– Aloitin juuri syyskuun kestävän karkkilakon, koska en pysty siihen, että söisin vain yhden karkin pussista. Irtarit ovat heikkouteni,  Heidi Sohlberg kertoo.
– Aloitin juuri syyskuun kestävän karkkilakon, koska en pysty siihen, että söisin vain yhden karkin pussista. Irtarit ovat heikkouteni, Heidi Sohlberg kertoo.

Heidi sai painon putoamaan ilman muotidieettejä.

Terveellä maalaisjärjellä pääsee pitkälle painonhallinnassa, tietää Elixir-ohjelman juontaja Heidi Sohlberg, 34.

– En ole ikinä tehnyt mitään radikaaleja muutoksia syömiseeni tai liikkumiseeni. Uskon myös, että elämästä pitää saada nauttia. Viikonloppuna meille on tulossa vieraita kylään ja aion todellakin herkutella, hyväntuulinen Heidi kertoo puhelimessa.

Heidi on elämänsä aikana laihduttanut kahdesti useita kiloja kerrallaan. Kahden lapsen äiti lihoi raskauksien ja imettämisen myötä, mutta onnistui pudottamaan sen jälkeen reilut 20 kiloa painostaan.

Muutama vuosi sitten lähti vielä seitsemän kiloa painosta ja seitsemän senttiä reidenympäryksestä.

Yksin ja ilman apua Heidi ei olisi onnistunut. Nämä viisi asiaa olivat elämänmuutoksessa olennaisia:  

1. Välipalat

Synnytysten ja imettämisen jälkeen Heidi oppi personal traineriltaan, miten tärkeää on syödä pitkin päivää pieniä annoksia.

– Minulla oli puhelin piippaamassa hälytystä kolmen tunnin välein, jotta muistan syödä hedelmän tai energiapatukan, Heidi kertoo.

– Jos nälkä pääsee kasvamaan suureksi, ihminen vetää järjettömän määrän ruokaa kerrallaan. Silloin kroppa myös tottuu siihen, että se saa vain harvoin energiaa, Heidi kertoo.

2. Kotitreeni

Heidi on aina tykännyt treenata kotona. Kotitreeni sopii hyvin myös pienten lasten vanhemmille, jotka eivät ehdi ja pääse niin helposti lenkkipolulle tai salille.

– Kun tyttäreni olivat pieniä, zumbasimme yhdessä. Pienempi köllötteli matollaan vieressä ja parivuotias tanssi kanssani, Heidi muistelee. 

Nykyään Heidi tekee usein spinning-treenin kotona sen jälkeen, kun on saanut lapset illalla nukkumaan. 

3. Personal trainer

– Kuntosalille on ihan turha mennä haahuilemaan ja tekemään itsekseen jotain, Heidi sanoo.

Hän ei olisi ikinä tehnyt elämäntaparemonttia ilman taitavien personal trainerien apua.

– Ei personal traineriin tarvitse laittaa tuhansia euroja, parikin tapaamiskertaa riittää, Heidi neuvoo.

Omalta valmentajaltaan Heidi oppi tärkeitä perusasioita ryhdistä, asennosta ja hengittämisestä.

– Kaikki lähtee ryhdistä. Alussa minun piti koko ajan pitää keskittyä siihen, että core eli vatsapito on kunnossa. Oli myös pakko opetella oikea hengitystekniikka.

4. Kaverin kanssa

Heidi käy usein treenaamassa ystävänsä Satu Tuomiston Imperial Health Clubilla Helsingissä.

– Satu on hyvä piiskuri. Kun treenaa kaverin kanssa, toinen jaksaa aina tsempata, että jalka vielä nousee.

5. Vaihda lajia

Innostu uusista lajeista. Muutama vuosi sitten Heidi treenasi puolimaratonia varten ja juoksukilometrejä kertyi. Yksipuolinen treeni kuitenkin myös kyllästytti. Myöhemmin Heidi on innostunut triathlonista:

– Joskus tulee päivä, etten jaksakaan lähteä suunnittelemalleni juoksulenkille. Silloin otan pyörän alleni. Se harjoittaa vähän muitakin lihaksia, ja maisemat vaihtuvat nopeammin, Heidi kertoo. 

Elixir-työn hyviä puolia onkin, että Heidi pääsee kokeilemaan lajeja, joiden pariin ei varmasti muuten olisi eksynyt. 

– Uudella tuotantokaudella tutustumme muun muassa rantalentopalloon. Ohjelmaa kuvatessamme oikein odotin, että pääsen taas treenaamaan sitä. Innostun helposti uusista lajeista.

6. Älä ole tiukkis itsellesi

Kaikki repsahtavat joskus, eikä maailma siihen kaadu.

– Maanantaina alkaa taas uusi viikko, jolloin voit skarpata, Heidi lohduttaa.

Heidi ei myöskään treenaa, jos epäilee olevansa tulossa kipeäksi. Silloin hän yrittää tasapainottaa tilannetta katsomalla tarkemmin, mitä suuhunsa pistää.

 

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: