Vink vink, tytöt! Lenny etsii elämänsä naista. Kuva: Shutterstock
Vink vink, tytöt! Lenny etsii elämänsä naista. Kuva: Shutterstock

Lenny Kravitz on 50-vuotiaana elämänsä vedossa. Hyvinvoinnin takana on tiukka itsekuri. – Treenaan paljon, lähes päivittäin. Lisäksi syön puhdasta ruokaa, lähinnä luomua, Helsingissä sunnuntaina konsertoiva tähti kertoo.

Harva muusikko yltää samaan, mihin Lenny Kravitz. Mies on myynyt yli 40 miljoonaa levyä, ja viime vuosina hänet on nähty myös suurissa elokuvissa, kuten Nälkäpeli.

– On erikoista ajatella, että osa nuorista tuntee minut ainoastaan elokuvien kautta ja heille tulee jopa uutena asiana se, että olen myös muusikko. Siinä on minulle aivan uusi kuuntelijakunta, Kravitz pohtii uuden levynsä julkistamisen alla antamassaan haastattelussa.

Paljon treeniä ja luomuruokaa

Kravitz täytti toukokuussa 50 vuotta. Ikä ei miestä paina, eikä hän muutenkaan koe ikää merkitykselliseksi. Hyvinvoinnin takana ovat terveelliset elämäntavat. 

– En tunne oloani kotoisaksi jos ulkonäköäni kehutaan tai saadessani suuren määrän kohteliaisuuksia. Yritän kuitenkin elää mahdollisimman normaalia elämää ja olla ajattelematta sitä, että olen lehdissä ja eri medioissa, Kravitz miettii.

Harva 50-vuotias mies on siinä kunnossa kuin Kravitz on. Myös hänen pukeutumistyylinsä on aina varmaa ja persoonallista. Maailman muotiviikoilla Kravitz on haluttu vieras.

– Olen tarkka siitä, miltä näytän, ja minulla on mahdollisuus pukeutua vaatteisiin, joista oikeasti pidän. Siinä suhteessa olen etuoikeutettu. Muutoin kyse on itsekurista. Treenaan paljon, miltei joka päivä, ja pyrin syömään mahdollisimman puhdasta luomuruokaa. Ja toki, olenhan perinyt hyvät geenit.

Romantikko etsii rakkautta

Vaikka työasiat kukoistavat, elämänsä rakkautta Kravitz ei ole vielä löytänyt. Hän paljastaakin olevasa sille valmis. 

– Haluaisin löytää rakkauden. Musiikistani kuulee, kuinka toivoton romantikko olen ja odotan vain, että se oikea tulee vastaan, mies toteaa.

Kravitzin elämän tärkein nainen on 25-vuotias tytär Zoë. Tytär ei ole seurannut isänsä jalanjälkiä vaan hän on panostanut näyttelijän uraansa. Vasta viime aikoina hän on laajentanut musiikin puolelle. 

– Vanhemmuus on jotain sellaista, jota ei osaa selittää. Se on etuoikeus,  paras asia elämässäni. En oikein osaa kertoa, kuinka ylpeä hänestä olen. Vietämme paljon aikaa yhdessä ja luotamme toisiimme täydellisesti. Se on ihmeellistä. Teen kaiken tyttäreni eteen. Hän on paras ystäväni.

Tunteelliselta vaikuttava Kravitz ei ole koskaan puhunut naissuhteistaan avoimesti. Hänet tunnetaan myös eläinten ystävänä. 

– Olen tunteellinen ihminen. Työstän isoja tunteita sisälläni pitkään. Eläimet ovat minulle myös hyvin tärkeitä, puhun mielelläni rakkaudestani niitä kohtaan. En ymmärrä ihmisiä, jotka vahingoittavat eläimiä. Olen surrut elämästäni poistuneita lemmikeitäni todella paljon.  

Musiikki syntyy yöllä

New Yorkissa ja Los Angelesissa lapsuutensa viettänyt Kravitz julkaisi debyyttilevynsä vuonna 1989. Kymmenes albumi Strut ilmestyi syyskuussa. Hän on myös tehnyt lukuisia kappaleita muille artisteille, kuten Madonnalle.

Eräs tapahtuma on jäänyt Kravitzin mieleen erityisesti. Hän oli noin kuusivuotias, kun Jackson 5 -yhtye esiintyi New Yorkissa.

