Jalkapalloilija Nikolai Alho, 21, tehtailee biisejä ja maaleja.

Olet HJK:n laitahyökkääjä, päässyt Pikkuhuuhkajien a-maajoukkueeseen ja tehnyt levytyssopimuksen. Miten ihmeessä ehdit tämän kaiken?

Ei se mahdottomalta yhtälöltä tunnu. Olen julkaissut vasta yhden sinkun ja nyt koostan esikoislevyä. Minulla on kotistudio, joten pystyn tekemään biisejä silloin kun haluan. Toistaiseksi futis menee kaiken muun edelle. Näissä hommissa ura on silti niin lyhyt, että on kivaa kun on
joku toinenkin suunnitelma.

Kuuletko pelikavereiltasi usein muusikkovitsejä?

Kyllä sieltä aina vähän kuittia tulee, mutta enimmäkseen olen saanut tsemppaavaa palautetta. Olen tehnyt pitkään cover-biisejä ja julkaissut niitä YouTubessa, mutta silti monelle oma Leggo-sinkkuni oli yllätys.

Haluaisitko heittää Wembleyllä huippukeikan jalkapalloilijana vai laulajatähtenä?

Jalkapalloilijana tietysti. Heinäkuussa pääsen kokeilemaan toista intohimoani, kun minulla on eka keikka Olympiastadionin Popshow’ssa. Se on osa Helsinki Cupia ja futishulinoita.

Jalkapallon MM-kisahuuma on kuumimmillaan. Mikä on voittajasuosikkisi?

Englanti nyt ja aina. Äitini on sieltä kotoisin. Isäni on Kauhajoelta, mutta enemmän tunnistan itsessäni brittijuuria. Olen käynyt englanninkielistä koulua ja seurannut futista pienestä pitäen. Sen peruja on varmasti hurja voitontahtokin.

Kuinka kauan sinulta kestää laittautua matsiin?

Hiusmallini on sen verran lyhyt, ettei tarvitse pahemmin vahalla tuunailla. Sen kyllä tunnustan, että jalkapalloilijat ovat turhamaisempaa sakkia kuin vaikka jääkiekkoilijat. Tiedän tämän, koska mulla on kavereina myös lätkänpelaajia.

Viime aikoina rasismi on puhuttanut myös jalkapallossa. Oletko itse joutunut törkeiden kommenttien kohteeksi?

En Suomessa, mutta joskus Baltian maissa joku pelaaja on ruvennut aukomaan päätään kesken matsin. Onneksi tuomarit ovat ottaneet tässä asiassa tiukan linjan. Muuten on ollut kiva huomata, että Suomesta on tullut niin suvaitsevainen maa.

Vakoilin Instagramista, että sinulla on kaunis, vaalea tyttöystävä. Onko hän mustasukkainen?

Ei ollenkaan. Hän käy katsomassa pelejäni aina, kun mahdollista. Ja on meillä ihan kivasti yhteistä aikaakin päivisin, treenien jälkeen.

Lue myös:

Facebook-viesti toi jalkapalloilija Nikolai Alholle levytyssopimuksen

Nikolai Alho

■ Jalkapalloilija ja laulaja syntyi 12.3.1993 Helsingissä.
■ Helsingin Jalkapalloklubin vasen laitahyökkääjä. Pelaa myös nuorten
A-maajoukkueessa, Pikkuhuuhkajissa.
■ Julkaissut kolme sinkkua. Solmi vuodenvaihteessa levytyssopimuksen räppikaksikko JVG:n omistaman levy-yhtiön kanssa.

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...