Nikolai Alho. Kuva: Liina Aalto-Setälä
Nikolai Alho. Kuva: Liina Aalto-Setälä

Jalkapalloilija Nikolai Alho, 21, tehtailee biisejä ja maaleja.

Olet HJK:n laitahyökkääjä, päässyt Pikkuhuuhkajien a-maajoukkueeseen ja tehnyt levytyssopimuksen. Miten ihmeessä ehdit tämän kaiken?

Ei se mahdottomalta yhtälöltä tunnu. Olen julkaissut vasta yhden sinkun ja nyt koostan esikoislevyä. Minulla on kotistudio, joten pystyn tekemään biisejä silloin kun haluan. Toistaiseksi futis menee kaiken muun edelle. Näissä hommissa ura on silti niin lyhyt, että on kivaa kun on
joku toinenkin suunnitelma.

Kuuletko pelikavereiltasi usein muusikkovitsejä?

Kyllä sieltä aina vähän kuittia tulee, mutta enimmäkseen olen saanut tsemppaavaa palautetta. Olen tehnyt pitkään cover-biisejä ja julkaissut niitä YouTubessa, mutta silti monelle oma Leggo-sinkkuni oli yllätys.

Haluaisitko heittää Wembleyllä huippukeikan jalkapalloilijana vai laulajatähtenä?

Jalkapalloilijana tietysti. Heinäkuussa pääsen kokeilemaan toista intohimoani, kun minulla on eka keikka Olympiastadionin Popshow’ssa. Se on osa Helsinki Cupia ja futishulinoita.

Jalkapallon MM-kisahuuma on kuumimmillaan. Mikä on voittajasuosikkisi?

Englanti nyt ja aina. Äitini on sieltä kotoisin. Isäni on Kauhajoelta, mutta enemmän tunnistan itsessäni brittijuuria. Olen käynyt englanninkielistä koulua ja seurannut futista pienestä pitäen. Sen peruja on varmasti hurja voitontahtokin.

Kuinka kauan sinulta kestää laittautua matsiin?

Hiusmallini on sen verran lyhyt, ettei tarvitse pahemmin vahalla tuunailla. Sen kyllä tunnustan, että jalkapalloilijat ovat turhamaisempaa sakkia kuin vaikka jääkiekkoilijat. Tiedän tämän, koska mulla on kavereina myös lätkänpelaajia.

Viime aikoina rasismi on puhuttanut myös jalkapallossa. Oletko itse joutunut törkeiden kommenttien kohteeksi?

En Suomessa, mutta joskus Baltian maissa joku pelaaja on ruvennut aukomaan päätään kesken matsin. Onneksi tuomarit ovat ottaneet tässä asiassa tiukan linjan. Muuten on ollut kiva huomata, että Suomesta on tullut niin suvaitsevainen maa.

Vakoilin Instagramista, että sinulla on kaunis, vaalea tyttöystävä. Onko hän mustasukkainen?

Ei ollenkaan. Hän käy katsomassa pelejäni aina, kun mahdollista. Ja on meillä ihan kivasti yhteistä aikaakin päivisin, treenien jälkeen.

Lue myös:

Facebook-viesti toi jalkapalloilija Nikolai Alholle levytyssopimuksen

Nikolai Alho

■ Jalkapalloilija ja laulaja syntyi 12.3.1993 Helsingissä.
■ Helsingin Jalkapalloklubin vasen laitahyökkääjä. Pelaa myös nuorten
A-maajoukkueessa, Pikkuhuuhkajissa.
■ Julkaissut kolme sinkkua. Solmi vuodenvaihteessa levytyssopimuksen räppikaksikko JVG:n omistaman levy-yhtiön kanssa.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!