Heidi Sohlberg jätti karkit ja aloittaa aamunsa zumbaamalla lastensa kanssa. Vähän aikaa sitten vaatekoko oli 44, nyt 38.

Missikautensa jälkeen Heidi Sohlberg, 29, on nähty mallina sekä juontajana tapahtumissa ja tv-ohjelmissa. Ennen perheen perustamista hän valmistui optiikkahiojaksi.

– Seurattuani optiikka-alaa läheltä tunsin, ettei se ehkä sittenkään ollut ominta minulle ja että työtilanne siellä tuskin paranee. Kokonaan uuteen heittäytyminen on riski, mutta ainakin nautin siitä täysillä.

Sisustamisen kurssit Vantaan AJK-instituutissa ovat enää viimeistä tenttiä ja lopputyötä vailla, sen jälkeen Heidillä on valmiudet aloittaa työt sisustussuunnittelijana.

Juontamista Heidi ei aio jättää, sillä hän viihtyy hyvin ihmisten parissa ja nauttii työtilanteiden vaihtelevuudesta. Perusteellisen elämäntaparemontin jälkeen yleisön eteen astuu kaikin puolin paremmin voiva kolmekymppinen.

Ulos teltasta

Voittaessaan Miss Suomi -kisat vuonna 2001 Heidi painoi 59 kiloa ja pujahti koon 36 vaatteisiin. Kaikki löysä oli nipistetty kropasta liikkumalla ja niukalla dieetillä. Voiton jälkeen liikunnalle ei enää löytynyt aikaa, kurinalainen ruokavalio vaihtui kiireessä napattuihin välipaloihin ja paino alkoi jojoilla.
Raskauksien myötä kilot karkasivat käsistä. Josefinaa odottaessaan Heidi lihoi 23 kiloa, Sofiankin kanssa 19 kiloa.

– Muistan kuulleeni, että imetys kyllä kuluttaisi raskauskilot, joten luotin siihen ja mätin ruokaa hyvällä mielellä koko odotusajan. Minulta imetys ei kuitenkaan vienyt grammaakaan.

Imetysaikana Heidi ei halunnut laihduttaa.

– Vaatekokoni oli 44. Minulla oli paksut posket ja muhkeat käsivarret, en näyttänyt itseltäni enkä viihtynyt kropassani. Piti ottaa itseä niskasta kiinni. Tiesin, että osallistumme taas ystäväporukan itsenäisyyspäiväbileisiin ja päätin, että enää en juhlisi pukeutuneena telttaan.

Syyskuussa Heidi asetti itselleen tavoitteen: jos hän saisi joulukuuhun tiputettua 10 kiloa, hän hankkisi juhliin uuden iltapuvun.

– Ensimmäiseksi soitin tutulle personal trainerille, Mikko Nummenmaalle, ja sanoin, että nyt tarvitaan apua. Mikko teki minulle kunto-ohjelman ja esimerkkiruokavalion ja siitä se sitten lähti.

Marraskuussa Heidi aloitti myös elämänsä ensimmäisen karkkilakon. Irtokarkkipuputuksen mestarilta se oli iso veto.

– Kun sitten ilmoitin alkavani karkkilakkoon, Nikke kysyi, onko mulla kuumetta, Heidi nauraa.

Myös liikunnan lisääminen on ollut tärkeä osa elämäntaparemonttia. Heidi aloittaa aamunsa zumbaamalla ja tekee puolen tunnin kahvakuulatreenin jopa viitenä päivänä viikossa.

– Liikunnasta on tullut henkireikä. Ilman sitä olen vetämätön ja väsyksissä. Aamuisin laitamme tyttöjen kanssa dvd:n kotitelkkariin, käännämme volyymit kaakkoon ja zumbaamme ihan täpöllä. On puppua väittää, etteikö lasten kanssa löytyisi aikaa liikkumiseen.

Terve esimerkki

Heidi on nyt tiputtanut 11 kiloa eikä pahastu, jos vielä pari kiloa lähtisi. Enää hän ei kuitenkaan koe laihduttavansa, loppu on parempien elämäntapojen ja heränneen aineenvaihdunnan ansiota.

– En usko jääväni koukkuun laihduttamiseen. Nautin ruuasta ja minun on oltava terve esimerkki tytöilleni.

Heidi sanoo onnistuneensa elämäntaparemontissa läheistensä tuella ja tiukalla itsekurilla. Heidi ei ole missimitoissaan mutta on tyytyväinen.

– Aloin laihduttaa, koska halusin eroon läskeistä, mutta nyt treenamiseen ja oikein syömiseen motivoi se mieletön hyvä olo, jonka olen löytänyt. Jos missiaikoina laihdutin muita varten, nyt tein sen itseni vuoksi. Kun minä voin paremmin, se heijastuu koko perheeseen.

Heidi Sohlberg

  • 17.5.1981 syntynyt juontaja ja viittä vaille valmis sisustussuunnittelija, os. Willman. Vuoden 2001 Miss Suomi ja Miss Baltic Sea.
  • Naimisissa Nordean pääomamarkkinapuolella työskentelevän Niklas Sohlbergin kanssa, kaksi tytärtä: 2007 syntynyt Helena Josefina sekä 2009 syntynyt Inga Sofia.
  • Sohlbergit ovat tunnettua yrittäjäsukua. Myös Willmanit ovat yrittäjiä, vanhemmat pitivät pitopalvelua Heidin äidin kuolemaan asti. Nykyään Juha-isällä on ravintola Espanjassa. Heidillä on oma toiminimi.