Me Naiset
|
Jenni Junkala
Lena Dunham on joutunut tuoreen kirjansa kanssa keskelle kohua. Kuva: Reuters
Lena Dunham on joutunut tuoreen kirjansa kanssa keskelle kohua. Kuva: Reuters

Lehti väittää, että Lena Dunham paljastaa kirjassaan käyttäneensä seksuaalisesti hyväksi pikkusiskoaan Gracea. Lenan mielestä väite on ällöttävä, järkyttävä ja halventaa oikeita uhreja.

Girls-sarjan luojan ja näyttelijän Lena Dunhamin, 28, uusi kirja on aiheuttanut kohun Yhdysvalloissa. Osa kirjan lukeneista, muun muassa konservatiivisen National Review -aikakauslehden toimittaja Kevin Williamson, syyttää hänen paljastavan siinä käyttäneensä pikkusiskoaan seksuaalisesti hyväksi.

Seksuaaliseksi hyväksikäytöksi syyttelijät laskevat Lenan maininnan siitä, kuinka hän masturboi nukkuessaan samassa sängyssä siskonsa kanssa, maanitteli tämän suukottelemaan kanssaan ja tutki lapsena pikkusiskonsa sukupuolielimiä.

"Ällöttävä ja järkyttävä väite"

Lena on ottanut poruun kantaa Twitterissä. Hänen väittää vastapuolta sanojensa vääristelystä ja järkyttävistä ja ällöttävistä syytöksistä. Lena muistuttaa, että lasten kiinnostus sukupuolielimiin on normaalia. Myös Lenan pikkusisko Grace Dunham kommentoi Twitterissä toivovansa, että ulkopuoliset antaisivat ihmisten itse päättää, mikä on heille haitallista, mikä ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Väite siitä, että hyväksikäytin siskoani, on todella järkyttävä ja ällöttävä. Jos et koskaan lapsena kurkistanut toisen lapsen vaginaan, onneksi olkoon. Normaalisti en välitä tällaisista väitteistä, mutta älkää halventako oikeita uhreja ja vääristelkö sanojani, Lena kirjoitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lenaa on puolustanut myös Independent-lehden toimittaja Grace Dent, jonka mukaan syyttelijät yrittävät ratsastaa Lenan julkisuudella. Kirjailija-näyttelijä-käsikirjoittajaa on nimitetty oman sukupolvensa ääneksi, ja tällainen asema saa Dentin mukaan sivulliset janoamaan palaa maineesta. Hän muistuttaa, että kohu kertoo ainoastaan siitä, kuinka valtava tabu lasten seksuaalisuus on edelleen.

Muun muassa tämä kirjan kohtaus tulkittiin seksuaaliseksi hyväksikäytöksi:

"Onko meillä kaikilla kohtu?" kysyin äidiltäni seitsenvuotiaana.

"On", hän sanoi. "Jo vastasyntyneillä tyttövauvoilla on kohtu ja kaikki munasolut, mutta ne ovat silloin vielä ihan pieniä. Ja vauvoja niillä voi tehdä vasta vähän isompana." Katsoin pikkusiskoani, joka tuolloin oli hoikka ja jäntevä yksivuotias, ja hänen pikkuista vatsaansa. Kuvittelin munasoluja hänen sisällään, kuin hämähäkin munia Lotta ystäväni -kirjassa, ja sormustimen kokoista kohtua.

"Onko Gracella samannäköinen vagina kuin minulla?"

"On kai", äiti sanoi. ”Paitsi pienempi."

Sitten eräänä päivänä, kun istuin meidän pihatiellämme Long Islandilla leikkimässä palikoilla ja hiekkaämpäreillä, uteliaisuus kävi sietämättömäksi. Grace istui vieressäni, jokelteli ja hymyili, ja minä kumarruin hänen jalkojensa väliin ja levitin varovasti hänen häpyhuulensa auki. Hän ei pannut vastaan. Kun näin sinne sisälle, aloin huutaa.

Äiti tuli juosten. "Äiti, äiti! Gracella on jotain siellä sisällä!"

Äiti ei alkanut kysellä, miksi olin kurkistanut Gracen vaginaan. Se ei ollut minulta mitenkään poikkeuksellinen idea. Hän vain polvistui Gracen eteen ja tarkisti itse. Kävi ilmi, että Grace oli tunkenut sinne kuusi tai seitsemän pikkukiveä. Äiti poisti ne kärsivällisesti Gracen hekotellessa tyytyväisenä menestyksekkäälle pikku jekulleen.

Dunhamin Sellainen tyttö (Otava) ilmestyi suomennettuna lokakuussa. Lue arvostelu täällä: Haluatko saada elämässäsi kaiken? Lue Lena Dunhamin uutuuskirja

Lue myös:

Girls-sarjan luoja Lena Dunham: "Kun olin pulleimmillani, miehiä piisasi"

Tämä on ollut Girls-tähti Lena Dunhamin pitkäaikainen pakkomielle

Sisältö jatkuu mainoksen alla