Gwyneth Paltrow ja Coldplayn keulakuva Chris Martin kertoivat tällä viikolla, että heidän yli 10 vuoden avioliittonsa on ohi. Kuvat MVPhotos ja Reuters
Gwyneth Paltrow ja Coldplayn keulakuva Chris Martin kertoivat tällä viikolla, että heidän yli 10 vuoden avioliittonsa on ohi. Kuvat MVPhotos ja Reuters

Oscar-palkittu näyttelijä, menestynyt terveysguru, esimerkillinen äiti... Gwyneth Paltrow näyttää menestyvän kaikessa, mihin ryhtyy. Ehkä juuri siksi monet yllättyivät Gwynethin ja Chris Martinin erouutisesta. Lue, millaista Gwynethin elämä oli vielä kesällä 2013.

Gwyneth Paltrow saa kaiken näyttämään niin helpolta. Näyttelijällä on ihana perhe ja kuuluisia ystäviä. Hän liihottaa urallaan menestyksestä toiseen ja valitsee vain ne roolit, joista innostuu. Hän elää superterveellistä elämää, on monen seuraama lifestyleguru ja maailman kauneimmaksi listattu nainen. Jopa uusin intohimo, laulaminen, luonnistuu häneltä kuin vanhalta tekijältä. 

Gwyneth tekee vain asioita, joista tykkää, ja menestyy kaikessa, mihin ryhtyy. Miten hän sen tekee? 

On naiselle toki annosteltu kauhakaupalla hyvän elämän emmeitä. Gwyneth syntyi vuonna 1972 yhdysvaltalaisperheeseen, joka kuuluu vanhaan itäeurooppalaiseen rabbisukuun. Perhe takasi varakkaan taustan ja koti Kaliforniassa aurinkoisen lapsuuden.

Elokuvaohjaajan ja näyttelijättären tyttärelle näytteleminen oli luonnollinen uravalinta. Ensimmäisen kerran Gwyneth esiintyi valkokankaalla 19-vuotiaana elokuvassa Shout. Seitsemän vuotta myöhemmin hän nousi Hollywoodin tähtikaartiin voittaessaan Oscarin naispääosasta elokuvassa Rakastunut Shakespeare. 26-vuotiaana Gwyneth oli jo saavuttanut jokaisen näyttelijän unelman.

Kaikessa täydellisyydessään Gwyneth on saanut myös kritiikkiä osakseen. Häntä arvostellaan tylsäksi, ja ravinto­terapeutit kritisoivat hänen ruokavalioitaan liian tiukoiksi. Mutta käsi pystyyn – kukapa ei haluaisi maistaa Gwynethin elämää edes päivän verran?

Gwyneth Paltrow on ollut naimisissa Coldplayn keulahahmon Chris Martinin kanssa kymmenen vuotta. Hän omistaa suurimman osan ajastaan lapsilleen Applelle ja Mosekselle. Lähipiiriin kuuluvat myös näyttelijä Cameron Diaz ja poptähti Beyoncé Knowles.

Omistautuva äiti

Gwynethin aamu alkaa tavalla, josta moni nainen voi vain unelmoida: hän herää rocktähden vierestä. Gwyneth ja Coldplayn hurmaava laulaja Chris Martin ovat olleet naimisissa kymmenen vuotta, ja heillä on kaksi lasta, yhdeksänvuotias Apple-tytär ja seitsemänvuotias Moses-poika.

Herkän muusikon seurasta sopii nauttia – kuinka monen muun naisen aviomies on kynäillyt Fix you -kappaleen kaltaisia hittibiisejä lohduttaakseen isänsä kuolemaa surevaa vaimoaan?

Ja kyllä naisen entisetkin poika­ystävät kelpaisivat. 1990-luvulla Gwyneth oli puolen vuoden ajan kihloissa näyttelijäkomistus Brad Pittin kanssa ja seurusteli kolme vuotta toisen kollegansa Ben Affleckin kanssa. Jos Gwyneth kirjoittaisi kirjan hurmausvinkeistään, siitäkin tulisi varmasti bestseller.

Nykyisin näyttelijä omistaa lähestulkoon kaiken aikansa perheelleen.

– Perhe on tavallaan kokopäivätyöni tällä hetkellä. Teen vain yhden elokuvan vuodessa, sillä suurempi määrä olisi liian rankkaa perheelleni, hän on kertonut.

Perhe-elämän ohella itsestään huolehtiminen ja muut hyvinvointiprojektit haukkaavat hänen päivistään nykyisin suuremman osan kuin näytteleminen.

Terveen elämän airut

Herättyään Gwyneth tarjoilee lapsilleen aamupalan perheen kodissa Pohjois-Lontoossa. Mikään muroaamiainen ei Paltrow’n taloudessa kuitenkaan tulisi kysymykseen. Superterveellisistä elämäntavoistaan tunnettu näyttelijä nauttii aamiaiseksi vihreää teetä sekä mantelimaidosta ja mustikoista valmistettua proteiinipirtelöä.

Gwyneth on vuosien aikana karsinut ruokavaliostaan kaiken epäterveellisen. Hän karttaa hiilihydraatteja ja pitkälle käsiteltyä ruokaa viimeiseen asti. Hän on niin vakuuttunut ruokavalionsa terveellisyydestä, että on jakanut reseptejään ja vinkkejään jo kolmessa kirjassa. Uusi kirja It’s all good nostatti kohun, kun Gwyneth kertoi omien lastensakin välttävän hiilihydraatteja.

Healthy Celeb -sivuston mukaan kenen tahansa pitäisi pystyä syömään kuten Gwyneth, mutta lehtikaalijuomat ja muut välipalat eivät välttämättä kuulosta järin innostavilta. Armeliaasti terveys­guru myöntää haukkaavansa itsekin joskus roskaruokaa.

– Jos ihminen ei koskaan syö rakastamiaan ruokia, se johtaa masennukseen ja ahdistukseen.

Aamiaisen jälkeen Gwyneth aloittaa liikuntatreenin. Hän seuraa kuuluisan  julkkisten personal trainerin, Tracy Anderssonin, oppeja. Niiden avulla Gwyneth pääsi aikoinaan eroon raskauskiloista, joten hän jaksaa yhä hehkuttaa Tracyn lihaskuntotreeniä ja sykettä nostattavia liikesarjoja.

– Tracyn suunnittelema treeni teki ihmeitä itsetunnolleni ja seksi­elämälleni.

Gwyneth sentään myöntää treenin olevan rankkaa ja vaativan niin kovaa työtä, ettei se häneltäkään luonnistu ihan itsestään. Laiha lohtu, kenties.

Gwyneth liihottaa urallaan menestyksestä toiseen. Hänet palkittiin Oscarilla roolistaan elokuvassa Rakastunut Shakespeare ja Emmyllä musikaalisarjasta Glee. Keittokirjat, ruokaohjelmat ja lifestylesivusto Goop ovat tehneet hänestä terveellisen elämän esikuvan.

Menestyvä bisnesnainen

Kun päivän kuntoilu on suoritettu, Gwyneth päivittää Goop-sivustoaan. Kauniilla ja innostavilla kuvilla kuorrutettu netti­sivusto summaa hyvin naisen täydellisen elämän: hän esittelee viikoittaisissa uutiskirjeissään terveellisiä reseptejä, treeni­vinkkejä, upeita matkakohteita sekä luksustuotteita.

Monet vinkit ovat suoraan Gwynethin omasta elämästä, ja on vaikea olla tuntematta kateudenpistosta, kun katselee esimerkiksi näyttelijän toukokuisen Indonesian-matkan kuvia.

Muuten melko matalaa profiilia pitävä ja itseään tavalliseksi kutsuva miljonääri unohtaa sivustollaan kitsastelun: hän on esitellyt muun muassa 600 dollarin shotti­laseja ja suosittelut perhelomailijoille ranskalaista linnaa, jonka viikkovuokra on yli 15 000 dollaria.

