Härmä-elokuva teki Lauri Tilkasesta, 24, tyttöjen uuden idolin.

Kuva Karoliina Paatos

Näyttelet pohjalaissuvun kuopusta Härmä-elokuvassa, ja roolihenkilösi Matti saa köniin oikein kunnolla. Miten voit olla vielä hengissä?
No, onneksi kyse on sentään vaan roolista eikä minusta itsestäni. Kun näyttelin äskettäin Hiljaisuus-elokuvassa, äitini tuli näytöksen jälkeen halaamaan minua ja huokaisi, että onneksi olet kunnossa. Puukkojunkkareista kertova Härmä on tähänastisista rooleistani rankin. Kuvausten jälkeen olin pitkään aivan vereslihalla.

Tapahtuiko kuvauksissa haavereita?
Ihmeen pienillä mustelmilla selvisimme siihen nähden, että me näyttelijät teimme kaikki taistelukohtaukset itse. Lisähaastetta toi viime kesän helle, joka osui Kauhavalle juuri kuvausten ajaksi. Paksujen epookkivaatteiden takia se oli aika hikistä hommaa.

Olet Härmässä Pamela Tolan vastanäyttelijä ja salarakas. Miltä tuntui näytellä sellaista roolia?
Hyvältä, ja onneksi niin, sillä ei ole koskaan itsestään selvää, että henkilö­kemiat pelaavat vastanäyttelijöiden kanssa niin hyvin yhteen. Härmässä ja elokuvan teossa haastavaa on se, että joudumme hyppäämään silmänräpäyksessä ääritunnetilasta toiseen. Kun kemiat ovat kohdallaan, työ helpottuu.

Mitä stadin metroseksuaaliklopit voisivat oppia pohjalaisisänniltä?
Puukkojunkkariajasta ei kannata oppia ottaa, mutta tämän päivän pohjalaisissa ihailen periksiantamattomuutta, oikeudenmukaisuutta ja sovittujen töiden -hoitamista kunnialla loppuun. Minusta tuntuu, että tämä luonteenpiirre yhdistää myös muita maalla asuvia suomalaisia.

Oliko vaikeaa oppia puhumaan kuin Mietaan Jussi eli pohojalaasittain?
Kyllä siinä oma veivauksensa oli. Pohjalaisilla on tapana ilmaista kaikki pitkän kaavan mukaan: hautajaisetkin ovat maahanpanijaaset. Voiko sitä mutkikkaammin ilmaista! Kun meillä oli tammikuun lopussa Härmän lehdistönäytös Kauhavalla, jännitimme paikallisten palautetta hirveästi. Vastaanotto yllätti: emme saaneetkaan puukosta, vaan raavaat pohjalaisisännät tulivat liikuttuneina halaamaan meitä.

Sinussa on muuten paljon samaa kuin Twilight-tähti Robert Pattinsonissa. Häiritseekö hurmurin leima?
Robert on komea mies eli kai tämä täytyy kohteliaisuutena ottaa. Haluaisin silti tulla tunnetuksi mieluummin roolien kuin ulkonäköni kautta.


Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.