Tutkijoiden mukaan kauniit ihmiset ovat muita terveempiä. Mutta kauneusgeenit eivät ole suojanneet Bea Toivosta flunssalta tai muilta tavallisilta pöpöiltä.
Tutkijoiden mukaan kauniit ihmiset ovat muita terveempiä. Mutta kauneusgeenit eivät ole suojanneet Bea Toivosta flunssalta tai muilta tavallisilta pöpöiltä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan viehättävä ulkonäkö viestii terveistä geeneistä. Miss Suomi ei varmaan sairasta sitten koskaan, vai mitenkä?

Viehättävät ihmiset sairastavat vähemmän kuin rumat ihmiset, väittää tuore ja laaja yhdysvaltalaistutkimus Daily Mailin uutisessa.

Kuulostaa niin hämmästyttävältä, että on pakko kääntyä Suomen kauneimmaksi valitun, Miss Suomen puoleen. Bea Toivonen, oletko koskaan kipeä?

Yllätys yllätys, puhelimeen vastaa aavistuksen yskäinen kaunotar.

– Minulle tulee kausia, jolloin pöpöt iskevät pahasti. Viime vuonna sain kaiken mahdollisen. Olin kaksi kertaa keuhkokuumeessa ja siihen päälle tuli flunssat ja poskiontelontulehdukset. Mutta muuten olen kyllä ihan perusterve.

Ainakaan tavallisilta pöpöiltä upea ulkönäkö ei siis tunnu suojaavan. Mutta tutkijoiden mukaan viehättävät ihmiset kärsivät huomattavasti muita harvemmin muun muassa tinnituksesta, korkeasta verenpaineesta, astmasta, diabeteksesta ja psyykisistä ongelmista.

Evolution And Human Behaviour -julkaisussa julkaistun tutkimuksen tulokset hämmentävät: viehättäviksi luokitellut naiset sairastuvat muun muassa 21 prosenttia muita naisia epätodennäköisemmin korkeaan verenpaineeseen, 22 prosenttia epätodennäköisemmin diabetekseen, 12 prosenttia epätodennäköisemmin astmaan ja 17 prosenttia epätodennäköisemmin masennukseen.

Tutkimus vahvistaakin vanhaa luuloa siitä, että viehättävä ulkonäkö viestii terveistä geeneistä.

Se, millaisin kriteerein koehenkilöiden viehättävyyttä tässä tutkimuksessa mitattiin, jää epäselväksi. Heitä haastateltiin kasvokkain ja tapaamisen pohjalta henkilöt jaettiin viiteen eri ryhmään: erittäin epäviehättäviin, epäviehättäviin, keskivertoihin, viehättäviin ja erittäin viehättäviin.

Tutkimukseen osallistui 15 000 iältään 24–35-vuotiasta naista ja miestä, joiden terveyttä on seurattu 10-vuotiaasta lähtien.

Lue myös:

Onko viehättävä ulkonäkö paras keino menestyä työelämässä

Maailman kaunein nainen vihasi ulkonäköään

9 yllättävää kauneusvinkkiä

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!