Nettipäivityksen jälkeen Gwyneth voi pohtia esimerkiksi seuraavaa siirtoaan musiikkibisneksessä. Hän laajensi reviiriään elokuvista ja tv-sarjoista musiikin puolelle ensimmäisen kerran vuonna 2000 Karaoken kummajaiset -elokuvassa. Kymmenen vuotta myöhemmin näyttelijä sai kriitikoilta kiitosta alkoholisoituneen laulajan roolista elokuvassa Country Strong, ja vuonna 2011 hän voitti Emmy-palkinnon roolistaan musikaalidraamasarja Gleessä ja esiintyi Grammy-gaalassa. Gwyneth kuvailee itseään kuitenkin vaatimattomaksi puuhastelijaksi verrattuna aviomieheensä.

Uskollinen ystävä

Jos Gwyneth illan tullen kaipaa seuraa, hän voi kaivaa esiin jonkun julkkisystävänsä puhelinnumeron. Gwyneth on niin läheinen Jay Z:n ja Beyoncén Knowlesin (kuvassa) kanssa, että julkaisi Twitterissä ensimmäisenä parin tyttären nimen.

Bikinivahaukseen Gwyneth ottaa mukaansa Cameron Diazin, ja kekkereille hän lähtee mielellään muotisuunnittelijaystävänsä Stella McCantreyn luomuksissa.

Yksinkertaisesti Gwynethin salaisuus tuntuu olevan herttainen luonne. Ystävät tuntevat hänet ihmisenä, joka osaa antaa neuvoja mihin vain.

– Luulen naisten puhuvan minulle, koska he tietävät, että olen lämmin  ihminen, joka ei tuomitse tai koe tarvetta kilpailla, Gwyneth on arvellut.

Ystävilleen hän tarjoilee tietysti kotitekoisia aterioita. Bravuureita ovat grillattu sitruunakana ja kalkkuna-lehtikaalikeitto, joissa ravintoarvot ovat varmasti kohdallaan.

Illanvieton jäljet eivät näy aamulla Gwynethin ikiraikkailla kasvoilla, kun hän jälleen herää uuteen täydelliseen päivään.

Lähteet: IMDb, Goop, The Guardian, People, Healthy Celeb, NY Daily News, Harper’s Bazaar.

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 31/2013.

Lue myös:

Gwyneth Paltrow ja Coldplayn Chris Martin eroavat

Tällainen on Gwyneth Paltrown ja Chris Martinin 14 miljoonan rantahuvila

Näin Gwyneth Paltrow treenaa

Gwyneth Paltrow

■ Näyttelijä syntyi 27.9.1972 Los Angelesissa, asuu nykyään Lontoossa puolisonsa Chris Martinin ja kahden lapsensa kanssa.

■ Palkittiin Oscarilla elokuvasta Rakastunut Shakespeare. Pääosassa elokuvateattereissa pyörivässä Iron Man 3 -leffassa.

■ Kirjoittanut kolme kirjaa terveellisestä ruokavaliosta, ylläpitää Goop-sivustoa ja suunnittelee laulajan uraa.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin hääkuvista huokuu sama välitön ja onnellinen tunnelma, joka nähtiin vihkitilaisuudessa.

Kensingtonin palatsi on viimein julkaissut kuvia lauantaina avioituneista prinssi Harrystä ja Meghan Marklesta.

Hovi julkaisi Sussexin herttuaparista kolme kuvaa, joista yksi on kaunis mustavalkoinen otos. Kuvassa Harry ja Meghan ovat asettuneet portaille ja hymyilevät iloisina – Harry ehkä maireampana kuin koskaan.

Herttuatar Meghan poseerasi ilman huntuaan mustavalkoisessa kuvassa tuoreen aviomiehensä prinssi Harryn kanssa. Kuva: Alexi Lubomirski / Kensingtonin palatsi
Herttuatar Meghan poseerasi ilman huntuaan mustavalkoisessa kuvassa tuoreen aviomiehensä prinssi Harryn kanssa. Kuva: Alexi Lubomirski / Kensingtonin palatsi

– Herttua ja herttuatar haluavat kiittää kaikkia, jotka osallistuivat heidän häidensä juhlintaan. He ovat onnekkaita, että saivat jakaa päivän kaikkien Windsoriin kokoontuneiden sekä televisiota katsoneiden kesken, Kensingtonin palatsin Twitter-viestissä kerrotaan.

Julkaistujen kuvien joukossa on myös virallinen potretti hääparista sekä heidän lähipiiristään.

