Heidi Sohlbergin isä Juha Willman tuli tunnetuksi mallipappana, joka kouli tyttärestään missin. Nykyään Juhalla on uusi elämä Espanjassa, mutta isä ja tytär pitävät edelleen tiiviisti yhtä. – Ehkä meistä on tullut tämmöisiä, koska perheemme on kokenut kovia.

Kuva Karoliina Paatos

Kun Heidi Sohlberg, silloinen Willman, vuonna 2001 kruunattiin Miss Suomeksi, isä Juha "Jussi" Willman oli niin innoissaan, että ryntäsi lavalle onnittelemaan vielä kameroiden käydessä. Lehdistö kiinnostui tyttöään missitouhuissa valmentaneesta isästä. Moni muistaakin yhä hänet miehenä, joka sanoi tyttärensä nilkkoja paksuiksi. Pidettiin outona, että isä vahti tyttärensä painoa ja kommentoi hänen ulkonäköään.

Jussi sanoo, että halusi vain tukea ja kannustaa lastaan.

– Heidi halusi missiksi, mutta hänen valmentajansa asui Lahdessa. Jonkun piti vahtia, että kotiläksyt tulivat tehtyä, Jussi kertoo.

– Eihän kukaan pidä jääkiekkokaukalon laidalla lastaan kannustavaa äitiäkään kummallisena, lisää Heidi.

Jussi muistuttaa, ettei ollut ihan onneton mallipappa: hän oli itsekin ollut nuorena mallina ja järjestänyt muotinäytöksiä yhdessä Heidin äidin kanssa. Hän on aina myös ollut kiinnostunut muodista ja ollut tarkka omasta tyylistään.

Äiti oli kuitenkin se, joka alun perin vei kymmenvuotiaan Heidin mallikurssille. Äiti kuoli rintasyöpään vielä samana vuonna. Sen jälkeen Jussi sai olla lapsilleen sekä isä että äiti.

– Ehkä meillä siksi on niin mutkaton suhde. Ei ole asioita, joista emme voi puhua. Rakkaushuolia myöten kaikki käsitellään, Jussi kertoo kahvilan pöydässä Espanjan Fuengirolassa.

Aurinkorannikosta on nyt tullut Jussin, 58, vakituinen osoite ja Heidillekin tuttu paikka. Jussi lähti Suomesta vuonna 2004 ja pyörittää suomalaisten suosimassa Fuengirolassa ravintolaa, Bar Witiä. Heidi, 31, käy isän luona pari kertaa vuodessa.

Kaksi huolehtijaa

Pitkästä välimatkasta huolimatta perheenjäsenet katsovat yhä toistensa perään. Jos Heidi lähtee johonkin kauemmaksi autolla, hänen täytyy ilmoittaa isälle, kun on päässyt perille. Sama koskee myös Jussia.

Heidi on perinyt isänsä huolehtivaisuuden. Isä kuvailee tytärtään kanaemoksi, jolla on silmät ja korvat selässäkin.

– Oikein hämmästyin, miten hyvä äiti Heidi on. Hänen oma äitinsähän oli ihan huippu.

– Ehkä meistä on tullut tämmöisiä, koska perheemme on kokenut kovia. Tiedämme kokemuksesta, että kohdalle voi osua ikäviäkin asioita, Heidi lisää.

Viime aikoina Heidi on saanut kantaa huolta isästä. Juhalla on ollut sydänvaivoja ja hän odottaa pääsyä aortan laajennusleikkaukseen. Lääkityksellä vaiva pysyy onneksi kurissa. Heidin mieltä rauhoittaa myös se, että isällä on Espanjassa paljon ystäviä, jotka välittävät ja huolehtivat.

Vaikka Jussi sanoo olevansa sinkku, yksin hänen ei tarvitse asua. Hän jakaa asunnon liikekumppaninsa Esa Sääskilahden kanssa. Miehet asuvat tilavassa omakotitalossa, jossa on uima-allas ja pihalla sitruunapuita.

– Vuokrataso on Espanjassa sellainen, että on melkein pakko olla kämppäkaveri. Kumppania en kaipaa eikä minulla olisi sellaiselle aikaakaan, koska paiskin neljätoistatuntisia työpäiviä, Jussi sanoo.

Vielä nyt Heidi ei jaksa murehtia, mitä sitten, kun isälle tulee kunnolla ikää. Sen hän tietää, ettei Jussi haluaisi enää palata Suomeen.

– Pääasia, että iskä on onnellinen. Tiedän, että täällä hän on.

Heidi Sohlberg
Juontaja ja hiljattain valmistunut sisustussuunnittelija on kotoisin Jyväskylästä ja asuu Nuuksiossa. Perheeseen kuuluvat puoliso Niklas Sohlberg ja tyttäret Josefina, 5, ja Sofia 2. Heidi on syntynyt 17.5.1981. ja hän on vuoden 2001 Miss Suomi ja Miss Baltic Sea.

