Gwyneth Paltrow ja Coldplayn keulakuva Chris Martin kertoivat tällä viikolla, että heidän yli 10 vuoden avioliittonsa on ohi. Kuvat MVPhotos ja Reuters
Gwyneth Paltrow ja Coldplayn keulakuva Chris Martin kertoivat tällä viikolla, että heidän yli 10 vuoden avioliittonsa on ohi. Kuvat MVPhotos ja Reuters

Oscar-palkittu näyttelijä, menestynyt terveysguru, esimerkillinen äiti... Gwyneth Paltrow näyttää menestyvän kaikessa, mihin ryhtyy. Ehkä juuri siksi monet yllättyivät Gwynethin ja Chris Martinin erouutisesta. Lue, millaista Gwynethin elämä oli vielä kesällä 2013.

Gwyneth Paltrow saa kaiken näyttämään niin helpolta. Näyttelijällä on ihana perhe ja kuuluisia ystäviä. Hän liihottaa urallaan menestyksestä toiseen ja valitsee vain ne roolit, joista innostuu. Hän elää superterveellistä elämää, on monen seuraama lifestyleguru ja maailman kauneimmaksi listattu nainen. Jopa uusin intohimo, laulaminen, luonnistuu häneltä kuin vanhalta tekijältä. 

Gwyneth tekee vain asioita, joista tykkää, ja menestyy kaikessa, mihin ryhtyy. Miten hän sen tekee? 

On naiselle toki annosteltu kauhakaupalla hyvän elämän emmeitä. Gwyneth syntyi vuonna 1972 yhdysvaltalaisperheeseen, joka kuuluu vanhaan itäeurooppalaiseen rabbisukuun. Perhe takasi varakkaan taustan ja koti Kaliforniassa aurinkoisen lapsuuden.

Elokuvaohjaajan ja näyttelijättären tyttärelle näytteleminen oli luonnollinen uravalinta. Ensimmäisen kerran Gwyneth esiintyi valkokankaalla 19-vuotiaana elokuvassa Shout. Seitsemän vuotta myöhemmin hän nousi Hollywoodin tähtikaartiin voittaessaan Oscarin naispääosasta elokuvassa Rakastunut Shakespeare. 26-vuotiaana Gwyneth oli jo saavuttanut jokaisen näyttelijän unelman.

Kaikessa täydellisyydessään Gwyneth on saanut myös kritiikkiä osakseen. Häntä arvostellaan tylsäksi, ja ravinto­terapeutit kritisoivat hänen ruokavalioitaan liian tiukoiksi. Mutta käsi pystyyn – kukapa ei haluaisi maistaa Gwynethin elämää edes päivän verran?

Gwyneth Paltrow on ollut naimisissa Coldplayn keulahahmon Chris Martinin kanssa kymmenen vuotta. Hän omistaa suurimman osan ajastaan lapsilleen Applelle ja Mosekselle. Lähipiiriin kuuluvat myös näyttelijä Cameron Diaz ja poptähti Beyoncé Knowles.

Omistautuva äiti

Gwynethin aamu alkaa tavalla, josta moni nainen voi vain unelmoida: hän herää rocktähden vierestä. Gwyneth ja Coldplayn hurmaava laulaja Chris Martin ovat olleet naimisissa kymmenen vuotta, ja heillä on kaksi lasta, yhdeksänvuotias Apple-tytär ja seitsemänvuotias Moses-poika.

Herkän muusikon seurasta sopii nauttia – kuinka monen muun naisen aviomies on kynäillyt Fix you -kappaleen kaltaisia hittibiisejä lohduttaakseen isänsä kuolemaa surevaa vaimoaan?

Ja kyllä naisen entisetkin poika­ystävät kelpaisivat. 1990-luvulla Gwyneth oli puolen vuoden ajan kihloissa näyttelijäkomistus Brad Pittin kanssa ja seurusteli kolme vuotta toisen kollegansa Ben Affleckin kanssa. Jos Gwyneth kirjoittaisi kirjan hurmausvinkeistään, siitäkin tulisi varmasti bestseller.

Nykyisin näyttelijä omistaa lähestulkoon kaiken aikansa perheelleen.

– Perhe on tavallaan kokopäivätyöni tällä hetkellä. Teen vain yhden elokuvan vuodessa, sillä suurempi määrä olisi liian rankkaa perheelleni, hän on kertonut.

Perhe-elämän ohella itsestään huolehtiminen ja muut hyvinvointiprojektit haukkaavat hänen päivistään nykyisin suuremman osan kuin näytteleminen.

Terveen elämän airut

Herättyään Gwyneth tarjoilee lapsilleen aamupalan perheen kodissa Pohjois-Lontoossa. Mikään muroaamiainen ei Paltrow’n taloudessa kuitenkaan tulisi kysymykseen. Superterveellisistä elämäntavoistaan tunnettu näyttelijä nauttii aamiaiseksi vihreää teetä sekä mantelimaidosta ja mustikoista valmistettua proteiinipirtelöä.

Gwyneth on vuosien aikana karsinut ruokavaliostaan kaiken epäterveellisen. Hän karttaa hiilihydraatteja ja pitkälle käsiteltyä ruokaa viimeiseen asti. Hän on niin vakuuttunut ruokavalionsa terveellisyydestä, että on jakanut reseptejään ja vinkkejään jo kolmessa kirjassa. Uusi kirja It’s all good nostatti kohun, kun Gwyneth kertoi omien lastensakin välttävän hiilihydraatteja.

