Vink vink, tytöt! Lenny etsii elämänsä naista. Kuva: Shutterstock
Vink vink, tytöt! Lenny etsii elämänsä naista. Kuva: Shutterstock

Lenny Kravitz on 50-vuotiaana elämänsä vedossa. Hyvinvoinnin takana on tiukka itsekuri. – Treenaan paljon, lähes päivittäin. Lisäksi syön puhdasta ruokaa, lähinnä luomua, Helsingissä sunnuntaina konsertoiva tähti kertoo.

Harva muusikko yltää samaan, mihin Lenny Kravitz. Mies on myynyt yli 40 miljoonaa levyä, ja viime vuosina hänet on nähty myös suurissa elokuvissa, kuten Nälkäpeli.

– On erikoista ajatella, että osa nuorista tuntee minut ainoastaan elokuvien kautta ja heille tulee jopa uutena asiana se, että olen myös muusikko. Siinä on minulle aivan uusi kuuntelijakunta, Kravitz pohtii uuden levynsä julkistamisen alla antamassaan haastattelussa.

Paljon treeniä ja luomuruokaa

Kravitz täytti toukokuussa 50 vuotta. Ikä ei miestä paina, eikä hän muutenkaan koe ikää merkitykselliseksi. Hyvinvoinnin takana ovat terveelliset elämäntavat. 

– En tunne oloani kotoisaksi jos ulkonäköäni kehutaan tai saadessani suuren määrän kohteliaisuuksia. Yritän kuitenkin elää mahdollisimman normaalia elämää ja olla ajattelematta sitä, että olen lehdissä ja eri medioissa, Kravitz miettii.

Harva 50-vuotias mies on siinä kunnossa kuin Kravitz on. Myös hänen pukeutumistyylinsä on aina varmaa ja persoonallista. Maailman muotiviikoilla Kravitz on haluttu vieras.

– Olen tarkka siitä, miltä näytän, ja minulla on mahdollisuus pukeutua vaatteisiin, joista oikeasti pidän. Siinä suhteessa olen etuoikeutettu. Muutoin kyse on itsekurista. Treenaan paljon, miltei joka päivä, ja pyrin syömään mahdollisimman puhdasta luomuruokaa. Ja toki, olenhan perinyt hyvät geenit.

Romantikko etsii rakkautta

Vaikka työasiat kukoistavat, elämänsä rakkautta Kravitz ei ole vielä löytänyt. Hän paljastaakin olevasa sille valmis. 

– Haluaisin löytää rakkauden. Musiikistani kuulee, kuinka toivoton romantikko olen ja odotan vain, että se oikea tulee vastaan, mies toteaa.

Kravitzin elämän tärkein nainen on 25-vuotias tytär Zoë. Tytär ei ole seurannut isänsä jalanjälkiä vaan hän on panostanut näyttelijän uraansa. Vasta viime aikoina hän on laajentanut musiikin puolelle. 

– Vanhemmuus on jotain sellaista, jota ei osaa selittää. Se on etuoikeus,  paras asia elämässäni. En oikein osaa kertoa, kuinka ylpeä hänestä olen. Vietämme paljon aikaa yhdessä ja luotamme toisiimme täydellisesti. Se on ihmeellistä. Teen kaiken tyttäreni eteen. Hän on paras ystäväni.

Tunteelliselta vaikuttava Kravitz ei ole koskaan puhunut naissuhteistaan avoimesti. Hänet tunnetaan myös eläinten ystävänä. 

– Olen tunteellinen ihminen. Työstän isoja tunteita sisälläni pitkään. Eläimet ovat minulle myös hyvin tärkeitä, puhun mielelläni rakkaudestani niitä kohtaan. En ymmärrä ihmisiä, jotka vahingoittavat eläimiä. Olen surrut elämästäni poistuneita lemmikeitäni todella paljon.  

Musiikki syntyy yöllä

New Yorkissa ja Los Angelesissa lapsuutensa viettänyt Kravitz julkaisi debyyttilevynsä vuonna 1989. Kymmenes albumi Strut ilmestyi syyskuussa. Hän on myös tehnyt lukuisia kappaleita muille artisteille, kuten Madonnalle.

Eräs tapahtuma on jäänyt Kravitzin mieleen erityisesti. Hän oli noin kuusivuotias, kun Jackson 5 -yhtye esiintyi New Yorkissa.

– Kokemus oli huikea. Bändillä oli päällään kaikkea todella erikoista ja värikästä, he esiintyivät paremmin kuin kukaan aiemmin näkemäni. Silloin kaikki muuttui, tiesin, mitä haluan tehdä elämälläni. Äitini oli näyttelijä ja isäni tv-tuottaja, joten olin tottunut näkemään yhtä sun toista, mutta en mitään tämänkaltaista.

 Inspiraationsa musiikkiin tähti ammentaa ympäristöstään.

– Inspiroidun elämästä yleensä. Se kuulostaa hyvin tavalliselta, mutta on yksinkertaista. Pidän silmäni auki ja yritän osata tarttua hetkeen. Luotan intuitiooni: en pysty pakottamaan itseäni tekemään musiikkia, vaan tunteen ja palon on oltava aitoja. Sitä tunnetta kun pystyy pitämään yllä, iällä tai paikalla ei ole merkitystä.

Uusin levy Strut syntyi Nälkäpeli: Vihan Liekit -elokuvan kuvausten aikana.

– Ne biisit tavallaan vain tulivat luokseni. Päivisin tein elokuvaa ja öisin musiikkia. Niin musiikkini yleisesti ottaen syntyy. Alan kuulla biisit päässäni, ja ne on tehtävä silloin mahdollisimman nopeasti.

Studiossa Lenny haluaa tehdä paljon itse. Hän on siellä absoluuttinen kapellimestari, aivan kuten kiertueellakin. Vuodet ovat kuitenkin opettaneet paljon.

– Olen oppinut luottamaan ihmisiin ympärilläni ja yritän hallita haluani kontrolloida asioita. 

Sivubisneksenä sisustaminen

Kravitz on laajentanut bisneksiään myös sisustamisen alalle. Oman suunnittelutoimiston Kravitz Designin hän perusti vuonna 2003.

– Kravitz Design ei ole harrastukseni, teen sitä aivan tosissani. Rakastan kauniita asioita, ja sisustaminen on lähellä sydäntäni. Se on erilaista luovuutta, jonka voin kohdistaa johonkin konkreettiseen, Kravitz kertoo.

Elokuussa Las Vegasissa aukaistiin SLS-hotelli, jonka sviiteistä osa on Kravitzin käsialaa. Legendaarinen Delano-hotelli Miamissa ja moni muu julkkiksia vilisevä paikka on tilannut erikoistilojen suunnittelua Kravitzilta.

– Minulla on ollut myös onnea matkassa. Olen aina suunnitellut kotieni sisustuksen, ja kun Philippe Starck vieraili ensimmäisen kerran luonani, hän sanoi haluavansa työskennellä kanssani. Siitä kaikki alkoi. Se oli kunnia, ja Philippe on auttanut minua todella paljon.

Lenny Kravitz Hartwall Areenalla 26.10. Uusi levy Strut nyt kaupoissa. 

Mitä tekemistä Lennyllä on ollut laulaja, Johnny Depp -exä Vanessa Paradis'n kanssa? Lue täältä:

Eikä! Ne erosivat sitten kuitenkin! Lue Vanessan ja Johnnyn tarina ja masennu.