Lotta Hintsa on pyytänyt jo muutamaa ystävää kaasoikseen. ”Olen miettinyt hääpukuani pidempään, mutten tiedä vielä varmaksi, millaisen asun haluan. Mieli tuntuu vaihtuvan matkan varrella”, hän virnistää. Kuva: Jonna Öhrnberg
Lotta Hintsa on pyytänyt jo muutamaa ystävää kaasoikseen. ”Olen miettinyt hääpukuani pidempään, mutten tiedä vielä varmaksi, millaisen asun haluan. Mieli tuntuu vaihtuvan matkan varrella”, hän virnistää. Kuva: Jonna Öhrnberg

Hiljattain kihlautunut ex-missi Lotta Hintsa suunnittelee häitä jääkiekkoilija Kristian Näkyvän kanssa. – Olemme laatimassa vieraslistaa, joka saattaa paisua isoksi, hän kertoo.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa, 26, vaihtoi kihlasormuksia puolisonsa, jääkiekkoilija Kristian Näkyvän, 24, kanssa toukokuun lopussa. Nyt pari suunnittelee täyttä päätä häitään.

– Kihlausuutinen tuli vahingossa esiin, kun julkaisin Instagramissa kuvan parhaan ystäväni häistä, ja sormukseni bongattiin siitä. Olen saanut pahastuneita viestejä läheisiltäni, ja olisimmekin halunneet kertoa asian ensin henkilökohtaisesti rakkaimmillemme. Sen voin paljastaa nyt, että kihlaus oli spontaani hetki, Lotta sanoo ja esittelee nimettömässä kiiltelevää valkokultaista timanttisormustaan.

– Tämä ei ole vielä varsinainen kihlasormus vaan varasormus. Oikea sormus on tulossa. Sain tämän Kristianilta joululahjaksi kolme vuotta sitten. Se oli osoitus, että hän haluaa olla kanssani. Kristian oli käynyt kaivamassa sormuksen korujeni seasta kosintaa varten. NHL-kuvio siirsi hänen seuraavaa palkkaansa pitkälle: tulen saamaan myöhemmin tosi hienon sormuksen, Lotta iloitsi elokuussa pidettävän karnevaalihenkisen Perskindol Helsinki Street Run -juoksutapahtuman ennakkotilaisuudessa helsinkiläishotelli Glossa.

Kristian siirtyy pelaamaan seuraavaksi NHL-seura Nashville Predatorsiin. Mies muuttaa Yhdysvaltoihin syyskuun alussa, ja Lotta seuraa perässä lokakuussa.

Sitä ennen parin kesä kuluu häävalmistelujen parissa.

– En halua paljastaa tarkkaa hääpäivää, mutta sen voin sanoa, että suunnittelu on nyt ajankohtaista. Haluan kunnon häät. Joskus aiemmin ajattelin, että ihan sama, mennään naimisiin vaikka Las Vegasissa! Mutta kun toimin kaasona parhaalle ystävälleni ja tunsin juhlan rakkauden ilmapiirin, koin, että onhan tämä pakko jakaa omien läheisten kanssa.

Lotan mukaan heillä molemmilla on paljon sukua ja ystäviä.

– Olemme laatimassa häiden vieraslistaa, joka saattaa paisua isoksi. Puhutaan varmaan yli sadasta vieraasta. Minulle on tärkeää, että vieraat ovat mukana tekemässä päivästä ikimuistoista.

Nelisen vuotta seurustelleiden kyyhkyläisten suurta päivää juhlitaan Suomessa.

– Täällä on yksi ainoa paikka, jossa haluan viettää häitäni. Se on kaunis ja idyllinen miljöö Etelä-Suomessa, Lotta kertoi jo viime joulukuussa Me Naisille.

Lue myös:

Lotta Hintsan kihlaus paljastui ennen aikojaan

Lotta Hintsa sijoittaa merkkilaukkuihin: "Minulla on niitä noin 15"

Ex-missi Lotta Hintsa haaveilee urasta Yhdysvalloissa: Olen hakenut työviisumia

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla