Kuvat MVphotos
Kuvat MVphotos
Varjojen kaupunkien pääosan esittäjien Jamien ja Lily Collinsin välinen kemia kehittyi kuvausten tiimellyksessä suhteeksi. Kesän lopulla parin kerrottiin kuitenkin eronneen. Kuvat MVphotos
Varjojen kaupunkien pääosan esittäjien Jamien ja Lily Collinsin välinen kemia kehittyi kuvausten tiimellyksessä suhteeksi. Kesän lopulla parin kerrottiin kuitenkin eronneen. Kuvat MVphotos

Varjojen kaupungit -elokuvan tähti Jamie Campbell Bower ei jätä teinityttöjä kylmäksi. Tapasimme varjometsästäjänä valkokankaalla hurmanneen miehen Oslossa.

Jamie Campbell Bower, 24, retkottaa pitkin pituuttaan oslolaishotellin sohvalla ja haroo vaaleita, pörröisiä hiuksiaan. Brittinuorukainen näyttelee hiljattain ensi-iltaan tulleessa Varjojen kaupungit: Luukaupunki -elokuvassa varjometsästäjä Jace Waylandia. Luukaupunki on ensimmäinen osa Cassandra Claren nuortenkirjasarjaan perustuvassa leffasaagassa.

Varjojen kaupunkeja on verrattu ahkerasti edelliseen teinisuosikkiin, Twilightiin, ja samalla miespääosaa esittävästä Jamiesta on tulossa Robert Pattinsonin manttelinperijä. Suursuosio ei miestä kuitenkaan kauhistuta – eikä häntä pelota, että menestys nousisi hattuun.

– Minulla on ympärilläni perhe ja ystäviä, ja jos alan käyttäytyä kuin idiootti, he kyllä kertovat minulle, että käyttäydyn kuin idiootti, Jamie kertoo.

Nuoret tytöt ovat kovia kirkumaan näyttelemällesi sankarihahmolle, varjometsästäjä Jacelle. Soiko korvissa?
Se on ainoa ääni, jonka kuulen tällä hetkellä. En tosin sanoisi Jacea sankariksi, päinvastoin. Hän on ennemminkin hajalla ja hämmentynyt.

Niin, nuoret naisethan tykkäävät turmeltuneista sankareista. Tiesitkö, että hotellin edessä päivysti pari tyttöä, jotka olivat maalanneet ihoonsa riimuja Varjojen kaupunkien tyyliin?
Oi, se on suloista ja kilttiä heiltä. Madridissa hotellini edessä päivysti faneja jopa neljältä aamuyöllä.

Leffa on täynnä taistelukohtauksia. Jouduitko treenaamaan kovaa?
Treenasin neljä ja puoli kuukautta. Tein kiertoharjoittelua, harjoittelin krav magaa ja potkunyrkkeilyä. Ennen kuin aloimme kuvata elokuvaa, olin Torontossa stunt-miesten kanssa. He tekivät taisteluihin koreografiat ja opettelin heidän kanssaan voltteja ja kaikenlaista hullua. Se oli valtavan hauskaa. Olen sydämeltäni kuin 13-vuotias poika. Kuka sen ikäinen ei haluaisi mennä ja piestä pahista miekalla?

Teillä taisi olla muutenkin hauskaa kuvauksissa?
Olemme kaikki parikymppisiä, joten olemme joka tapauksessa hieman pöljiä. Sitä paitsi mikä tahansa on hauskaa kolmelta aamuyöllä.

Entä mitä puuhailet vapaa-ajallasi?
Rakastan surffausta, skeittaan, musisoin, hengailen ystävieni kanssa, kävelytän koiraani… Ruuanlaitto on viime aikoina jäänyt vähemmälle. Tykkään myös matkustella paljon itsekseni.

Aloitit näyttelijänurasi nuorena, elokuvassa Sweeney Todd: Fleet Streetin paholaisparturi. Onko asioita, joiden väliin jääminen harmittaa sinua?
Olin silloin 17 tai 18 ja kaikki ystäväni olivat vielä koulussa, enkä saanut valmistua heidän kanssaan. Se saattoi tuntua silloin surulliselta, mutta toisaalta, vietin aikaani kuvauksissa Johnny Deppin ja Tim Burtonin kanssa. Elämä on sellaista: kun yksi ovi sulkeutuu, toinen aukeaa.

Mitä tekisit, jos et olisi näyttelijä?
Ykkösvaihtoehtoni oli opiskella näyttelijäksi, mutta ennen sitä halusin meribiologiksi. Olisin päätynyt tutkimaan jotain laakamatoja. Se ei olisi ollut kovin hohdokasta.

Elokuvan traileri:

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka ei enää entiseen malliin ehdikään liikkua.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.