Lena Dunhamilla kesti 16 vuotta tajuta, että liikunta auttaa hänen mielenterveysongelmiinsa.

Girls-televisiosarjan luoja ja päätähti Lena Dunham, 28, paljasti viime vuonna kärsineensä pitkään mielenterveysongelmista. Eilen julkaistulla Instagram-kuvallaan hän muistuttaa yhdestä tärkeästä, joskin vähän ärsyttävästä asiasta.

– Lupasin itselleni, etten luopuisi ensimmäisenä liikunnasta, kun Girlsin viides tuotantokausi tuo kiireitä, ja tässä on syy: se on auttanut ahdistukseen tavalla, josta en voinut edes unelmoida, Lena kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Ahdistus, masennus ja pakko-oireinen häiriö ovat olleet hänen elämässään nuoresta saakka, ja Instagramissaan hän kertoo käyttäneensä niihin lääkkeitä vuosia. Hashtag #stillmedicated kertoo, että lääkitys jatkuu yhä.

–Tiedän, että on sairaan ärsyttävää, kun ihmiset kehottavat kuntoilemaan, ja minulta kesti 16 lääkittyä vuotta kuunnella neuvoja. Olen iloinen, että tein niin. Kyse ei ole ahterista, vaan aivoista, Lena kannustaa samojen ongelmien kanssa painivia Instagramissa.

Tuttuun humoristiseen tyyliinsä Lena kommentoi myös urheilutyyliään, johon hän kertoo saaneensa innoituksensa floridalaisäideiltä.

Lue myös:

Taas uusi Lena Dunham -kohu! ”Juutalainen poikaystävä vai koira?”

Girls-tähteä syytetään siskonsa seksuaalisesta hyväksikäytöstä – ”Ällöttävä väite”

Girls-sarjan luoja Lena Dunham: ”Kun olin pulleimmillani, miehiä piisasi”

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!