Heidi Sohlbergin isä Juha Willman tuli tunnetuksi mallipappana, joka kouli tyttärestään missin. Nykyään Juhalla on uusi elämä Espanjassa, mutta isä ja tytär pitävät edelleen tiiviisti yhtä. – Ehkä meistä on tullut tämmöisiä, koska perheemme on kokenut kovia.

Kuva Karoliina Paatos

Kun Heidi Sohlberg, silloinen Willman, vuonna 2001 kruunattiin Miss Suomeksi, isä Juha "Jussi" Willman oli niin innoissaan, että ryntäsi lavalle onnittelemaan vielä kameroiden käydessä. Lehdistö kiinnostui tyttöään missitouhuissa valmentaneesta isästä. Moni muistaakin yhä hänet miehenä, joka sanoi tyttärensä nilkkoja paksuiksi. Pidettiin outona, että isä vahti tyttärensä painoa ja kommentoi hänen ulkonäköään.

Jussi sanoo, että halusi vain tukea ja kannustaa lastaan.

– Heidi halusi missiksi, mutta hänen valmentajansa asui Lahdessa. Jonkun piti vahtia, että kotiläksyt tulivat tehtyä, Jussi kertoo.

– Eihän kukaan pidä jääkiekkokaukalon laidalla lastaan kannustavaa äitiäkään kummallisena, lisää Heidi.

Jussi muistuttaa, ettei ollut ihan onneton mallipappa: hän oli itsekin ollut nuorena mallina ja järjestänyt muotinäytöksiä yhdessä Heidin äidin kanssa. Hän on aina myös ollut kiinnostunut muodista ja ollut tarkka omasta tyylistään.

Äiti oli kuitenkin se, joka alun perin vei kymmenvuotiaan Heidin mallikurssille. Äiti kuoli rintasyöpään vielä samana vuonna. Sen jälkeen Jussi sai olla lapsilleen sekä isä että äiti.

– Ehkä meillä siksi on niin mutkaton suhde. Ei ole asioita, joista emme voi puhua. Rakkaushuolia myöten kaikki käsitellään, Jussi kertoo kahvilan pöydässä Espanjan Fuengirolassa.

Aurinkorannikosta on nyt tullut Jussin, 58, vakituinen osoite ja Heidillekin tuttu paikka. Jussi lähti Suomesta vuonna 2004 ja pyörittää suomalaisten suosimassa Fuengirolassa ravintolaa, Bar Witiä. Heidi, 31, käy isän luona pari kertaa vuodessa.

Kaksi huolehtijaa

Pitkästä välimatkasta huolimatta perheenjäsenet katsovat yhä toistensa perään. Jos Heidi lähtee johonkin kauemmaksi autolla, hänen täytyy ilmoittaa isälle, kun on päässyt perille. Sama koskee myös Jussia.

Heidi on perinyt isänsä huolehtivaisuuden. Isä kuvailee tytärtään kanaemoksi, jolla on silmät ja korvat selässäkin.

– Oikein hämmästyin, miten hyvä äiti Heidi on. Hänen oma äitinsähän oli ihan huippu.

– Ehkä meistä on tullut tämmöisiä, koska perheemme on kokenut kovia. Tiedämme kokemuksesta, että kohdalle voi osua ikäviäkin asioita, Heidi lisää.

Viime aikoina Heidi on saanut kantaa huolta isästä. Juhalla on ollut sydänvaivoja ja hän odottaa pääsyä aortan laajennusleikkaukseen. Lääkityksellä vaiva pysyy onneksi kurissa. Heidin mieltä rauhoittaa myös se, että isällä on Espanjassa paljon ystäviä, jotka välittävät ja huolehtivat.

Vaikka Jussi sanoo olevansa sinkku, yksin hänen ei tarvitse asua. Hän jakaa asunnon liikekumppaninsa Esa Sääskilahden kanssa. Miehet asuvat tilavassa omakotitalossa, jossa on uima-allas ja pihalla sitruunapuita.

– Vuokrataso on Espanjassa sellainen, että on melkein pakko olla kämppäkaveri. Kumppania en kaipaa eikä minulla olisi sellaiselle aikaakaan, koska paiskin neljätoistatuntisia työpäiviä, Jussi sanoo.

Vielä nyt Heidi ei jaksa murehtia, mitä sitten, kun isälle tulee kunnolla ikää. Sen hän tietää, ettei Jussi haluaisi enää palata Suomeen.

– Pääasia, että iskä on onnellinen. Tiedän, että täällä hän on.

Heidi Sohlberg
Juontaja ja hiljattain valmistunut sisustussuunnittelija on kotoisin Jyväskylästä ja asuu Nuuksiossa. Perheeseen kuuluvat puoliso Niklas Sohlberg ja tyttäret Josefina, 5, ja Sofia 2. Heidi on syntynyt 17.5.1981. ja hän on vuoden 2001 Miss Suomi ja Miss Baltic Sea.

Juha "Jussi" Willman
58-vuotias kokki ja ravintoloitsija on kotoisin Jyväskylän seudulta ja asuu Espanjan Aurinkorannikolla. Jussin Witi-koiralta nimensä saanut Bar Witi -ravintola  on tuttu myös Nelosen Fuengirola-sarjasta. Ohjelma uusitaan kesäkuussa.

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.