Healthy Celeb -sivuston mukaan kenen tahansa pitäisi pystyä syömään kuten Gwyneth, mutta lehtikaalijuomat ja muut välipalat eivät välttämättä kuulosta järin innostavilta. Armeliaasti terveys­guru myöntää haukkaavansa itsekin joskus roskaruokaa.

– Jos ihminen ei koskaan syö rakastamiaan ruokia, se johtaa masennukseen ja ahdistukseen.

Aamiaisen jälkeen Gwyneth aloittaa liikuntatreenin. Hän seuraa kuuluisan  julkkisten personal trainerin, Tracy Anderssonin, oppeja. Niiden avulla Gwyneth pääsi aikoinaan eroon raskauskiloista, joten hän jaksaa yhä hehkuttaa Tracyn lihaskuntotreeniä ja sykettä nostattavia liikesarjoja.

– Tracyn suunnittelema treeni teki ihmeitä itsetunnolleni ja seksi­elämälleni.

Gwyneth sentään myöntää treenin olevan rankkaa ja vaativan niin kovaa työtä, ettei se häneltäkään luonnistu ihan itsestään. Laiha lohtu, kenties.

Gwyneth liihottaa urallaan menestyksestä toiseen. Hänet palkittiin Oscarilla roolistaan elokuvassa Rakastunut Shakespeare ja Emmyllä musikaalisarjasta Glee. Keittokirjat, ruokaohjelmat ja lifestylesivusto Goop ovat tehneet hänestä terveellisen elämän esikuvan.

Menestyvä bisnesnainen

Kun päivän kuntoilu on suoritettu, Gwyneth päivittää Goop-sivustoaan. Kauniilla ja innostavilla kuvilla kuorrutettu netti­sivusto summaa hyvin naisen täydellisen elämän: hän esittelee viikoittaisissa uutiskirjeissään terveellisiä reseptejä, treeni­vinkkejä, upeita matkakohteita sekä luksustuotteita.

Monet vinkit ovat suoraan Gwynethin omasta elämästä, ja on vaikea olla tuntematta kateudenpistosta, kun katselee esimerkiksi näyttelijän toukokuisen Indonesian-matkan kuvia.

Muuten melko matalaa profiilia pitävä ja itseään tavalliseksi kutsuva miljonääri unohtaa sivustollaan kitsastelun: hän on esitellyt muun muassa 600 dollarin shotti­laseja ja suosittelut perhelomailijoille ranskalaista linnaa, jonka viikkovuokra on yli 15 000 dollaria.

Nettipäivityksen jälkeen Gwyneth voi pohtia esimerkiksi seuraavaa siirtoaan musiikkibisneksessä. Hän laajensi reviiriään elokuvista ja tv-sarjoista musiikin puolelle ensimmäisen kerran vuonna 2000 Karaoken kummajaiset -elokuvassa. Kymmenen vuotta myöhemmin näyttelijä sai kriitikoilta kiitosta alkoholisoituneen laulajan roolista elokuvassa Country Strong, ja vuonna 2011 hän voitti Emmy-palkinnon roolistaan musikaalidraamasarja Gleessä ja esiintyi Grammy-gaalassa. Gwyneth kuvailee itseään kuitenkin vaatimattomaksi puuhastelijaksi verrattuna aviomieheensä.

Uskollinen ystävä

Jos Gwyneth illan tullen kaipaa seuraa, hän voi kaivaa esiin jonkun julkkisystävänsä puhelinnumeron. Gwyneth on niin läheinen Jay Z:n ja Beyoncén Knowlesin (kuvassa) kanssa, että julkaisi Twitterissä ensimmäisenä parin tyttären nimen.

Bikinivahaukseen Gwyneth ottaa mukaansa Cameron Diazin, ja kekkereille hän lähtee mielellään muotisuunnittelijaystävänsä Stella McCantreyn luomuksissa.

Yksinkertaisesti Gwynethin salaisuus tuntuu olevan herttainen luonne. Ystävät tuntevat hänet ihmisenä, joka osaa antaa neuvoja mihin vain.

– Luulen naisten puhuvan minulle, koska he tietävät, että olen lämmin  ihminen, joka ei tuomitse tai koe tarvetta kilpailla, Gwyneth on arvellut.

Ystävilleen hän tarjoilee tietysti kotitekoisia aterioita. Bravuureita ovat grillattu sitruunakana ja kalkkuna-lehtikaalikeitto, joissa ravintoarvot ovat varmasti kohdallaan.

Illanvieton jäljet eivät näy aamulla Gwynethin ikiraikkailla kasvoilla, kun hän jälleen herää uuteen täydelliseen päivään.

Lähteet: IMDb, Goop, The Guardian, People, Healthy Celeb, NY Daily News, Harper’s Bazaar.

Juttu on julkaistu Me Naisten numerossa 31/2013.

Lue myös:

Gwyneth Paltrow ja Coldplayn Chris Martin eroavat

Tällainen on Gwyneth Paltrown ja Chris Martinin 14 miljoonan rantahuvila

Näin Gwyneth Paltrow treenaa

Gwyneth Paltrow

■ Näyttelijä syntyi 27.9.1972 Los Angelesissa, asuu nykyään Lontoossa puolisonsa Chris Martinin ja kahden lapsensa kanssa.

■ Palkittiin Oscarilla elokuvasta Rakastunut Shakespeare. Pääosassa elokuvateattereissa pyörivässä Iron Man 3 -leffassa.

■ Kirjoittanut kolme kirjaa terveellisestä ruokavaliosta, ylläpitää Goop-sivustoa ja suunnittelee laulajan uraa.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti