Heidät nähdään Vain elämää -ohjelmassa syksyllä 2015: Sanni (vas.), Maija Vilkkumaa, Antti Tuisku, Pave Maijanen (pikkukuvassa), VilleGalle (vas. alhaalla), Virve Rosti ja Anssi Kela. Kuvat: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen, Kai Sinervo, Tuomas Selänne, Terhi Ylimäinen, Leena Koskela
Heidät nähdään Vain elämää -ohjelmassa syksyllä 2015: Sanni (vas.), Maija Vilkkumaa, Antti Tuisku, Pave Maijanen (pikkukuvassa), VilleGalle (vas. alhaalla), Virve Rosti ja Anssi Kela. Kuvat: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen, Kai Sinervo, Tuomas Selänne, Terhi Ylimäinen, Leena Koskela

Nyt se on varmaa! Vain elämää -ohjelman uudella tuotantokaudella nähdään neljä miestä ja kolme naista.

Maija Vilkkumaa, Antti Tuisku, Anssi Kela, Sanni, Pave Maijanen, Virve ”Vicky” Rosti ja VilleGalle ovat neljännen Vain elämää -tuotantokauden artistit. Nelonen vahvisti uudet artistit tänään tiistaina.

Näistä seitsemästä artistista yllättävänä nimenä voidaan pitää vain Pave Maijasta, jonka harva arvasi olevan mukana. Pitkään arvuuteltiin myös, kumpi nuorista naisartisteista, Sanni vai Janna Hurmerinta, nähdään ohjelmassa.

Seiska kertoi tammikuussa, että myös Hector, oikealta nimeltään Heikki Harma, olisi vihdoin suostunut mukaan ohjelmaan. Pari viikkoa sitten kuitenkin selvisi, ettei häntä nähdä ohjelmassa tälläkään kertaa. Toiveita Hectorin mukana olosta herätti hänen kommenttinsa Helsingin Sanomien haastattelussa vuonna 2014. Hän mainitsi tuolloin, ettei panisi pahakseen uutta yhteydenottoa Vain elämää -tiimiltä.

Mukana olevista artisteista ainakin Anssi Kelaa ja Vicky Rostia on kosiskeltu jo ohjelman menneille kausille. Vuonna 2012 Anssi kertoi Facebook-sivuillaan, että hän suhtautui pyyntöön varauksella.

– Sanoin, että soittaminen ja laulaminen kyllä kiinnostaisi, mutta ei mikään hipan leikkiminen muiden artistien kanssa. En saanut uutta puhelua, Anssi kirjoitti vuonna 2012.

Vicky on puolestaan kertonut, että kieltäytyi kunniasta aikanaan aikataulusyiden takia.

Aikaisempien vuosien tapaan ohjelma kuvataan Hirvensalmen Satulinnassa. Artistit viettävät maaseudulla viikon ja esittävät omia versioitaan muiden tuotannosta. Jokaisessa jaksossa yksi artisteista on vuorollaan päivän artisti ja päästää muut kurkistamaan elämäänsä ja uraansa.

Suositun ohjelman neljäs tuotantokausi nähdään Nelosella syksyllä.

Lue myös:

Kummitteleeko Vain elämää -kartanossa?

Miksi Vain elämää -ohjelmassa ei enää juoda alkoholia? Tuottaja vastaa

Vain elämää -artistille iski morkkis kuvausten jälkeen

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla