Gone Girl -elokuvassa läpimurtoroolinsa tehnyt Rosamund Pike nousi tuntemattomuudesta näyttelijöiden kärkikaartiin. Mitä hänestä tulisi tietää?

Englantilainen Rosamund Pike, 35, on ehtinyt jo näytellä useammassakin nimekkäässä elokuvassa. Hän esiintyi jopa Bond-tyttönä elokuvassa Kuolema saa odottaa, mutta vasta Gillian Flynnin kirjoittamaan Kiltti tyttö -kirjaan perustuva Gone Girl -elokuva teki hänestä todella kuuman nimen.
Lue elokuvan arvio TÄÄLTÄ.

Nyt kaikki tuntuvat puhuvan niin Kiltti tyttö -kirjasta, Gone Girl -elokuvasta kuin Rosamund Pikestakin.

Mutta kuka Rosamund oikeastaan on?

Rosamund valmistui Wadham Collegesta Oxfordista, jossa hän luki pääaineenaan kirjallisuutta.

Rosamundin molemmat vanhemmat ovat oopperalaulajia. Hän onkin sanonut, että taiteilijaperheessä ooppeeramaailman keskellä varttuminen vaikuttaa helposti lapsen tapaan tulkita maailmaa.

– Sitä helposti kuvittelee, että elämä on oikeastikin täynnä intohimoa, draamaa, uskottomuutta ja murhia. Ja että ihmiset tekevät äärimmäisiä tekoja.

Sellon soittoa harrastava Rosamund on jo ehtinyt näytellä Johnny Deppin, Tom Cruisen, Bruce Willisin, Ryan Goslingin ja Carey Mulliganin rinnalla. Siitä huolimatta hän on tähän asti ollut melko tuntematon kasvo – ja juuri se Gone Girl -elokuvan ohjaajaa David Fincheriä kiehtoikin.

David ja Rosamund kävivät pitkiä keskusteluja Skypen välityksellä ennen kuin Rosamund sai roolin.

– Pidin siitä, että ihmiset eivät heti tiedä, kuka Rosamund on. Olen aina pitänyt Rosamundin roolisuorituksista, mutta en todella tuntenut häntä. Se teki hänestä äärimmäisen mielenkiintoisen, Fincher sanoi W-lehden haastattelussa.

Ehkäpä juuri tuo tuntemattomuus auttoikin Rosamundia nappaamaan roolin Charlize Theronin, Natalie Portmanin ja Emily Bluntin nenien edestä, joiden on myös väitetty tavoitelleen osaa.

Rosamund sanoo olevansa oikeassa elämässään kaikkea muuta kuin huolellinen, mutta roolia rakentaessaan hän rakastaa pikkutarkkuutta.Gone Girl -elokuvassa nähdään kohtauksia, joissa hänen näyttelemänsä Amy kirjoittaa päiväkirjaansa. Rosamund opetteli noita kohtauksia varten oman käsialan Amylle, joka heijastaa tämän luonteenpiirteitä.

Tällä hetkellä Rosamund odottaa toista lastaan itseään 18 vuotta vanhemman Robie Uniacken, 53, kanssa. Pari on pitänyt yhtä kuuden vuoden ajan. Robie on entinen heroiinin käyttäjä.

Rosamund on sanonut, että Robie tarjosi hänen elämälleen uuden suunnan. Ennen Robieta Rosamund oli joutunut kokemaan parisuhteissaan sydänsuruja.

Parikymppisenä hän oli kihloissa ohjaaja Joe Wrightin kanssa, joka perui häät sen jälkeen, kun hääkutsut oli jo lähetetty. Ennen Joeta Rosamund seurusteli näyttelijä Simon Woodsin kanssa, joka sittemmin kertoi homoseksuaalisuudestaan.

– Olen ylpeä siitä, että minulla on ollut suhde heidän kanssaan. He ovat ihmisiä, joita ihailen. Vaikka minuun sattuikin... olen silti iloinen ajasta, jonka vietin heidän kanssaan, näyttelijä sanoi Time-lehden haastattelussa.

Rosamund on kertonut asuneensa lähes koko ikänsä samassa kaupungissa ja uskovansa, että voi jatkaa tavallista elämäänsä myös hittielokuvan jälkeen – jonka on jo veikattu tuovan hänelle Oscar-ehdokkuuden.

Lähteet: Indie Wire, Vulture, The Hollywood Reporter, The Telegraph

Lue myös:

Kiltti tyttö -hittiromaansita syntyi loistotrilleri Gone Girl

Kiltti tyttö on hyytävän hieno jännäri – lue arvostelu

Kiltti tyttö -jännärin kirjoittanut Gillian Flynn: Upporikkaaksi petosromaanilla

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Tilaajille
"Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin", Mikko Kuoppala eli Pyhimys kertoo.
"Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin", Mikko Kuoppala eli Pyhimys kertoo.

Räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala on niin introvertti, että esiintyi uransa alussa selkä yleisöön päin. – Tiedän, että minua tulkitaan väärin. Mutta ei  kenelläkään ole velvollisuutta olla muuta kuin oma itsensä.

Lava on backstagelta katsottuna niin lähellä, mutta samalla niin kaukana. Tästä hetkestä 25-vuotias Mikko Kuoppala, Suomen rap-piirien nouseva lupaus Pyhimys, on haaveillut alakouluikäisestä saakka. Että joku tulisi kuuntelemaan hänen kappaleitaan. Jollain tasolla Mikko ei ole...