– Kokemus oli huikea. Bändillä oli päällään kaikkea todella erikoista ja värikästä, he esiintyivät paremmin kuin kukaan aiemmin näkemäni. Silloin kaikki muuttui, tiesin, mitä haluan tehdä elämälläni. Äitini oli näyttelijä ja isäni tv-tuottaja, joten olin tottunut näkemään yhtä sun toista, mutta en mitään tämänkaltaista.

 Inspiraationsa musiikkiin tähti ammentaa ympäristöstään.

– Inspiroidun elämästä yleensä. Se kuulostaa hyvin tavalliselta, mutta on yksinkertaista. Pidän silmäni auki ja yritän osata tarttua hetkeen. Luotan intuitiooni: en pysty pakottamaan itseäni tekemään musiikkia, vaan tunteen ja palon on oltava aitoja. Sitä tunnetta kun pystyy pitämään yllä, iällä tai paikalla ei ole merkitystä.

Uusin levy Strut syntyi Nälkäpeli: Vihan Liekit -elokuvan kuvausten aikana.

– Ne biisit tavallaan vain tulivat luokseni. Päivisin tein elokuvaa ja öisin musiikkia. Niin musiikkini yleisesti ottaen syntyy. Alan kuulla biisit päässäni, ja ne on tehtävä silloin mahdollisimman nopeasti.

Studiossa Lenny haluaa tehdä paljon itse. Hän on siellä absoluuttinen kapellimestari, aivan kuten kiertueellakin. Vuodet ovat kuitenkin opettaneet paljon.

– Olen oppinut luottamaan ihmisiin ympärilläni ja yritän hallita haluani kontrolloida asioita. 

Sivubisneksenä sisustaminen

Kravitz on laajentanut bisneksiään myös sisustamisen alalle. Oman suunnittelutoimiston Kravitz Designin hän perusti vuonna 2003.

– Kravitz Design ei ole harrastukseni, teen sitä aivan tosissani. Rakastan kauniita asioita, ja sisustaminen on lähellä sydäntäni. Se on erilaista luovuutta, jonka voin kohdistaa johonkin konkreettiseen, Kravitz kertoo.

Elokuussa Las Vegasissa aukaistiin SLS-hotelli, jonka sviiteistä osa on Kravitzin käsialaa. Legendaarinen Delano-hotelli Miamissa ja moni muu julkkiksia vilisevä paikka on tilannut erikoistilojen suunnittelua Kravitzilta.

– Minulla on ollut myös onnea matkassa. Olen aina suunnitellut kotieni sisustuksen, ja kun Philippe Starck vieraili ensimmäisen kerran luonani, hän sanoi haluavansa työskennellä kanssani. Siitä kaikki alkoi. Se oli kunnia, ja Philippe on auttanut minua todella paljon.

Lenny Kravitz Hartwall Areenalla 26.10. Uusi levy Strut nyt kaupoissa. 

Mitä tekemistä Lennyllä on ollut laulaja, Johnny Depp -exä Vanessa Paradis'n kanssa? Lue täältä:

Eikä! Ne erosivat sitten kuitenkin! Lue Vanessan ja Johnnyn tarina ja masennu.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti
"Emme eronneet riidoissa tai särkeneet toistemme sydämiä. Ystävyys säilyi, koska ymmärsimme erota tarpeeksi ajoissa”, Manu ja Eva kertovat. Kuva: Jouni Harala

Muusikkopari Eva Louhivuori ja Manu Laudic päättivät erota seitsemän yhteisen vuoden jälkeen. – Emme halunneet jäädä roikkumaan väljähtyneeseen tilaan ja odottamaan, milloin tuhoaisimme välimme.

Muusikot Eva Louhivuori, 30, ja Emmanuel Laudic, 28, napsivat vuoroin suupaloja toistensa salaattikulhoista helsinkiläisellä studiolla. Aamun ratsastuslenkiltä suoraan töihin tullut Eva vaihtaa tallipuseronsa puhtaaseen Manun edessä.

Touhussa ei ole mitään, mitä mies ei olisi nähnyt ennenkin, mutta tilanne on silti uusi: Eva ja Manu ovat yhä musiikkiduo, mutta eivät enää rakastavaisia. Pariskunta laittoi pisteen seitsemän ja puoli vuotta kestäneelle seurustelulleen toissa kesänä. Nyt he kertovat siitä ensi kertaa julkisesti.

– Läheisillemme kerroimme heti, kun olimme tehneet päätöksen erostamme. Jotkut ovat ihmetelleet, miten pystymme edes olemaan samassa huoneessa enää, toiset ovat hermoilleet, miten bändin nyt käy, Manu sanoo.

– Mutta ei meillä ole mitään draamaa meneillään. Vaikka kaikki on muuttunut, tavallaan kaikki on ennallaan, Eva sanoo kuin rauhoitellen muita.

Ei siis sotakirveitä, kostohaluja tai katkeria kyyneliä. Voiko näinkin erota?

Ero tuntui oikealta

Hyvä meininki, sellainen sopivan härö hauskanpito, on ollut Eva & Manu -duon tavaramerkki alusta alkaen. Se on kuulunut parin musiikissa ja keikoilla sekä näkynyt Evan ja Manun arkielämässä. Pari tuli tunnetuksi, kun se lähti kiertämään Eurooppaa ikälopulla pakettiautollaan, julkaisi reissullaan biisin viikossa ja piti matkaltaan suosittua blogia.

– Me kasvoimme aikuisiksi yhdessä, ja olemme kokeneet keskenämme mielettömiä juttuja. Olemme tehneet oikeastaan kaikkea, mitä nuoren mieli on keksinyt haluta. Vietimme todellista ex tempore -elämää, Manu sanoo vähän ylpeyttä äänessään.

Jyväskyläläinen Eva ja pariisilainen Manu tutustuivat yhdeksän vuotta sitten opiskellessaan musiikkia Bostonissa Yhdysvalloissa. Sieltä pari muutti Lontooseen, teki sitten matka-autoseikkailunsa ja asettui lopulta Suomeen. Välillä kotina toimi pikkuruinen yksiö Helsingissä, sitten maalaistalo Nurmijärvellä, jossa cityelämä vaihtui ruohonleikkuuseen ja takkapuiden kanteluun. Liikenevät rahat käytettiin musiikintekoon ja matkusteluun.

”Kaikissa suhteissa pitää tehdä kompromisseja, mutta ratkaisevaa on, mistä asioista niitä tehdään.”

– Seitsemän vuoden aikana muutimme ainakin yhdeksän kertaa, Manu ynnäilee.

Viimeinen yhteinen osoite oli Pariisissa. Siellä kypsyi ajatus erosta. Ei ollut erityistä kuohuntaa, vain tunne siitä, että suhde oli tullut loppuunsa. Eropäätös tehtiin heinäkuussa 2016.

– Eroaminen tuntui jotenkin luonnolliselta ja oikealta. Emme halunneet jäädä roikkumaan väljähtyneeseen tilaan ja odottamaan, milloin riitautuisimme ja tuhoisimme hyvät välimme. Listasimme plussat ja miinukset, ja päätimme lopettaa suhteen ennen kuin siitä tulisi paskaa, Eva sanoo.

– Kaikissa suhteissa pitää tehdä kompromisseja, mutta ratkaisevaa on, mistä asioista niitä tehdään. Se, jättääkö toinen hammastahnatuubin auki ei ole niin vakavaa kuin se, saako hän sinut tuntemaan itsesi paremmaksi sinuksi vai heikommaksi sinuksi. Olen ylpeä siitä, että olimme tarpeeksi rohkeita tekemään ratkaisun nopeasti ja ajoissa.

”Eroaminen oli oikea päätös.”

Manu nyökyttelee vieressä.

– Eroaminen silloin oli oikea päätös. Useimmat kai eroavat, kun jännite on kireimmillään. Silloin suhteesta lähdetään raivolla ja keskisormi pystyssä. Emme jääneet odottamaan sitä romahdusta.

Oikeasti yksin

Manulla ja Evalla on montakin selitystä sille, miksi ero sujui niin siististi. Ei täysin suruitta tai tunteitta mutta hirmu asiallisesti.

– Ehkä eroamista helpotti, ettei siihen liittynyt menettämisen pelkoa. Meillä ei ollut yhteistä omaisuutta, ei lapsia tai asuntolainaa, joita olisi pitänyt jakaa tai hyvästellä. Emme omista muuta kuin tavaramme ja soittimemme, Manu järkeilee.

– Emme myöskään pelänneet menettävämme toisiamme, Eva jatkaa.

– Juttelemme monta kertaa päivässä. Missään vaiheessa ei ole tullut sellaista ikävää tai tunnetta, että kadottaisi toisen kokonaan.

