Janni Hussi ja Lauri Korpikoski eivät ole vielä kihloissa, mutta yhteinen perhe on Jannin haaveissa. "Haluan ensin saavuttaa kansainvälistä menestystä kilpailu-urallani, sitten olen valmis keskittymään perheeseen." Kuva: Veikko Kähkönen
Janni Hussi ja Lauri Korpikoski eivät ole vielä kihloissa, mutta yhteinen perhe on Jannin haaveissa. "Haluan ensin saavuttaa kansainvälistä menestystä kilpailu-urallani, sitten olen valmis keskittymään perheeseen." Kuva: Veikko Kähkönen

Fitnessmalli Janni Hussi, 22, elää kahta elämää. Suomessa asuessaan hän nauttii töistään, Yhdysvalloissa arki pyörii jääkiekkoilijapoikaystävä Lauri Korpikosken ympärillä.

Kuusankoskelainen Janni Hussi, 22, on fitnessmalli ja tuore bikini-fitnessin SM-hopeamitalisti, jonka treenivinkkejä suorastaan ahmitaan. Janni viettää kesänsä Turussa, mutta muun ajan vuodesta hän asuu Phoenixissä Yhdysvalloissa jääkiekkoilijapoikaystävänsä Lauri Korpikosken, 27, kanssa. Silloin Jannin tärkein tehtävä on huolehtia, että Phoenix Coyotes -joukkueessa pelaavan Laurin arki rullaa rypyttömästi. Se tarkoittaa ruuanlaittoa, kodinhoitoa sekä juoksevien asioiden hoitamista.

– Minulla on kaksi erilaista elämää. Suomessa paukutan töitä itsenäisesti, Phoenixissa elän Laurin aikataulujen mukaan. Haluan, että hän pystyy täysillä keskittymään pelaamiseen, sillä fakta on, että sieltä se minunkin leipäni pelikauden aikana tulee. Teen kaikkeni sen eteen, että Laurilla on hyvä olla.

Vaikka Janni nauttii arjestaan, se on kaukana siitä, millaiseksi hän elämänsä joskus kuvitteli.

– Olen aina ollut itsenäinen, omatoiminen ja jäärä. Ajattelin, etten ikinä pompi miehen mukaan. Jännää, mitä rakkaus ihmiselle tekeekään.

Liikuntaneuvojaksi opiskellut Janni tekee asiakkailleen ruokaohjelmia ja valmennusta ympäri vuoden, ohjaa kesäisin spinning-tunteja ja juoksee kuvauksissa. Tämän kevään bikini-fitnessin SM-kisoihin Janni treenasi salilla 12 kertaa viikossa.

Perhosia vatsassa

Kun Janni ja Lauri tapasivat toisensa kesällä 2012, Jannilla ei ollut aavistustakaan, kuka mies oli. Janni oli seurannut SM-liigaa pikkutytöstä lähtien, mutta NHL oli jäänyt vieraaksi. Kesän ajan pari oli ”kuin paita ja peppu”, ja puoli vuotta myöhemmin he muuttivat yhdessä Phoenixiin.

– Suhteemme on ollut meant to be -tarina alusta asti. NHL:n työsulun takia Laurin ei tarvinnutkaan lähteä takaisin Jenkkeihin vielä syksyllä, vaan kausi alkoi vasta tammikuussa. Jos olisimme ehtineet olla yhdessä vain sen kesän, ja Lauri olisi pyytänyt minua silloin mukaansa, olisin tarvinnut miettimisaikaa. Nyt kaikki meni täydellisesti.

Yhteinen aika Phoenixissa on kuitenkin kortilla, sillä pelireissut vievät Lauria viikoittain pois kaupungista. Joskus kolmeksi päiväksi, joskus kahdeksi viikoksi.

– Toista on aina ikävä, mutta kun on tekemistä, pitkäkään aika erossa ei tunnu niin pahalta. Minulla on villakoirani Harri, ystäväni ja harrastukseni ja nautin yksin olemisesta. Hyppisin seinille, jos vain pyörittelisin peukaloita kotona, Janni pohtii.

