Helsinki-konkarit Jared Leto, Madonna ja Pink. Kuvat: Reuters
Helsinki-konkarit Jared Leto, Madonna ja Pink. Kuvat: Reuters

Suomessa piipahtaneet maailmantähdet hehkuttavat trendikästä Helsinkiä. Vietä sinäkin turistipäivä vaikkapa Madonnan, Pinkin tai Justin Bieberin tapaan.

Kohde 1: Suomenlinna

Maanantaina 12. toukokuuta Suomessa konsertoineen Justin Timberlaken mukana matkusti miehen vaimo, näyttelijä Jessica Biel. Biel hehkutti Helsingin olevan upea ja jakoi kuvia niin Suomenlinnasta kuin Tuomiokirkosta.

Eli Helsinki-päivä alkaa Jessica Bielin malliin Suomenlinnasta, josta suunnataan Senaatintorille. Ja sen jälkeen...?

Lue myös: Justin Timberlaken vaimo Jessica Biel hullaantui Suomesta – julkaisi kuvan turistirysästä

Jessica Biel kävi Suomenlinnassa harmaana päivänä. Kuva: Instagram

Kohde 2: Ravintola Juuri

Suomenlinnan ja Senaatintorin jälkeen alkaakin jo hiukoa. Eksoottiset ruuat saavat jäädä, nyt on saatava jotain oikein perinteistä!

Jared Leto on paljastanut Ilja Björsin omistaman Juuri-ravintolan olevan suosikkinsa, ja hän on vieraillut siellä kaikilla Suomen-reissullaan. Leto on hehkuttanut Juuren suomalaista ruokaa, jota ei Yhdysvalloista saa.

Lue lisää: Jared Leto ja Sara La Fountain juhlivat ravintola Juuressa: "Olemme kavereita"

Jared Leto seurueineen Juuressa. Mukana myös Sara La Fountain. Kuva: Instagram

Kohde 3: Kahvila Johan & Nyström

Ja jälkiruuaksi suomalaisten suosikkia, kahvia.

Sherlock Holmesia näyttelevä Benedict Cumberbatch kävi mysteerireissulla Suomessa. Myöhemmin kävi ilmi, että Cumberbatch oli täällä automerkki Jaguarin lähettiläänä kokeilemassa jääajoa. Jääajon lisäksi hänet ikuistettiin helsinkiläisessä kahvila Johan & Nyströmissä.

Lue myös: Maailman ihanin mies Benedict Cumberbatch – siis kuka?

Kahvila Johan & Nyström jakoi Facebookissa kuvan kahville tulleesta Benedict Cumberbatchista. Kuva: Facebook

Kohde 4: Linnanmäki

Nyt on vatsa täynnä. Jospa seuraavaksi jotain lapsenmielisille!

Madonna on jo varsinainen Suomi-konkari. Ensimmäisellä Suomen-keikallaan hänen avustajansa kävi ostamassa tähden pyynnöstä mikrosortseja helsinkiläisestä liikkeestä. Viimeisimmällä kerrallaan Madonna vieraili Linnanmäellä ja kävi ainakin perinteisessä puisessa vuoristoradassa.

"Tulin huonovointiseksi. Laitteet eivät kestäneet tarpeeksi pitkään. Tunsin oloni huijatuksi", tähti kirjoitti myöhemmin Linnanmäki-kokemuksestaan Redditin kyselytilaisuudessa.

Ruuan ja kahvin jälkeen kannattaa siis pitää ruokarauha ennen Linnanmäelle suuntaamista. Ja sehän käy hyvin mukavasti, kun kolistelee huvipuistoon ratikalla.

Kohde 6: Helsingin liikkeet

Jo riittävät nähtävyydet! Loppupäivän voi käyttää vaikka Helsingin luksusliikkeissä maleksien. Älä huoli, vaikka rahat eivät riitä, voihan sitä norkoilla ikkunoidenkin takana ihmettelemässä tuhansien eurojen laukkuja ja korkokenkiä, jotka ovat liian kalliita käytettäviksi.

Shoppailupaikkojen lista voisi näyttää vaikka tältä:

1. Kenkäliike Zio, jossa on mm. Britney Spears, Madonna ja Jared Leto ovat käyneet.

2. Louis Vuitton, joka oli Suomessa keikkailleen Justin Bieberin mieleen.

3. Kankurin tupa, jossa Pink sovitteli villavaatteita Iltalehden mukaan.

Justin Bieber shoppaili Louis Vuittonilla Helsingin Espalla. Kuva: Instagram.

Kohde 7: Hietaniemen uimaranta

Tänne on hyvä päättää päivä. Niin teki myös Pink, joka vietti viimeisellä Helsingin-keikallaan perheensä kanssa iltaa Hietaniemen uimarannalla.

- Kukaan muu ei näyttänyt tunnistavan laulajaa, joten he saivat olla rauhassa, Pinkin bongannut lukija kertoi Ilta-Sanomille.

Pink jakoi Twitterissä suloisen kuvan lapsestaan Hietaniemen hiekkarannalla. Kuva: Twitter.

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.