhemmin muutin Helsinkiin, Keiko kertoo.

”Olen miettinyt, että jos olisin koira, en haluaisi syödä samaa ruokaa joka päivä.”

Vaikka Angus on melkein kaikkiruokainen, sokeria ja suolaa sekä muita koirille haitallisia ainesosia se ei saa. Siitä kokkina työskentelevä Keiko pitää huolen.

Samalla hän huolehtii, että koira syö monipuolisesti.

– Saatan syödä päivittäin riisiä, mutta joskus haluan syödä spaghettia ja leipääkin. Ja haluan pitää hauskaa koirani kanssa joka päivä kaikin mahdollisin tavoin. Joten miksipä emme tekisi niin silloinkin, kun syömme? Olen miettinyt, että jos olisin koira, en haluaisi syödä samaa ruokaa joka päivä, vaan haluaisin syödä välillä jotain erilaistakin.

Japanilaisissa eläinkaupoissa myydään koirien leivonnaisia, kakkuja sekä jopa viiniä ja sakea, kertoo Angus-koiran omistaja Keiko.
Japanilaisissa eläinkaupoissa myydään koirien leivonnaisia, kakkuja sekä jopa viiniä ja sakea, kertoo Angus-koiran omistaja Keiko.

Kaksi herkkua yhdellä iskulla! Kumpaankohan tarttuisi kiinni ensin?
Kaksi herkkua yhdellä iskulla! Kumpaankohan tarttuisi kiinni ensin?

Lähetä kuvasi!

Valmistatko sinä koirallesi tai kissallesi erikoisherkkuja tai -aterioita? Esimerkiksi juhlapyhinä tai syntymäpäivänä?
Vai annatko valmiita herkkuja? Millaisia?
Lähetä kuvasi lemmikkisi spesiaaliateriasta alla olevassa kuvagalleriassa. Kerro samalla, mikä eläin ja ruokalaji on kyseessä.

Temptation Island -sarjasta tuttu pariskunta Daniel Lehtonen ja Eveliina Uosukainen saivat pelastettua suhteensa ja selviytyivät kihloihin.

Bile-Danina tutuksi tullut Daniel Lehtonen on mennyt kihloihin rakkaansa Eveliina Uosukaisen kanssa. Pariskunta tunnetaan suomalaisista reality-sarjoista, mutta viimeisimpänä Temptation Island Suomesta, jossa he olivat testaamassa parisuhdettaan ja luottamusta toisiinsa.

Instagramin kuvapäivityksestä päätellen pariskunnan suhde on äärimmäisen hyvällä tolalla. Suloisessa kuvassa pariskunta suutelee ja esittelee vasemman nimettömän sormuksia.

– Minusta tuli maailman onnellisin tyttö viime iltana. Rakastan sinua niin paljon, enkä voi uskoa, että saan viettää loppuelämäni kanssasi, Eveliina kirjoitti päivityksensä yhteyteen englanniksi.

”Hottikset -kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä.”

Pariskunta tutustui toisiinsa alunperin Temptation Island -sarjan kuvauksissa muutama vuosi sitten, kun he molemmat olivat ohjelmassa mukana sinkkuina. Sittemmin Daniel on etsinyt rakkautta muun muassa Hottikset-sarjasta, mutta rakkaus Eveliinaan syttyi jo sarjan kuvausten aikana.

Vuosien aikana Daniel on kokenut aikamoisen muodonmuutoksen, sillä hän on tullut tutuksi öykkäriyteen asti itsevarmana naistenkaatajana, jolla oli kuulemma ollut satoja seksikumppaneita, mutta jonka tahdissa kukaan nainen ei pysynyt. Hottikset-kauden jälkeen Bile-Dani poistui julkisuudesta kesytettynä miehenä ennen Temptation Islandille palaamista, jossa hänestä kuoriutui naistaan arvostava unelmavävy.

Katri Niskanen ja Niklas Varisto ovat saaneet vauvan. Niskanen kertoi iloisesta perhetapahtumasta Instagramissa ja vahvisti uutisen myös Me Naisille. 

Muotisuunnittelija Katri Niskanen on saanut perheenlisäystä yhdessä muusikkomiehensä Niklas Variston kanssa. Niskanen on kertonut asiasta Instagram-tilillään ja vahvistanut asian Me Naisille. Hänen julkaisemassa kuvassaan näkyy vastasyntyneen tyttären jalat.

– Jotain niin suurta ja kaunista, ei tätä voi sanoin kuvailla. Äidin sydän on täynnä kiitollisuutta ja rakkautta. Kotona köllötellään neiti kesäheinän kanssa, Niskanen on kirjoittanut kuvan alle.

Parilla on entuudestaan yksi vuonna 2014 syntynyt poika.

”Emme selviäisi ilman turvaverkkoja.”

Niskanen on aiemmin kertonut Me Naisille, että haastetta lapsiperheen ja yrittäjän arkeen tuo se, että Niskasen avomies Varisto on myös luovalla alalla. Niklas soittaa Egotripissä kitaraa, ja kun hän lähtee keikoille, se ei tapahdu yhdeksän ja viiden välillä.

– Emme selviäisi ilman turvaverkkoja. Nuorin siskoni Iita ja molempien vanhemmat auttavat usein, Katri kertoi.

Pari tapasi kuusi vuotta sitten perinteisesti, ystävien kautta baarissa. Se oli Katrin puolelta rakkautta ensi silmäyksellä. Heillä on ikäeroa 14 vuotta, mutta sitä ei Katrin mielestä huomaa.