Gone Girl -elokuvassa läpimurtoroolinsa tehnyt Rosamund Pike nousi tuntemattomuudesta näyttelijöiden kärkikaartiin. Mitä hänestä tulisi tietää?

Englantilainen Rosamund Pike, 35, on ehtinyt jo näytellä useammassakin nimekkäässä elokuvassa. Hän esiintyi jopa Bond-tyttönä elokuvassa Kuolema saa odottaa, mutta vasta Gillian Flynnin kirjoittamaan Kiltti tyttö -kirjaan perustuva Gone Girl -elokuva teki hänestä todella kuuman nimen.
Lue elokuvan arvio TÄÄLTÄ.

Nyt kaikki tuntuvat puhuvan niin Kiltti tyttö -kirjasta, Gone Girl -elokuvasta kuin Rosamund Pikestakin.

Mutta kuka Rosamund oikeastaan on?

Rosamund valmistui Wadham Collegesta Oxfordista, jossa hän luki pääaineenaan kirjallisuutta.

Rosamundin molemmat vanhemmat ovat oopperalaulajia. Hän onkin sanonut, että taiteilijaperheessä ooppeeramaailman keskellä varttuminen vaikuttaa helposti lapsen tapaan tulkita maailmaa.

– Sitä helposti kuvittelee, että elämä on oikeastikin täynnä intohimoa, draamaa, uskottomuutta ja murhia. Ja että ihmiset tekevät äärimmäisiä tekoja.

Sellon soittoa harrastava Rosamund on jo ehtinyt näytellä Johnny Deppin, Tom Cruisen, Bruce Willisin, Ryan Goslingin ja Carey Mulliganin rinnalla. Siitä huolimatta hän on tähän asti ollut melko tuntematon kasvo – ja juuri se Gone Girl -elokuvan ohjaajaa David Fincheriä kiehtoikin.

David ja Rosamund kävivät pitkiä keskusteluja Skypen välityksellä ennen kuin Rosamund sai roolin.

– Pidin siitä, että ihmiset eivät heti tiedä, kuka Rosamund on. Olen aina pitänyt Rosamundin roolisuorituksista, mutta en todella tuntenut häntä. Se teki hänestä äärimmäisen mielenkiintoisen, Fincher sanoi W-lehden haastattelussa.

Ehkäpä juuri tuo tuntemattomuus auttoikin Rosamundia nappaamaan roolin Charlize Theronin, Natalie Portmanin ja Emily Bluntin nenien edestä, joiden on myös väitetty tavoitelleen osaa.

Rosamund sanoo olevansa oikeassa elämässään kaikkea muuta kuin huolellinen, mutta roolia rakentaessaan hän rakastaa pikkutarkkuutta.Gone Girl -elokuvassa nähdään kohtauksia, joissa hänen näyttelemänsä Amy kirjoittaa päiväkirjaansa. Rosamund opetteli noita kohtauksia varten oman käsialan Amylle, joka heijastaa tämän luonteenpiirteitä.

Tällä hetkellä Rosamund odottaa toista lastaan itseään 18 vuotta vanhemman Robie Uniacken, 53, kanssa. Pari on pitänyt yhtä kuuden vuoden ajan. Robie on entinen heroiinin käyttäjä.

Rosamund on sanonut, että Robie tarjosi hänen elämälleen uuden suunnan. Ennen Robieta Rosamund oli joutunut kokemaan parisuhteissaan sydänsuruja.

Parikymppisenä hän oli kihloissa ohjaaja Joe Wrightin kanssa, joka perui häät sen jälkeen, kun hääkutsut oli jo lähetetty. Ennen Joeta Rosamund seurusteli näyttelijä Simon Woodsin kanssa, joka sittemmin kertoi homoseksuaalisuudestaan.

– Olen ylpeä siitä, että minulla on ollut suhde heidän kanssaan. He ovat ihmisiä, joita ihailen. Vaikka minuun sattuikin... olen silti iloinen ajasta, jonka vietin heidän kanssaan, näyttelijä sanoi Time-lehden haastattelussa.

Rosamund on kertonut asuneensa lähes koko ikänsä samassa kaupungissa ja uskovansa, että voi jatkaa tavallista elämäänsä myös hittielokuvan jälkeen – jonka on jo veikattu tuovan hänelle Oscar-ehdokkuuden.

Lähteet: Indie Wire, Vulture, The Hollywood Reporter, The Telegraph

Lue myös:

Kiltti tyttö -hittiromaansita syntyi loistotrilleri Gone Girl

Kiltti tyttö on hyytävän hieno jännäri – lue arvostelu

Kiltti tyttö -jännärin kirjoittanut Gillian Flynn: Upporikkaaksi petosromaanilla

Nanna Karalahti ei vielä keväällä uskonut, että hän ja Jere pystyvät jatkamaan avioliittoaan. Hän kertoo ajatuksistaan Radio Aallon haastattelussa.

Nanna Karalahti kertoo Radio Aallon haastattelussa hänen ja ex-jääkiekkoilija Jere Karalahden, aviokriisin taustoista. Pari erosi keväällä, mutta palasi yhteen loppukesästä. Nanna näkee omassa toiminnassaan asioita, jotka vaikuttivat eroon.

”Olen aina ollut tosi vaativa.”

– Mä vaadin tosi paljon. Halusin Jeren kehittyvän reippaammin siitä vanhasta Jerestä tähän uuteen Jereen, joka on itsetutkiskelevampi. Olen aina ollut tosi vaativa parisuhteissa tietyllä tavalla, Nanna kertoo.

Blogissaan Nanna kertoi aikaisemmin, että aviokriisiin vaikutti myös rankka vauva-arki ja sekä hänen että Jeren vahvat egot. Nyt Nanna sanoo, ettei olisi uskonut, että parilla olisi tulevaisuutta muuten kuin Jax-pojan vanhempina.

– En olisi uskonut, että me palataan yhteen – en missään nimessä. Kyllä ero oli tietyllä tavalla lopullinen päätös, Nanna sanoo radiohaastattelussa.

Toisin kuitenkin kävi. Asiat alkoivat muuttua siinä vaiheessa, kun Nanna luovutti.

”Paras keino on luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä.”

– Puhun armollisesta itsekurista eli luovuttamisesta. Jos joku asia ei toimi, paras keino on riisua kaikki ne huolet ja murheet. Luopua niistä listoista, miten asioiden pitäisi mennä. Kun murrat koko paletin, on paljon helpompi lähteä rakentamaan tyhjältä pöydältä. Luovuttaminen oli parasta, mitä meille kävi, Nanna miettii.

Aikaisemmin Nanna kertoi blogissaan myös, että he antavat Jeren kanssa toistensa olla nyt sellaisia kuin ovat.

– Onneksi olemme nyt toistemme puolella täysin alasti. Ihana olla oma itseni ja samalla antaa toisen olla. Kaikilla on hyvä olla, ja se heijastuu siihen kaikkein tärkeimpään eli meidän poikaan.

Me Naiset ja Radio Aalto kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.