Entinen Miss Suomi Lotta Hintsa iloitsee, etteivät työkiireet loppuneet missivuoteen. "Vuosi sitten olin blondi heikoilla jäillä."

Miss Suomen kruunun seuraajalleen Bea Toivoselle luovuttanut Lotta Hintsa sanoo missivuoden olleen kasvattava matka.

– Vuosi sitten olin täysi untuvikko ja amatööri, blondi heikoilla jäillä. Olen kasvanut tytöstä naiseksi. Olen oppinut valtavasti ja solminut tärkeitä kontakteja.

Lotan mukaan töitä on riittänyt joka päivälle ja puhelin on soinut hyvään tahtiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen aloitellut muutamaa isompaa, minulle räätälöityä tv-projektia. Myös kuvauksia ja muotipuolen hommia on ollut mukavasti, hän iloitsee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lotta esitteli taitojaan catwalkilla Helsingissä Esplanadin puistossa pidetyssä The Puuma Stage -muotishowssa. Viidennen kerran järjestetyssä tapahtumassa haastetta tarjosi peräti 40 metriä pitkä näytöslava.

Vaikka Lotalla riittää kysyntää kotimaassa, pitää hän ovia auki myös maailmalle.

– Kävin keväällä Los Angelesissa kartoittamassa työmahdollisuuksia. Siellä on paljon potentiaalia. Olin yllättynyt, kuinka hyvän vastaanoton sain. Ajattelin latinotrendin olevan pinnalla – sen käsityksen saa kun katsoo Miss Universum -kisojen tuloksia. Luonnollinen pohjoismainen vaaleus kiinnosti kuitenkin kovasti.

– Sain palautetta, että koulu kannattaa hoitaa ensin loppuun. Amerikassa arvostetaan koulutusta, se on tapa erottua. Tutkintoni on viittä vaille valmis, kauppatieteitä opiskeleva Lotta sanoo.

Tähtäimessä triathlon

Lotta pitää kunnostaan huolta harrastamalla monipuolisesti liikuntaa. Uusin rakkaus on potkunyrkkeily.

– Olen hurahtanut lajiin täysin! Olen treenannut potku- ja thainyrkkeilyä vuoden. Häntäluu meni viime treeneissä muusiksi, kun lensin kunnon ilmalennolla kanveesiin. Kaikki rankemmat lajit viehättävät minua, olen aika lähellä rämäpäätä.

Uusia haasteita on edessä syksyllä, sillä Lotta ilmoittautui juuri elämänsä ensimmäiselle triathlonille.

– Kisa käydään syksyllä Tahkolla. Jos paikat kestävät, niin sinne lähden. Minulle haastavinta on uinti, sillä pelkään kaloja kuollakseni! Ne ovat vedessä niin omassa elementissään ja minä taas en. Onneksi triathlon-kisa käydään Suomessa eikä missään Havaijin haita vilisevissä vesissä, Lotta nauraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla