Näyttelijä Hannele Lauri, 59, haaveilee keskustakämpästä ja siitä, että pudotetut kilot myös pysyvät poissa.

Kuva Panu Pälviä

Elokuvassa Varasto näyttelet posketonta pubimuijaa. Leffassa esiintyy myös poikasi Tomi. Kumpi on kovempi antamaan neuvoja toiselle?
Yhteistyö Tomin kanssa on kivaa ja helppoa, meillä on hyvä suhde. Teatterissa pyydän aina ennen ensi-iltaa Tomin katsomaan harjoituksia ja teen aina niin kuin hän kehottaa. Tomi on todella tarkka yksityiskohdista.

Muutit Nurmijärven Lepsämästä Espooseen. Mikä maalaiselämässä alkoi risoa?
Lähdin maalle, koska halusin omakotitalon, jonka pihassa kaksi koiraani saisivat juosta vapaasti. Maksoin itseni kipeäksi ison tontin aitauksesta. Matkaa kaupunkiin oli kuitenkin hirveästi. Huomasin, etten enää viitsinyt käydä missään. Elin sosiaalisessa tyhjiössä: puhuin puhelimessa ja näin ihmisiä vain töissä. Olen viihtynyt Pohjois-Tapiolassa hyvin, mutta jostain syystä kaihoilen takaisin Helsingin Töölöön.


Viime aikoina huomio on kiinnittynyt hoikistuneeseen olemukseesi. Tippuiko paino röökaamalla vai muilla keinoin?

Minulla oli tallessa Tiina Jylhän miehen Tapen kuntokoulusta saamani ohjeet, joiden avulla olin aiemmin yrittänyt laihduttaa. Nyt päätin, etten noudata proteiinipitoista dieettiä grammalleen ja kirjaimellisesti, vaan pyrin syömään kolmen tunnin välein ja yritän suosia kasviksia. Neljässä kuukaudessa tippui yhdeksän kiloa. Toivottavasti ne myös pysyvät poissa.

Poseeraat pikaruokaketjun puumakalenterissa. Kiikaroitko sinäkin nuoria kolleja?
Kuulin kalenterin nimestä vasta jälkeenpäin. Kaikki ihmiset ovat eroottisesti viehättäviä, kunhan ovat sinut itsensä kanssa. Puumatrendi ei minua kuitenkaan koske. En juoksentele tuolla miesten perässä, enkä voisi kuvitella seurustelevani itseäni reilusti nuoremman kanssa – elämänasenteet eivät kohtaa, eikä minulle riittäisi pelkkä seksuaalisuus.

Et kuitenkaan ole nyt parisuhteessa. Millainen mies sitten kelpaisi?
Yksin oleminen on vapauttavaa. Saan elää omilla ehdoillani. Mutta eihän elämästä koskaan tiedä. Haluan, että parisuhteessa on yhteisiä juttuja ja että tahdomme samoja asioita. Miehessä saa myös olla särmää.