Mimosa Willamo ensimmäisessä leffaroolissaan Päin seinää -elokuvan Takkuna. Kuva: Annika Miettinen/ Helsinki-Filmi
Mimosa Willamo ensimmäisessä leffaroolissaan Päin seinää -elokuvan Takkuna. Kuva: Annika Miettinen/ Helsinki-Filmi

Nuori näyttelijä Mimosa Willamo häikäisee uudessa Päin seinää -leffassa.

Nuoresta näyttelijälupauksesta Mimosa Willamosta, 20, tullaan vielä kuulemaan.

Mimosa tekee ensimmäisen leffaroolinsa tänään ensi-iltaan tulevassa Päin seinää -elokuvassa, ja tekee sen loistokkaasti.

Elämänhallinta on hukassa niin äkkipikaiselta yksinhuoltajalta Essiltä (Armi Toivanen) kuin tämän tyttäreltä Takulta (Mimosa), ongelmanuorelta, jota siirrellään koulusta toiseen.

Vaikka elokuvan maailma on rujo ja päähenkilöiden elämä rankkaa, roolin tekeminen ei Mimosasta ollut ahdistavaa.

– Tarina oli tosi rankka, mutta näytteleminen ei ollut mahdottoman vaikeaa. Oikeastaan raivopääkohtauksia oli huikean hauska tehdä, niissä pääsi huutamaan ihan kunnolla. Omasta teini-iästäni on niin vähän aikaa, että muistan hyvin siihen liittyvän uhman, Mimosa kertoo.

Mimosan rinnalla leffassa nähdään Armi Toivanen, Eero Ritala ja Kai Lehtinen. Aluksi tunnettujen näyttelijöiden kanssa työskentely vähän jännitti.

– Olin katsonut heitä aikaisemmin leffoissa ja tv:ssä, ja nyt minun piti näyttää omat kynteni. Mutta oli se myös siistiä. He olivat kaikki hyviä tyyppejä, joten kuvauksissa tuli nopeasti turvallinen olo, Mimosa kertoo.


Mimosa Willamo Päin seinää -elokuvan ensi-illassa. Mainosjulisteesta taustalta kurkistavat saman leffan näyttelijät Eero Ritala ja Armi Toivanen. Kuva: Sakari Majantie

Mitähän seuraavaksi?

Espoossa kaksikielisessä perheessä kasvanut Mimosa viettää toista välivuottaan ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Hän palasi juuri Tanskan Helsingøristä kansanopistosta, missä opiskeli syyslukukauden.

– Näyttelemisen lisäksi moni muukin ala kiinnostaa, esimerkiksi historia ja maantieto, Mimosa paljastaa.

Takun rooli ohjaaja Antti Heikki Pesosen Päin seinää -elokuvassa on Mimosan ensimmäinen oikea työ näyttelijänä. Kameran edessä työskentelystä hänelle on kuitenkin kertynyt kokemusta Ylen Galaxi-nuortenohjelmasta, jonne hän teki juontoja ja inserttejä lukioaikanaan.

Lenkkeilyä ja ruotsalaista musiikkia harrastava Mimosa kuvailee pyydettäessä itseään näin:

– Olen varmaan ulospäinsuuntautunut, urheilullinen ja heittäytyminen on minulle helppoa, sillä en mieti asioita liikaa.

Lue myös:

Leffa-arvio: Päin seinää naurattaa ja hyydyttää hymyn

Näyttelijä Armi Toivanen: ”Isän kuolema kovetti minut pitkäksi aikaa”

Armi Toivanen ja kaksossisko: ”Koemme kaikki fiilikset tuplana”

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika 

Maarit Feldt-Ranta on sairastanut mahasyövän kahteen otteeseen. Nuorempana hyvin kilpailuhenkinen nainen liikkuu nyt ennen kaikkea pysyäkseen terveenä.

Joka aamu kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta, 50, astuu vaa’alle. Sitten hän katsoo alastonta peilikuvaansa ja toteaa itselleen: Olenpa aika simpsakka viisikymppinen!

– Tykkään itsestäni ja olen onnellinen ihan siitä, että olen kasassa, mahasyövän kaksi kertaa sairastanut Maarit sanoo.

Oman painon tarkkailu ei ole ulkonäkökeskeisyyttä. Painon heittely on yksi ensimmäisistä oireista, jos syöpä olisi uusinut taas. Siksi se on Maaritille välttämättömyys.

– Se on ihan hyvä rutiini eikä ahdista, koska tunnen oloni kotoisaksi kropassani. Voin oikein hyvin, Maarit sanoo.

Maarit painaa 30 kiloa vähemmän kuin ennen sairastumistaan. Painon putoamiseen vaikuttivat vaikeat syöpähoidot ja se, että ensimmäisessä leikkauksessa ruoansulatuskanavasta otettiin osa pois. Maarit pystyi syömään aluksi vain lusikallisia soppaa.

Toipumista nopeutti Maaritin hyvä peruskunto. Lääkäri totesi, että jos kävelet sairaalan käytäviä, pääset vielä nopeammin kotiin.

– Ja minähän kävelin. Kun pääsin kotiin, laahustin ulkona potkukelkan kanssa, jotta pääsin liikkeelle. Siitä se lähti.

Viime kesänä Maarit juoksi Jukolan viestissä reilun kymmenen kilometrin matkan.

– Se meni melko helposti. Se kertoo siitä, että minulla on edelleen hyvä kunto, vaikka sisuskaluja on lähtenyt.

”Minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.”

Maarit on ollut aina hyvin liikunnallinen. Nuorempana hän oli hyvin kilpailuhenkinen ja harrasti tosissaan muun muassa uintia ja myöhemmin käsipalloa.

Nykyään Maarit vannoo arkiliikunnan nimeen: hän polkee kaupunkifillarilla kokouksesta toiseen tai jää kaksi pysäkkiä liian aikaisin pois bussista, koska joukkueurheilu tai jumppatunnit ovat nykytilanteessa mahdottomia.

Myös syy liikkua on muuttunut. Jos ennen liikkeeseen ajoi voitontahto, nykyään Maarit liikkuu, jotta pysyisi terveenä.

– Minulla ei ole mitään suurta liikunnanhimoa, vaan olen rationaalinen ja ymmärrän, että minun on pakko liikkua. Istuminen tutkitusti tappaa, ja minun on liikutettava kehoani väkisin, jotta se pysyy kunnossa tässä iässä.

Maaritilta on syöpähoitojen yhteydessä poistettu kokonaan vatsalaukku. Miten se on vaikuttanut syömiseen? Entä mitkä ovat Maaritin Top 3 -liikuntalajia? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 21/18. Digilehden voit lukea täältä.