UCLA-taideyliopisto on tarjonnut Paula Vesalalle stipendiä, jotta hän voisi jatkaa opintojaan tämän vuoden jälkeenkin. Kuva: Sanoma-arkisto / Tomi Hinkkanen
UCLA-taideyliopisto on tarjonnut Paula Vesalalle stipendiä, jotta hän voisi jatkaa opintojaan tämän vuoden jälkeenkin. Kuva: Sanoma-arkisto / Tomi Hinkkanen

Paula Vesala kertoo Gloriassa, että sekä hänellä että hänen pojallaan oli viime syksynä vaikeaa.

Paula Vesala, 33, muutti miehensä, muusikko Lauri Ylösen, 35, ja Julius-poikansa kanssa viime syksynä Kaliforniaan opiskellakseen UCLA-taideyliopistossa näytelmäkirjailijalinjalla. Paulan koulu sijaitsee Los Angelesissa, mutta koko perhe asuu Santa Monicassa.

Paula kertoo Gloria-lehden haastattelussa Santa Monican valikoituneen perheen asuinpaikaksi sen leveiden jalkakäytävien ja hyvien julkisten koulujen takia.

– Ihanaa, kun Julius voi pyöräillä täällä jalkakäytävillä. Hän on tosin luokkansa ainoa, joka osaa ajaa pyörällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paula nauttii siitä, että saa elää Kaliforniassa kevyttä elämää tavallisena Paulana. Hänen mukaansa myös Kalifornian ilmapiiri on Suomea kevyempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tein Suomessa niin kauheasti töitä, että olen yrittänyt täällä parantua. Koulu vaatii välillä paljon, mutta se on ainoa asia. Olen kävellyt täällä paljon, nukkunut hyvin ja käynyt joogassa.

Täysin mutkatonta elämä Kaliforniassa ei kuitenkaan ole ollut. Syksyllä sekä Paulalla että hänen pojallaan oli vähän vaikeaa.

– Oli sympaattista, kun me molemmat kamppailimme viime syksynä kielen kanssa ja toivotimme toisillemme aamuisin hyvää koulupäivää. Puhuimme paljon läksyistä ja siitä, että taasko pitää mennä kouluun.

Suomessa Teatterikorkeakoulussa opiskellut Paula sanoo vasta nyt ymmärtäneensä, miten upeissa puitteissa hän on saanut Suomessa opiskella. Hänen mukaansa työskentelyolot Los Angelesissa ovat kotimaahan verrattuna varsin spartalaiset. Näytelmäkirjailijaopiskelijat joutuvat muun muassa siirtelemään omien näytelmiensä lavasteita ja valaisemaan kohtauksiaan itse.

–Amerikkalaisilla räjähtäisi pää, jos he näkisivät, miten me opiskelemme Suomessa.

Koulupäivät ovat pitkiä ja välillä opintoja voi olla viikonloppuisinkin. Päivät kuluvat esseiden kirjoittamiseen, projektitöiden ja näytelmien parissa. Kirjoittamisen lisäksi opintoihin kuuluu myös näyttelemistä ja ohjaamista. Silti Paula sanoo pystyvänsä viettämään nyt enemmän vapaa-aikaa perheensä kanssa kuin ennen.

Lue myös:

Aviopari Paula Vesala ja Lauri Ylönen teki sen taas – tältä yhteistyö kuulostaa!

MTV: Paula Vesala ja Lauri Ylönen tekivät avioehdon

Eeva: Vaikea masennus vei Paula Vesalan sairaalahoitoon

Sisältö jatkuu mainoksen alla