Lue Janni Hussin haastattelu kokonaisuudessaan Me Naisten numerosta 23/2014. Digilehden voit ostaa täältä.

Lue lisää ja katso videot:

Janni Hussi esittelee kesän 2014 ihanimmat bikinit – katso video

Janni Hussi: "Peppu on paras puoleni"

Janni Hussi paljastaa treeniruokavalionsa

Fitnessmalli Janni Hussin pepputreeni – katso liikkeet videolla!

Janni Hussi

■ Fitnessmalli syntyi 14.9.1991 Kuusankoskella.

■ Asuu Turussa ja Yhdysvaltain Phoenixissä poikaystävänsä Lauri Korpikosken ja villakoiransa Harrin kanssa.

■ Vuoden 2010 Fitnessmalli. Voitti tänä keväänä bikini-fitnesin nuorten SM-hopeaa. Organisoi myös Fitnessmalli-kisoja.

Maria Veitola muistelee kirjassaan, miten vaikeaa oli saada omat vanhemmat ymmärtämään, että kaikki hänen kaverinsa laihduttivat amfetamiinilla ja Nutriletilla.

Toimittaja Maria Veitola, 45, muistelee uutuuskirjassaan Veitola päihteidenhuuruista nuoruuttaan. Hän kirjoittaa, miten ihanaa 21-vuotiaana oli, kun elämä oli ”pelkkää nousua” ja ”hetkessä elämistä”.

– Joka ilta oli täynnä absurdeja tapahtumia ja hassuja ihmiskontakteja. Minä lörpöttelin ja tanssin niin, että mekot repesivät päältäni ja kengät hävisivät. Mennään yhdelle saattoi venyä kolmipäiväiseksi seikkailuksi, Veitola kirjoittaa.

”Olen kymmenen tuntemattoman ihmisen kanssa jatkoilla, ja me ollaan vedetty jotain, ja mä saan paniikkikohtauksen.”

Hän huomasi kuitenkin jossain vaiheessa, että kaikkeen kyllästyy. Klubeilla naamat kävivät tutuiksi, ja bileiden jälkeen yhä useammin tuntui ontolta. 

– Aina välillä minulla on ikävä sitä huumaavaa ja hasardia tunnetta, jonka muistan vanhoilta ajoilta. Sitä tunnetta ostaisin itselleni, jos voisin. Mutta sitä tunnetta en kyllä ostais, kun olen kymmenen tuntemattoman ihmisen kanssa jatkoilla, ja me ollaan vedetty jotain, ja mä saan paniikkikohtauksen eikä ole ketään kenelle voisin sanoa: ”Auta. Musta tuntuu, että mä joko sekoan tai kuolen”, Veitola kirjoittaa.

”Söin pari päivää sitten jotain missä oli Fido Didon kuva tai Mersun merkki.”

Amfetamiinilla ja Nutriletilla laihduttaminen ei ollut epätavallista

Hän muistelee myös erästä reissua Saimaan-mökille vanhempiensa kanssa. Ennen sitä Veitola oli ollut juhlimassa pari päivää putkeen.

– Siellä tutussa mökkisaaren metsässä mustikanvarvut muuttuivat väriseväksi ja hehkuvaksi sotkuksi ja tuntui siltä kuin metsä olisi halunnut imaista mut sisäänsä. Rämmin sieltä metsästä ulos ja itkin holtittomasti.

– Kerroin vanhemmille, että tämä johtuu siitä, kun söin pari päivää sitten jotain missä oli Fido Didon kuva tai Mersun merkki enkä oo paljon sen jälkeen nukkunut. Äiti ja isä oli kamalan järkyttyneitä, huolissaan ja vihaisia. – – On vaikea saada heitä ymmärtämään, että hei, ei tässä oo mitään ihmeellistä, kaikki mun kaverit laihduttavat amfetamiinilla ja Nutriletilla, se on ihan tavallista.

