Formulakuski Heikki Kovalainen ja Catherine Hyde ovat seurustelleet kymmenen vuotta, mutta häät saavat vielä odottaa. – Tienaamme nyt rahat loppuelämäämme varten, Heikki sanoo.

Kuva Jouni Harala

Formulakuski Heikki Kovalainen, 30, ja Catherine Hyde, 28, tapasivat elokuussa 2002, lähes kymmenen vuotta sitten, Oulton Parkin kilpa-autoradalla Englannissa.

Heikin ja Catherinen seurustelu on sujunut mutkattomasti alusta lähtien. Jo tapaamisvuonna he vitsailivat avioliitosta ja heittivät ilmoille idean, että voisivat mennä naimisiin 20.10.2010. Tuo päivä tuli ja meni, mutta häitä ei järjestetty.

– Vuosi 2010 tuntui aikanaan niin kaukaiselta, että siitä oli hyvä heittää vitsiä. Mutta kun se koitti, ajoitus ei ollut oikea. Aiomme kyllä edelleen naimisiin, mutta nyt olemme siihen liian kiireisiä. Olemme sitä paitsi jakaneet arkemme ja asuneet yhdessä jo niin kauan, että tavallaan olemme jo naimisissa, Catherine huomauttaa.

Heikki aikoo kosia vasta sitten, kun formulaura hiipuu tai parin tulevaisuus on selvä ainakin pariksi vuodeksi eteenpäin. Viime kaudet kilparadalla ovat olleet vaikeita. Ennen siirtymistään Lotus-talliin, nykyiseen Caterhamiin, Heikin ura ei oikein edennyt ja tulevaisuus oli epävarma.

– Kyse ei ole siitä, haluanko Catherinen kanssa naimisiin vai en. Se päätös on jo tehty. Ei vain ollut järkeä sotkea elämämme onnellisinta päivää aikaan, jolloin minulla oli vaikeaa. Kun hetki on oikea, teemme sen, Heikki vakuuttaa.

Oma ura hetkeksi syrjään

Muutama vuosi sitten Catherine valmistui urheilupsykologiksi, mutta viime vuodet hän on ollut työkseen miesystävänsä avustaja. Pari päätti yhdessä, että Catherine siirtäisi oman alansa työt syrjään siksi aikaa, että Heikki pääsisi toteuttamaan unelmiaan.

– Catherine luopui omasta urastaan minun urani takia. Koska työni ei tule kestämään ikuisesti, tuumasimme, että otamme siitä kaiken irti. Olemmekin päässeet yhdessä matkustelemaan, näkemään maailmaa ja nauttimaan uusista kokemuksista, Heikki miettii.

– Ymmärsin, ettei suhteemme toimisi, jos olisin perustöissä yhdeksästä viiteen. Heikki kun on kotona ehkä kaksi päivää kymmenestä. Ei ollut vaikea päätös tukea Heikin uraa ja luopua omista suunnitelmista, sillä se tarkoitti, että saamme olla yhdessä, Catherine pohtii.

Nyt Catherine on lopettelemassa työskentelyään Heikin apuna. Pari päätyi palkkaamaan Heikille managerin. Heikki saa lähiviikkoina myös uuden assistentin.

Catherine kertoo nauttineensa ajastaan Heikin työparina mutta alkaneensa kaivata vaihtelua. Hän aikoo yhä matkustaa miehensä mukana Euroopan ulkopuolisiin kisoihin, mutta muuten tulevaisuus on avoin. Haaveena on ainakin hyväntekeväisyystyö vammaisten lasten parissa.

Catherinelle on ollut alusta asti tärkeintä Heikki, eivät tämän rahat. Kun he tapasivat, Catherine työskenteli hampurilaisravintolassa ja käytti palkkansa lentoihin päästäkseen Heikin luo. Nykyäänkin pari elää säästäväisesti ja sijoittaa tulot tulevaisuutta ajatellen.

– Tienaamme nyt rahat loppuelämäämme varten. Vaikka tulen todennäköisesti työskentelemään urani jälkeenkin, nyt on aika turvata talous. Toki tiedämme olevamme hyvin onnekkaita, että voimme elää näin, Heikki kiittelee.

Lue, mitä Catherine Hyde sanoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2008. Tästä artikkeliin.


”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.