Juha "Jussi" Willman
58-vuotias kokki ja ravintoloitsija on kotoisin Jyväskylän seudulta ja asuu Espanjan Aurinkorannikolla. Jussin Witi-koiralta nimensä saanut Bar Witi -ravintola  on tuttu myös Nelosen Fuengirola-sarjasta. Ohjelma uusitaan kesäkuussa.

Johanna Koivu ei missään nimessä halua häistään pönötysjuhlia.

Muusikko, näyttelijä ja juontaja Johanna Koivu menee kesällä naimisiin.

– Tuntuu mukavalta, häät ovat iloinen asia. Se on tärkeä hyvän mielen juhla, mikä kokoaa koko suvun ja läheiset. Tykkään muutenkin juhlista, Johanna kertoi  Me Naisille A. Tillanderin Häälauantai -tapahtumassa.

– Haluan kirkkohäät ja kunnon juhlat. Häät ovat ainutkertainen tapahtuma, ja haluan panostaa siihen, että itsellä, sulhasella ja vierailla on hauskaa. En halua pönötysjuhlia. 

Johanna haluaa, että juhlissa on hyvä livebändi, paljon musiikkia ja perinteinen häävalssi. Myös tilaa tanssille pitää olla.

”Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen.”

Yksityiselämästään vaitonainen Johanna ei halunnut paljastaa, miten häntä kosittiin, saati sitä, kuka häntä kosi. Hääpuvustaan hän on kuitenkin valmis paljastamaan yksityiskohtia:

– Hääsuunnittelussa vaikein asia on ollut oikean häämekon löytäminen. Kävin lähes kymmenessä hääliikkeessä, kunnes löysin mieleisen häämekon. Lähdin etsimään mekkoa ummikkona, koska en ole perehtynyt hääteemaan aiemmin. En aluksi tiennyt, minkä tyylisen haluan, Johanna kertoo.

– Hääpukuni on samantyyppinen, mikä on nyt päälläni: yläosa on kapea ja olkaimellinen, ja alaosa on runsaampi.

Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg
Tässä on hääpuku Johannan mieleen! Kuva: Jonna Öhrnberg

Oma hyvinvointiohjelma

Moni muistaa Johannan Lauri Tähkän kanssa soittaneesta Elonkerjuu -bändistä. Nyt Johanna on vaihtanut kokonaan alaa.

– Kun soitin Elonkerjuussa viimeisen keikkani vuonna 2016, päätin pitää pitkän etsikkoajan. Olin tehnyt 16 vuotta keikkoja, ja minun oli pakko pysähtyä, ja miettiä, mitä haluan tehdä, Johanna kertoo.

Johanna suoritti tanssi- ja liiketerapiamenetelmien ohjaajan tutkinnon ja suuntasi sitä kautta hyvinvointialalle. Nyt Johanna käsikirjoittaa ja juontaa Alfa TV:llä kymmenosaista hyvinvointi- ja lifestyle -ohjelmaa nimeltä KoivuTV.

”Luovalla alalla täytyy uudistua välillä.”

– Luovalla alalla täytyy uudistua välillä. Ohjelmassa käsitellään sydäntäni lähellä olevia aiheita, kuten terveyttä, kauneutta ja hyvinvointia. Haluan inspiroida, tuoda ajattelemisen aihetta ja viihdyttää ihmisiä.

Johanna on myös suorittanut Lontoossa teatteritaiteen maisterin tutkinnon, mutta hän ei tällä hetkellä tee töitä näyttelijänä.

– Opetin aikoinaan päivätyökseni näyttelijäntyötä, ilmaisutaitoa ja liikeimprovisaatiota. Vedän vieläkin improkursseja ja vapaatanssin kursseja. Musiikkiuran jatkamistakaan en ole suunnitellut, mutta palo esiintymiseen on edelleen.

Brittilehdistön saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat uutisesta innoissaan.

Brittiläismediat kertovat, että Cambridgen herttuataren Catherinen pikkusisko Pippa Middleton, 34, on raskaana. Tuleva pienokainen on Pippan ja hänen aviomiehensä James Matthewsin, 42, esikoinen.

The Sun -lehden mukaan lapsen laskettu aika on lokakuussa. Raskaus on siis jo toisella kolmannekselle. Lehden saamien tietojen mukaan pari on kertonut raskaudesta läheisilleen viime viikolla, ja kaikki ovat perheenlisäyksestä innoissaan.

Tulevalla syysvauvalla riittää lähipiirissä leikkikavereita. Herttuatar Catherinella ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Pian syntyvän pienokaisen lisäksi kuningasparilla on tytär ja poika: 4,5-vuotias prinssi George ja pian 3-vuotias prinsessa Charlotte.

Myös Jamesin velipoika Spencer Matthews odottaa puolisonsa kanssa esikoista.

Pippa ja James avioituivat viime toukokuussa 2017. He menivät kihloihin kesällä 2016 vuosien yhdessäolon jälkeen.