Morrissey esiintyy seuraavan kerran Helsingissä marraskuussa. Kuva vuodelta 2009: Reuters
Morrissey esiintyy seuraavan kerran Helsingissä marraskuussa. Kuva vuodelta 2009: Reuters

Helsingissä marraskuussa konsertoiva kulttirokkari Morrissey kertoi vakavasta sairaudestaan espanjalaisen lehden haastattelussa. – Juuri nyt voin hyvin, hän sanoo El Mundo -lehdelle.

1980-luvun kulttibändin The Smithsin keulakuva Morrissey, 55, kertoi espanjalaisen El Mundo -lehden haastattelussa käyvänsä syöpähoidoissa.

– Minulta on poistettu syöpäkudosta jo neljästi. Jos kuolen, sitten kuolen. Jos en kuole, en kuole. Juuri nyt voin hyvin, Morrissey kertoo, mutta ei paljasta, mitä syöpää sairastaa.

– Tiedän, että näytän joissakin uusissa kuvissa sairaalta, mutta sitä se sairaus teettää. En aio murehtia siitä. Lepään, kun olen kuollut.

Vuonna 2013 Morrissey joutui kesken kiertueensa sairaalaan. Syynä oli mahahaavasta johtuva sisäinen verenvuoto. Saman vuoden aikana hän sairasti keuhkokuumeen kahdesti.

Marraskuun 15. päivä hänen pitäisi esiintyä Helsingissä Finlandia-talossa. Viimeksi hänet nähtiin Suomessa viisi vuotta sitten.

Morrissey aloitti soolouransa jo 80-luvun lopulla. Hänen tuorein, kymmenes sooloalbuminsa World Peace is None of your Business, julkaistiin kesällä 2014. Lue levyn arvostelu täällä.

Vuonna 2009 ilmestyneen Years of Refusal -levyn arvion voit lukea täällä.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!