Me Naiset
|
Outi Pippuri
Tutkijoiden mukaan kauniit ihmiset ovat muita terveempiä. Mutta kauneusgeenit eivät ole suojanneet Bea Toivosta flunssalta tai muilta tavallisilta pöpöiltä.
Tutkijoiden mukaan kauniit ihmiset ovat muita terveempiä. Mutta kauneusgeenit eivät ole suojanneet Bea Toivosta flunssalta tai muilta tavallisilta pöpöiltä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan viehättävä ulkonäkö viestii terveistä geeneistä. Miss Suomi ei varmaan sairasta sitten koskaan, vai mitenkä?

Viehättävät ihmiset sairastavat vähemmän kuin rumat ihmiset, väittää tuore ja laaja yhdysvaltalaistutkimus Daily Mailin uutisessa.

Kuulostaa niin hämmästyttävältä, että on pakko kääntyä Suomen kauneimmaksi valitun, Miss Suomen puoleen. Bea Toivonen, oletko koskaan kipeä?

Yllätys yllätys, puhelimeen vastaa aavistuksen yskäinen kaunotar.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Minulle tulee kausia, jolloin pöpöt iskevät pahasti. Viime vuonna sain kaiken mahdollisen. Olin kaksi kertaa keuhkokuumeessa ja siihen päälle tuli flunssat ja poskiontelontulehdukset. Mutta muuten olen kyllä ihan perusterve.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ainakaan tavallisilta pöpöiltä upea ulkönäkö ei siis tunnu suojaavan. Mutta tutkijoiden mukaan viehättävät ihmiset kärsivät huomattavasti muita harvemmin muun muassa tinnituksesta, korkeasta verenpaineesta, astmasta, diabeteksesta ja psyykisistä ongelmista.

Evolution And Human Behaviour -julkaisussa julkaistun tutkimuksen tulokset hämmentävät: viehättäviksi luokitellut naiset sairastuvat muun muassa 21 prosenttia muita naisia epätodennäköisemmin korkeaan verenpaineeseen, 22 prosenttia epätodennäköisemmin diabetekseen, 12 prosenttia epätodennäköisemmin astmaan ja 17 prosenttia epätodennäköisemmin masennukseen.

Tutkimus vahvistaakin vanhaa luuloa siitä, että viehättävä ulkonäkö viestii terveistä geeneistä.

Se, millaisin kriteerein koehenkilöiden viehättävyyttä tässä tutkimuksessa mitattiin, jää epäselväksi. Heitä haastateltiin kasvokkain ja tapaamisen pohjalta henkilöt jaettiin viiteen eri ryhmään: erittäin epäviehättäviin, epäviehättäviin, keskivertoihin, viehättäviin ja erittäin viehättäviin.

Tutkimukseen osallistui 15 000 iältään 24–35-vuotiasta naista ja miestä, joiden terveyttä on seurattu 10-vuotiaasta lähtien.

Lue myös:

Onko viehättävä ulkonäkö paras keino menestyä työelämässä

Maailman kaunein nainen vihasi ulkonäköään

9 yllättävää kauneusvinkkiä

Sisältö jatkuu mainoksen alla