Pari päätti heti alussa, etteivät bändi tai musiikin tekeminen saisi kärsiä parisuhteen loppumisesta. Ne ja ystävyys asetettiin etusijalle, sitten käytiin keskustelua, miten tavoitteeseen päästäisiin.

– Olisimme voineet vetää ruksit koko juttumme päälle ja sanoa hyvästit seitsemälle upealle vuodelle. Toinen tapa oli iloita kaikesta koetusta ja aloittaa uusi kausi elämässä. Valitsimme jälkimmäisen, Manu selvittää.

Liikkuvainen elämäkin oli tavallaan valmistellut Evaa ja Manua. Se oli totuttanut jatkuviin muutoksiin.

– Olemme kokeneet valtavasti yhdessä, mutta samaan aikaan kummallakin on ollut omat jutut ja harrastukset. Meillä oli parisuhteessakin paljon aikaa itsellemme. Eroaminen ei laukaissut meissä identiteettikriisiä. Yhteisissä kodeissakin meillä on aina ollut omat tilamme, nurkkaukset, joihin vetäytyä. Ehkä se kaikki on osaltaan loiventanut muutosta, joka erosta on seurannut.

” Alkuun oikein tarkkailin, millaista oli mennä nukkumaan ja herätä yksin.”

Eva ja Manu asuvat nyt omissa osoitteissaan Helsingissä. Manulla on kämppäkaverinaan bändin rumpali, Eva asuu ensimmäistä kertaa elämässään itsekseen.

– Se on ollut uutta, että olen ensimmäistä kertaa oikeasti yksin. Alkuun oikein tarkkailin, millaista oli istahtaa syömään yksin, mennä nukkumaan ja herätä yksin. Huomasinkin tykkääväni siitä, Eva kertoo.

Ranskalainen Manu aikoo erosta huolimatta pitää kotinsa Suomessa. Täällä ovat ystävät ja tärkeä työyhteisö. ”Työn sosiaalinen puoli on minulle tärkeämpää kuin bisnesmenestys. Olemme Evan kanssa mahtava työpari edelleen.” Kuva: Jouni Harala
Ranskalainen Manu aikoo erosta huolimatta pitää kotinsa Suomessa. Täällä ovat ystävät ja tärkeä työyhteisö. ”Työn sosiaalinen puoli on minulle tärkeämpää kuin bisnesmenestys. Olemme Evan kanssa mahtava työpari edelleen.” Kuva: Jouni Harala

Eikä Eva ihan omin nokkineen pyöri. Tälläkin hetkellä jaloissa päivystää monirotuinen Edi, virallisemmin Edward the Hound, Romaniasta pelastettu katukoira. Sen piti muuttaa Evan ja Manun luo jo Pariisiin, mutta kun eropäätös syntyi, koiran tuloa lykättiin. Edi seuraa Evan perässä herkeämättä. Manu kertoo, miten koira hermostuu, jos Eva katoaa sen näkyvistä hetkeksikin.

– Silloin Edi alkaa heti hikoilla tassunpohjistaan. Joskus studion ovella voi nähdä kosteita tassunjälkiä, jos Edi on jätetty hetkeksi odottamaan.

Irti intiimistä

Toistaiseksi Edi on päässyt mukaan muutamille keikkamatkoille Eva & Manun syyskiertueella. Rundin kohokohtiin kuuluu esiintyminen Helsingin Tavastialla ja uuden sinkun julkaisujuhlat. Alien on vihdoin uutta materiaalia kolmen vuoden jälkeen.

– Eipäs kun kahden, Manu korjaa.

– Kolmenpas, Eva väittää vastaan.

– No ei voi olla kolmea vuotta vielä…

– Onpas! Facebook muistutti juuri vanhasta päivityksestä kolme vuotta sitten.

Siinä välissä Eva ja Manu ovat vaihtaneet levy-yhtiötä ja aloittaneet päivätyöt laulunkirjoittajina. Kumpikin tekee biisejä nyt myös muille artisteille ja muiden kirjoittajien kanssa. Manu on tehnyt esimerkiksi laulaja Ollien julkaiseman kappaleen Haluun enemmän, ja Evan kirjoittamia lauluja julkaistaan Japanissa ja Etelä-Koreassa.