Viralliseen sukupotrettiin asettuivat Harryn ja Meghanin lisäksi morsiuslapset, kuningatar Elisabet II ja prinssi Philip, prinssi Charles ja herttuatar Camilla, prinssi William ja herttuatar Catherine sekä Meghanin äiti Doria Ragland. Kuva: Alexi Lubomirski / Kensingtonin palatsi
Viralliseen sukupotrettiin asettuivat Harryn ja Meghanin lisäksi morsiuslapset, kuningatar Elisabet II ja prinssi Philip, prinssi Charles ja herttuatar Camilla, prinssi William ja herttuatar Catherine sekä Meghanin äiti Doria Ragland. Kuva: Alexi Lubomirski / Kensingtonin palatsi

Harry ja Meghan poseerasivat morsiuslasten kanssa Windsorin linnan lattialla. Kuva: Alexi Lubomirski / Kensingtonin palatsi
Harry ja Meghan poseerasivat morsiuslasten kanssa Windsorin linnan lattialla. Kuva: Alexi Lubomirski / Kensingtonin palatsi
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters
Kuva David Beckhamista riisumassa aurinkolasejaan kuninkaallisiin häihin mennessä levisi viikonloppuna sosiaalisessa mediassa. Kuvat: Reuters

Twitter-yleisön mielestä David Beckham oli kuninkaallisten häiden paras osa. 

Koko viikonlopun ajan kansainvälistä mediatilaa on hallinnut yksi ihminen, näyttelijä Meghan Markle, eli nykyinen Sussexin herttuatar Meghan.

Toki Meghanin aviomies prinssi Harry on myös näkynyt kuvissa morsiamensa rinnalla, ja hippusen palstatilaa ovat saaneet esimerkiksi innostuneet sulhaspojat, kirkkaankeltaisissa juhlinut Amal Clooney ja lenkkareita mekon kanssa käyttänyt Serena Williams.

Yksi tyyli-ikoni on kuitenkin jäänyt liian vähälle huomiolle: jalkapallolegenda, tyyli-ikoni ja lukemattomien ihmisten julkkisihastus numero yksi, David Beckham

Jos Twitteriä on uskominen, tummanharmaassa puvussa ja kaksirivisessä vaaleanharmaassa liivissä esiintynyt Beckham oli yksi häiden tärkeimmistä vieraista. 

Eivätkä nämä ole edes hänen häänsä!

Beckham, aina niin ärsyttävän hyvännäköisenä. 

Poskisuukko Beckhamille sai Sir Elton Johnin lipomaan huuliaan.

Mitä Beckhamin tyyliin tulee, siitä tiedetään Voguen mukaan seuraavaa:

Kapealinjainen puku oli Dior Hommelta, ja sen on suunnitellut Kim Jones, joka juuri nimitettiin merkin johtoon alkuvuodesta. Mukava avaus herra Jonesin pääsuunnittelijauralle siis. Pukuun Beckham yhdisti kultaisen taskukellon ja aurinkolasit.

Lisäksi Beckhamilla on tietysti eräänlaisia pysyviä asusteita. Esquire arvelee artikkelissaan, että David Beckham saattaa olla ainoa kuninkaallisten häiden vieras, jolla on tatuointeja kaulassa. 

Beckham paranee vanhetessaan

Kuluneen sanonnan mukaan nainen on kuin viini, eli paranee vanhetessaan (joskaan Alkon asiantuntijan mukaan sanonta ei koske kaikkia viinejä). 43-vuotias Beckham on elävä todiste siitä, että vähintäänkin osa miehistäkin paranee iän myötä. 

Pyörivätkö kellon viisarit David Beckhamin kohdalla eri suuntaan?
Toivoa on!

Siltä varalta, että joku ei vieläkään ole vakuuttunut Beckhamin nousujohteisesta tyylikkyydestä:

David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.
David Beckham kymmenen vuotta sitten – sama hymy, vähemmän tukkaa ja tatuointeja.

David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.
David Beckham 15 vuotta sitten korvakoruineen ja vaalennettuine hiuksineen.

David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.
David Beckham 20 vuotta sitten. 1990-luvun lopussa hän suosi keskijakausta.