Johnny Depp ja Vanessa Paradis saapuivat yhdessä Oscar-gaalaan vuonna 2008. Kuva: Shutterstock
Johnny Depp ja Vanessa Paradis saapuivat yhdessä Oscar-gaalaan vuonna 2008. Kuva: Shutterstock

Johnny Deppin ja Amber Heardin eron puinti siirtyi nopeasti sosiaaliseen mediaan.

Laulaja-näyttelijä Vanessa Paradis puolustaa ex-kumppaniaan Johnny Deppiä, jota syytetään ex-puolisonsa Amber Heardin pahoinpitelystä. TMZ-sivuston julkaisemassa avoimessa kirjeessä Paradis kuvailee Deppiä ”helläksi, rakastavaksi ja rakastetuksi” persoonaksi.

Paradis ja Depp olivat yhdessä 14 vuotta. He erosivat vuonna 2012. Heillä on kaksi yhteistä lasta: Lily-Rose, 17, ja Jack, 14. Paradis leimaa Heardin esittämät väitteet törkeiksi.

– Johnny ei koskaan ollut väkivaltainen näinä vuosina, jotka olen hänet tuntenut. Tämä ei vaikuta lainkaan siltä mieheltä, jonka olen tuntenut 14 mahtavaa vuotta, hän kirjoittaa.

Sosiaalinen media täyttyi pian erouutisen jälkeen tapauksen ja pariskunnan puinnista, ja äänessä ovat olleet paitsi läheiset, myös kollegat ja kylänmiehet.

Tyttären ja ex-vaimon tuki

Paradisin ja Deppin yhteinen tytär Lily-Rose Depp puolustaa isäänsä Instagram-tilillään. Hän julkaisi eilen lapsuudenkuvan itsestään isänsä kanssa.

– Isäni on kultaisin ja rakastavin ihminen, jonka tunnen. Hän ei ole ollut mitään muuta kuin rakastava isä pikku-veljelleni ja minulle. Kaikki, jotka tuntevat hänet, ovat samaa mieltä, hän kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Lisäksi hän julkaisi Instagramissa kuvakaappauksen People-lehden jutusta. Jutussa kerrotaan, että Los Angelesin poliisilla ei ole näyttöä Heardin pahoinpitelystä.

Myös Johnny Deppin ensimmäinen aviopuoliso Lori Anne Allison on kommentoinut syytteitä TMZ:lle. Hänen mukaansa Depp ei voisi koskaan satuttaa ketään. Hän kertoo, että pariskunnan yhteisten vuosien aikana Depp ei koskaan käyttäytynyt häntä kohtaan väkivaltaisesti eikä edes huutanut hänelle. Pari oli naimisissa vuosina 1983–1985.

Tukea molemmille osapuolille

Deppin pahoinpitelysyytökset saivat alkunsa viime viikolla, kun malli-näyttelijä Amber Heard haki avioeroa Deppistä. Heard väittää, että Depp iski häntä älypuhelimella kasvoihin viikko sitten lauantaina. Heardin mukaan väkivalta on ollut hieman yli vuoden kestäneessä suhteessa toistuvaa.

Depp on tällä hetkellä määrätty lähestymiskieltoon ja Heardille on myönnetty oikeus asua pariskunnan yhteisessä kodissa. Depp on ollut viime viikon lopulta saakka uuden elokuvansa mainoskiertueella.

Lukuisat julkisuuden henkilöt Deppin lähipiirin lisäksi ovat kommentoineet tapahtumia. Moni on asettunut tukemaan Heardia Twitterissä hastageilla #IStandWithAmber ja #I’mWithAmber.

Office-sarjasta tuttu Rainn Wilson kutsui Deppiä Twitterissä vaimonhakkaajaksi.

Näyttelijä-käsikirjoittaja Andy Richter osallistui Twitter-keskusteluun kommentoimalla: ”Yksi asia, johon voit palkata tiedottajan on, että hän saa eksäsi näyttämään pahalta julkisuudessa sen jälkeen, kun sinua on syytetty pahoinpitelystä.”

Myös Deppin puolustajat ovat olleet aktiivisia somessa. Deppin kanssa vuoden 2003 elokuvassa Once Upon a Time in Mexico näytellyt Mickey Rourke kertoo TMZ:lle, että Depp ”ei vaikuta väkivaltaiselta mieheltä”.

– Hän on hyvin hillitty herrasmies, ei väkivaltainen, Rourke jatkoi.

Ei boikoteille

Näyttelijä Laurie Holden twittasi, ettei aio boikotoida Deppin uutta elokuvaa viimeaikaisen uutisoinnin vuoksi. ”Hänen henkilökohtainen elämänsä on juuri sitä. Henkilökohtaista. Kukaan ei tiedä totuutta.”

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.

Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen
Sari Salomaan paras kuntouttaja on vuokraheppa Tomppa. Kuva: Katja Lösönen

Suomalaisilla on kivun vuoksi eniten sairauspoissaoloja koko Euroopassa. Nelikymppisen Sari Salomaan työkyvyn vei 20 vuotta kestänyt jalkakipu.

Nyt kävi pahasti, Sari Salomaa tajusi liukastuessaan jäisellä tiellä. Kaatuessa jalasta kuului pamahdus, ja kun Sari koetti nousta ylös, hän huomasi, että jalkaterä sojotti väärään suuntaan.

Oli maaliskuu vuonna 1998. Sari oli 22-vuotias yo-merkonomiopiskelija, kihloissa...