Minna Haapkylän Armi-elokuva saa ensi-iltansa 20. maaliskuuta. Kuva: Jonna Öhrnberg
Minna Haapkylän Armi-elokuva saa ensi-iltansa 20. maaliskuuta. Kuva: Jonna Öhrnberg

Armi elää! -leffassa esiintyy myös Minna Haapkylän nykyinen kumppani Joanna Haartti.

Näyttelijä Minna Haapkylä nähdään legendaarisena Armi Ratiana pian ensi-iltansa saavassa Armi elää! -elokuvassa, joka pohjautuu Marimekon perustajaan elämään. Minnan mukaan elokuvan tekeminen muutti niin hänen ihmis- kuin naiskuvaansakin.

– Roolia oli hyvin haastavaa ja upeaa tehdä. Armi oli henkilönä todella monitahoinen – yhtä aikaa sekä ihastuttava että vihastuttava. Vaikeinta olikin saada kaikki ihmisyyden ääripäät tulkittua.

– Samalla oli kuitenkin hienoa tutustua ihmiseen, joka oli niin mielettömän rohkea ja uskalsi luottaa omiin tunteisiinsa. Paitsi kuvani Armista myös koko ihmiskuvani muuttui, ja naiseuden arvostukseni kasvoi ihan uusiin mittasuhteisiin, Minna kertoi Armi elää! -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minna näyttelee elokuvassa sekä nykyisen kumppaninsa Joanna Haarttin että entisen puolisonsa ja lastensa isän Hannu-Pekka Björkmanin rinnalla. Viime vuonna eronneet Minna Ja Hannu-Pekka esittävät elokuvassa avioparia: Armi Ratiaa ja tämän Viljo-miestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Yhteistyömme oli sujuvaa ja erittäin antoisaa. Meillä on hyvät, läheiset välit.

– En usko sellaiseen, että eron jälkeen ei oltaisi enää tekemisissä, Minna kommentoi.

Minna ja Hannu-Pekka asuvat yhä toistensa naapureina Helsingin Linnunlaulussa. Pariskunta ehti olla naimisissa 12 vuotta, ja heillä on kaksi yhteistä lasta.

Tällä hetkellä Minna pitää taukoa näyttelemisestä ja keskittyy elokuvatuottamisen opintoihinsa. Armi-elokuvan kuvausten lisäksi hänen viime vuotensa kului teatterissa näytellessä.

– Tein viime vuonna niin paljon kaikenlaista, että minulla on nyt takki tyhjänä. Siksi pidän nyt hetken taukoa, elän elämääni ja katson elokuvia toisesta näkökulmasta. Mutta tietysti, jos kohdalleni sattuu jokin oikein hyvä rooli, näyttelen sen, Minna jutteli.

Minna ja H-P nähtiin viimeksi viime marraskuussa yhteisessä elokuvassa Ruotsalainen hetki, jota he tekivät eron keskellä Elina Knihtilän ja Tommi Korpelan kanssa. Lue siitä lisää täältä.

Lue myös:

Et ole koskaan rakastunut vastanäyttelijääsi, Minna Haapkylä? Katso video

Näyttelijä Minna Haapkylä: ”Rakastuessa sukupuolella ei ole merkitystä”

Sisältö jatkuu mainoksen alla