Girlsin luojan Lena Dunhamin hyvä ystävä Jemima Kirke näyttelee sarjassa ailahtelevaista Jessaa. Kuva: Reuters
Girlsin luojan Lena Dunhamin hyvä ystävä Jemima Kirke näyttelee sarjassa ailahtelevaista Jessaa. Kuva: Reuters

Girls-näyttelijän mukaan aborttia häpeillään edelleen.

Girls-sarjan näyttelijä Jemima Kirke, 29, teki abortin kahdeksan vuotta sitten. Nyt hän puhuu siitä julkisesti Center for Reproductive Rights -järjestön kampanjavideolla.

– Vuonna 2007 tulin raskaaksi silloisen poikaystäväni kanssa. En ollut varma, haluanko olla suhteessa loppuelämäni, enkä halunnut kasvattaa lasta siinä tilanteessa. Päätin tehdä abortin.

– En voinut kertoa asiasta äidilleni, joten maksoin abortin itse. Tyhjensin sitä varten tilini ja lainasin rahaa poikaystävältäni.

Jotta rahat riittivät, Jemima joutui tekemään abortin ilman kivunlievitystä.

Hänen mukaansa naiset on nykyään vapaita keskeyttämään raskauden, mutta siihen liittyy silti paljon häpeää. Siksi hän kertoo tarinansa julkisesti.

Jemima kertoo videolla toivovansa kaikkien naisten olevan yhtä avoimia seksiin ja raskauteen liittyvissä asioissa. Katso video alla.

CRR-järjestön toisella videolla näyttelijä Padma Lakshmi kertoo, kuinka endometrioosi teki hänen elämästään sietämättömän yli 20 vuodeksi.

Videot ovat osa järjestön uutta Draw the Line -kampanjaa. Kampanja liittyy lakialoitteeseen, jolla halutaan taata kaikille yhdysvaltalaisille naisille samanlaiset oikeudet turvalliseen lisääntymisterveyteen.

Jemima on kahden lapsen äiti ja naimisissa asianajaja Michael Mosbergin kanssa.

Lue myös:

Girls-tähti Lena Dunham avautuu mielenterveysongelmistaan rohkeassa saliselfiessä: ”En osannut edes unelmoida tällaisesta”

Girls-näyttelijä hehkuttaa istukkasmoothieita – nautti kolmen viikon ajan

Lena Dunhamia syytetään siskonsa seksuaalisesta hyväksikäytöstä – ”Ällöttävä väite”

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.