Mark Zuckerberg ja Priscilla Chan menivät naimisiin vuonna 2012. He ovat toivoneet lasta pitkään. Kuva: Reuters
Mark Zuckerberg ja Priscilla Chan menivät naimisiin vuonna 2012. He ovat toivoneet lasta pitkään. Kuva: Reuters

Mark Zuckerberg lupasi lahjoittaa Facebook-osakkeistaan 99 prosenttia hyväntekeväisyyteen.

Facebookin perustaja ja toimitusjohtajaja Mark Zuckerberg, 31, ja hänen puolisonsa Priscilla Chan, 30, ovat saaneet tytön. Mark kertoi asiasta tiistaina Facebookissa.

– Äidilläsi ja minulla ei ole vielä sanoja kuvailemaan kaikkea sitä toivoa, jonka annat meille tulevaisuuteen. Uusi elämäsi on täynnä lupauksia. Me toivomme, että tulet olemaan onnellinen ja terve, Mark kirjoittaa Max-tyttärelleen osoittamassa pitkässä kirjeessä.

Samassa tekstissä Mark kertoo, että hän on vaimonsa kanssa päättänyt lahjoittaa hyväntekeväisyyteen 99 prosenttia Facebook-osakkeistaan. Niiden arvo on tällä hetkellä 42,4 miljardia euroa (45 miljardia dollaria). Mark sanoo lahjoittavansa osakkeet ”elämänsä aikana”. Hän lupasi kertoa myöhemmin, miten hän aikoo sen tehdä.

Lahjoituspäätöstä hän perustelee sillä, että hän haluaa Priscillan kanssa tehdä oman osuutensa, että maailma olisi parempi paikka heidän tyttärelleen ja kaikille lapsille. Mark kertoo myös, että he ovat aloittanet Chan Zuckerberg -hankkeen. Sen tavoitteena on parantaa lasten tasa-arvoisuutta.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.