– Se on ainoa muutos urallamme eron jälkeen. Ennen teimme musiikkiamme intiimisti. Kirjoitimme kappaleita toisillemme, ja viimeistelimme ne yhdessä oman bändin käyttöön. Emme edelleenkään ala esittää muiden lauluja, mutta on ollut virkistävää päästää ulkopuolisia mukaan luovaan prosessiimme, Manu sanoo.

Uusia Eva & Manu -lauluja on kirjoitettu Yhdysvalloissa asuvan tuottaja Nico Stadin, Jukka Immosen sekä ruotsalaisen Cazzi Opeian kanssa.

– Aiemmin halusin, että päätämme kaikesta itse ja teemme kaiken itse. Miten väärässä olinkaan! Eva nauraa.

– On ollut mahtavaa saada uusia ideoita muilta. Yhdessä työskennellessä olen oppinut uutta itsestänikin.

Manu on pannut merkille muutoksen työtavoissa ja itsekurissa.

– Kun istahdan työpöytään jonkun vieraan kanssa, oma työpanos on 200 prosenttia. En halua aiheuttaa pettymystä enkä kehtaa olla se, joka sanoo, että katsotaan tämä loppuun huomenna.

Ensi viikolla julkaistava Alien poikkeaa myös näkökulmaltaan aiemmista Eva & Manu -biiseistä. Niistä useimmat ovat parisuhdelauluja, kun tämä kertoo ulkopuolisuuden ja erilaisuuden tuntemuksista.

”Tunnen erilaisuutta edelleen.”

– Varsinkin nuorena se oli tuttu tunne ja iso osa kasvu­ikää, Eva avaa laulun teemaa.

– Tunnen erilaisuutta edelleen, mutta nyt aikuisena se on positiivinen tunne. Olen ylpeä, millainen olen, enkä tunne tarvetta mukautua muiden kaltaiseksi.

Eronneet, eivät alakuloiset

Manu lupaa, että rento ja hullutteleva meno jatkuu Evan & Manun keikoilla edelleen. Hauskanpito ja kujeileva asenne eivät ole hiipuneet erossa.

– Emme todellakaan ala laulaa surumielisiä erolauluja tai muutu alakuloisiksi esiintyjiksi. En koe, että ero on vaikuttanut taiteeseemme. Meillä on edelleen täydellinen luottamus toisiimme ystävinä ja työparina, hän miettii.

”Eron jälkeen yhdessä työskentely on ollut jopa rennompaa.”

Eva tunnustaa jännittäneensä yleisön reaktiota erouutiseen, onhan rakkaussuhde kuitenkin ollut osa duon imagoa.

– Olimme pari ennen kuin olimme bändi. Minun oli joskus vaikea pitää ne asiat erillään. Koen, että eron jälkeen yhdessä työskentely on ollut jopa rennompaa. En suutu tai ota kaikkea niin vakavasti, Eva pohtii.

Eva on nyt nähnyt enemmän ystäviään, perhettään, viettänyt aikaa mökillä ja hevostalleilla. Manu on matkustellut vieläkin enemmän ja reissannut säännöllisemmin kotiseuduillaan Ranskassa. Hän haaveilee talosta siellä.

– Kotini pysyy kuitenkin Suomessa, koska täällä ovat läheisimmät ystäväni, työni ja tärkeä työyhteisö. Mutta olisi kiva saada Ranskaan pieni kakkoskoti, jossa voisi viettää kesät, lomailla ja kirjoittaa lauluja, Manu suunnittelee.

– Minun on helppo nähdä meidät viettämässä iltaa kymmenenkin vuoden päästä. Grillailemme pihalla, soitamme hyvää musaa, ja Evan lapset pyörivät siinä minun lasteni kanssa.

  • Laulaja-laulunkirjoittaja syntyi Jyväskylässä 23.3.1987.
  • Tapasi Emmanuel Laudicin molempien opiskellessa Yhdysvalloissa Berklee College of Musicissa.
  • Opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Pop & Jazz Konservatoriossa. Kaksi Evan kirjoittamaa kappaletta julkaistaan Japanissa ja Etelä-Koreassa.

 

Emmanuel ”Manu” Laudic

  • Ranskalaismuusikko syntyi Pariisin lähistöllä 25.5.1989.
  • Eva & Manu -duo julkaisee uuden Alien-sinkun 13.10. Julkkarikeikka Tavastialla 14.10. Syyskiertue jatkuu 28.10. asti.
  • Manu on kirjoittanut musiikkia mm. Ollielle. Vaikuttaa kokoonpanossa Ritarit.