Siinä missä Cersei Lannister tunnetaan pitkistä hunajaisista hiuksistaan, Lenan omat kutrit ovat tummat. Kuva: Reuters
Siinä missä Cersei Lannister tunnetaan pitkistä hunajaisista hiuksistaan, Lenan omat kutrit ovat tummat. Kuva: Reuters

Cersei Lannisteria näyttelevä Lena Headey synnyttää lähiaikoina.

Game of Thrones -sarjan juonikkaana kuningatar Cersei Lannisterina tunnettu näyttelijä Lena Headey, 41, odottaa toista lastaan. Lenan esikoispoika Wylie on viisi vuotias.

Lena paljasti hyväntekeväisyysjärjestö Plan International USA:n sivuille kirjoittamassaan blogikirjoituksessa laskettuun aikaan olevan aikaa vain reilu kuukausi.

– Minä saan tyttövauvan kuuden viikon päästä, Lena kirjoittaa.

Tähti sanoo haluavansa tukea blogikirjoituksellaan kehitysmaiden tyttöjä ja muistuttaa heistä, jotka eivät saa synnyinoikeutenaan samoja oikeuksia ja etuoikeuksia kuin hän ja hänen tyttärensä.

– Tyttärelläni on valinnanvapaus. Hän saa tanssia, laulaa, kouluttautua haluamalleen alalle, mennä naimisiin jos haluaa ja sen ihmisen kanssa kuin haluaa, pysyä naimattomana tai rakastua naiseen. Hän saa valita vaatteensa itse, käyttää huulipunaa ja lukea ajatuksia herättäviä kirjoja, Lena kirjoittaa.

– Hänestä tulee rakastettu, suojeltu, arvostettu ja juhlittu.

Jos yksi asia yhdistää tummatukkaista Lenaa ja hänen vaaleakutrista roolihahmoaan Cerseitä, se taitaa olla ehdoton rakkaus omiin lapsiin.

Lena erosi poikansa Wylien isästä Peter Loughranista vuonna 2013. Pian syntyvän tyttären isäksi on huhuttu muun muassa niin ikään Game of Thrones -sarjassa Oberyn Martellin roolissa nähtyä Pedro Pascalia. Kaksikko ei ole koskaan vahvistanut huhua tai edes seurusteluaan.

Lue myös:

Game of Thrones -sarjan puvustus synnytti nännikohun

Maistuisiko lasillinen Lannisteria tai Dothrakia? Nyt tulevat Game of Thrones -viinit

Game of Thrones -komistuksen hiuksilla oma sopimus – näyttelijä ei saa leikata kiharoitaan

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla