Angela Merkel. Kuvat: Reuters
Angela Merkel. Kuvat: Reuters

Saksan liittokansleri valittiin maailman vaikutusvaltaisimmaksi naiseksi neljättä kertaa peräkkäin. Poptähti Lady Gaga on nuorin listalle päässyt nainen.

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes on julkaissut sata vaikutusvaltaisinta naista. Saksan liittokansleri Angela Merkel valittiin vaikutusvaltaisimmaksi neljättä kertaa peräkkäin.

Forbesin valintakriiterit ovat varakkuus, yleinen vaikutusvalta ja medianäkyvyys.

Sadan vaikutusvaltaisimman listalle pääsi myös monia viihdemaailmasta tuttuja nimiä. Mediamoguli Oprah Winfrey on sijalla 14, laulaja Beyoncé sijalla 17, Moderni perhe -sarjasta tuttu näyttelijä Sofía Vergara sijalla 32, talk show -juontaja Ellen DeGeneres 46, näyttelijä Angelina Jolie sijalla 50 ja malli Gisele Bündchen sijalla 89.

Nuorin listalle päässyt nainen on 57. sijalle listattu 28-vuotias poptähti Lady Gaga. Suomalaisia ei sadan parhaan joukkoon päässyt.

10 vaikutusvaltaisinta naista

1. Angela Merkel, 59 (Saksan liittokansleri)

2. Janet Yellen, 67  (Yhdysvaltojen keskuspankin pääjohtaja)

 3. Melinda Gates, 49 (johtaa Bill ja Melinda Gates -säätiötä)

 4. Dilma Rousseff, 66 (Brasilian presidentti)

 5. Christine Lagarde, 58 (Kansainvälisen valuuttarahaston johtaja)

 6. Hillary Clinton, 66 (USA:n demokraattien todennäköinen presidenttiehdokas)

7. Mary Barra, 52 (General Motorsin toimitusjohtaja)

8. Michelle Obama, 50 (Yhdysvaltain presidentin puoliso)

9. Sheryl Sandberg, 44 (Facebookin operatiivinen johtaja)

10. Virginia Rometty, 56 (IBM:n johtaja)

Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS
Avicii eli Tim Bergling. Kuva: Instagram/Avicii via REUTERS

”Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni”, Goldberg kirjoittaa.

Eilen illalla maailma sai järkyttyä suru-uutisesta, jonka mukaan yksi viime vuosien suosituimmista DJ-lahjakkuuksista Avicii, eli Tim Bergling, on kuollut. Lähteiden mukaan Bergling löydettiin kuolleena Masqatista, Omanista. Kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen. Bergling oli vain 28-vuotias.

Fanit, työkaverit ja läheiset ovat olleet murheen murtamia uutisesta. Some on täyttynyt osanotoista ja muisteloista. Nyt myös Berglingin ex-tyttöystävä Emily Goldberg on muistanut edesmennyttä tähteä sosiaalisessa mediassaan. Hän aloittaa sydäntäsärkevän muistokirjoituksessaan Aviciin Enough is enough -kappaleen lyriikoilla:“Come on babe, don’t give up on us. Choose me, and I’ll show you love.”

– Nämä ovat sanoituksia kappaleesta, jonka Tim kirjoitti minulle. Toivon, että olisin voinut elää sanojen mukaan. Niiden kahden vuoden ajan, jotka olimme yhdessä, hän oli läheisin uskottuni ja paras ystäväni, Goldberg kirjoittaa.

Hän kertoo, että uutinen Bergligin kuolemasta on edelleen niin shokeeraava, että sitä on vaikea käsittää todeksi.

– Herättäkää minut, kun kaikki tämä on ohi, koska tämä ei voi olla totta.

Goldberg julkaisi kirjoituksen ohessa lukuisia kuvia Berglingistä.

Myös Ruotsin kuningasperhe on ilmoittanut surevansa esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häissä esiintynyttä tähteä. Suomalainen dj-tähti ja musiikkituottaja Darude eli Ville Virtanen esitti surunvalittelunsa Twitterissä.

Bergling oli yksi 2010-luvun menestyneimpiä edm-artisteja. Hän teki yhteistyötä maailmanluokan tähtien, kuten Madonnan, Coldplayn, Wycleaf Jeanin ja Robbie Williamsin kanssa.

Viime vuosina Bergling joutui perumaan useita keikkojaan vakavien mielenterveysongelmien vuoksi. Vuonna 2016 Bergling ilmoitti lopettavansa keikkailun, mutta jatkavansa musiikin tekemistä.

Tilaajille
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen
Mika Myllyaho kouluttautui ensin autonasentajaksi. Oma ala, teatteri, löytyi vasta mutkien kautta. ”Olin kuin uskoon tullut, jokin iso ovi aukesi edessäni.” Kuva: Juha Salminen

Ohjaaja Mika Myllyaho kärsi nuorena paniikkihäiriöstä, mutta oppi elämään sen kanssa, kun oma ala löytyi. – Muistan miten helpottavaa oli saada diagnoosi ja tulla viimein ymmärretyksi.

Ohjaaja ja Kansallisteatterin johtaja Mika Mylly­aho, 51, ei meinaa mahtua teatterinsa pienimmän näyttämön, Omapohjan, katsomopenkkiin. Pitkät koivet näyttävät jatkuvan kolmosriviltä aina seuraavan rivin yli ensimmäisille tuoleille asti,...