”Me tarvittiin apua niiden kaikkien tunteiden käsittelyyn.”

Veitola kirjoittaa, että sekä hän itse että hänen ystävänsä elivät parikymppisinä vaihetta, jolloin arki ei välillä riittänyt ja välillä se oli liikaa.

– Me tarvittiin apua niiden kaikkien tunteiden käsittelyyn. Tai eihän niitä tunteita käsitelty. Ne herätettiin, voimistettiin tai turrutettiin. – – Mutta onko mitään surullisempaa fiilistä kuin etsiä jonkun klubin vessan kiiltäviltä pinnoilta, että olisiko jollain jäänyt sinne joku murunen jotain valkoista.

Veitolan mukaan hänen oma päihdetoleranssinsa oli hänen onnekseen niin onneton, että hän itse oli usein se, joka huolehti muista. 

Maria Veitola: Veitola (Johnny Kniga, kirja on juuri ilmestynyt)

Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen ovat tehneet koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jukka Haapalainen ryöstettiin maaliskuussa Lontoon-kotinsa portailla, kun hän oli tulossa vaihtamasta rahaa. Ryöstäjät veivät kännykän ja rahat sekä hakkasivat Haapalaisen.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman tuomari Jukka Haapalainen ja tanssijapuoliso Sirpa Suutari-Jääskö eivät ole juuri viettäneet aikaa Lontoossa sijaitsevassa kodissaan maaliskuussa tapahtuneen ryöstön jälkeen.

Jukka oli tuolloin vaihtamassa rahaa ulkomaan työmatkan jälkeen. Neljä miestä näki tilanteen ja seurasi tätä kotiovelle.

– He ryöstivät rahat ja kännykän. Jouduin siinä vähän hakatuksikin, Jukka kertoo.

– Miehiä oli neljä ja Jukka taisteli vielä vastaan, Sirpa kertoo päätään pudistellen.

Sirpa kuuli ulkoa miehensä huutoa ja tilasi paikalle ambulanssin. Verta vuotava Jukka paikattiin. Fyysiset vammat ovat parantuneet, mutta perusturvallisuuden tunteeseen tapahtunut vaikutti.

– Perusturvallisuuden tunne on edelleen järkkynyt, eikä se varmaan koskaan palaudu täysin ennalleen. Tämä tapahtui vielä oman kodin portailla. Asumme turvallisella alueella, Lontoon keskustassa, jota olen pitänyt aina mukavana alueena. Tämän jälkeen olen ollut varuillani.

Episodin jälkeen pari suuntasi Suomeen tekemään koreografiat UIT:n Tuhansien ämpäreiden maa -kevätrevyyseen.

– Emme ole päässeet oikein mittaamaan, miltä Lontoon-kodissa oleminen tuntuu, Sirpa sanookin.

”Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin.”

Jukka painottaa, ettei ole antanut pelolle liikaa valtaa, vaikka luottamus toisiin ihmisiin on järkkynyt.

– Pelosta ja vihasta pitää pyrkiä pääsemään kaikin keinoin ja yrittää löytää jotain ihmeellistä ymmärrystä näitä tekijöitä kohtaan. Onneksi on paljon töitä, joista saan positiivista virtaa, Jukka sanoo.

Pari on matkustellut ympäri maailmaa koko 20 vuotta kestäneen uransa ajan, mutta ei ole joutunut aikaisemmin vaarallisiin tilanteisiin.

– Tietysti matkustaessa olemme pyrkineet välttämään turvattomia paikkoja, Sirpa kertoi tänään Linnanmäen lehdistöpäivässä, jossa esitettiin myös UIT: kauden esiintyjät.

UIT:n ensi-illan jälkeen pari palaa kuitenkin Lontooseen, jossa heillä on esiintymis- ja luennointitehtäviä British open -tanssikilpailuissa.