Musikaalisuudestaan tunnettu kansanedustaja Jutta Urpilainen on usein tiukoissa paikoissa löytänyt lohdun musiikista. Näin kävi myös toukokuussa, kun Jutta hävi SDP:n puheenjohtajavaalin.

Kun kansanedustaja Jutta Urpilainen, 38, hävisi puolueensa puheenjohtajavaalin toukokuussa, hänen Helsingin-kodissaan kaikui Suvi Teräsniskan kappale Täydellinen elämä

Kappaleen sanat elämän valoista ja varjoista tuntuivat sopivan täydellisesti uuteen elämäntilanteeseen, jossa tiukka kisa oli kääntynyt tappioksi.

Valtiovarainministerinä Jutta ei juuri ehtinyt harrastaa musiikkia, kun elämä oli niin aikataulutettua. Kun hän päätti luopua ministeriydestä, jäi myös kulttuuriharrastuksille enemmän aikaa.

Jutan ja aviomies, diplomaatti Juha Mustosen kesäohjelmaan kuuluvat perinteisesti vähintään yhdet festarit. Vielä he eivät ole päättäneet, suunnataanko tänä vuonna Ruisrockiin vai jonnekin muualle.

Lapsesta saakka pianoa soittanut ja laulanut Jutta levytti joululaululevyn Jouluisia ajatuksia vuonna 2002, vuosi ennen kansanedustajaksi valintaansa. Eduskunnassa hän aikoo nyt palata takaisin kansanedustajien bändin kosketinsoittajaksi.  

Jutta listasi Me Naisille voimabiisinsä ja kertoi, missä elämäntilanteessa kappaleet ovat olleet hänelle tärkeitä. 

1. Gloria Gaynor: I will survive

"Naisten voimalaulu. Tämä biisi oli opiskeluaikojen ykköstanssibiisi. Edelleenkin sitä on vaikea kuunnella tanssimatta."

2. Paula Koivuniemi: Aikuinen nainen

"Vakio karaokebiisi. Tätä olemme laulaneet monet kerrat naisporukalla. Sain myös vetää biisin keikalla viime syksynä yhdessä Jean S:n kanssa."

3. Jay-Z ja Alicia Keys: Empire state of Mind

"Muistuttaa yhdestä lempikaupungeistani, New Yorkista. Se jaksaa aina sykähdyttää. Biisi on myös Sinkkuelämää 2 - leffassa."

 4. Coldplay: Viva la vida (Eläköön elämä)

"Tämän laulun löysin ajaessamme autolla taannoin tuhkapilven takia Pariisista Tallinnaan. Siitä lähtien biisi on soinut SDP:n tilaisuuksissa tunnelmalauluna."

5. Työväenlaulu: Taistojen tiellä

"Olen lapsesta asti laulanut työväenlauluja ja sitä perinnettä olen halunnut aikuisenakin vaalia. Tämä laulu raikaa useamman kerran vuodessa eduskuntaryhmän kokouksessa, kun jollain ryhmän jäsenistä on merkkipäivä. Laulussa on hienot ihmisoikeuksia puolustavat sanat."

Lue Jutan haastattelu puheenjohtajuudesta ja ministeriydestä luopumisesta ja elämänmuutoksesta Me Naisista 27/2014.

Lue myös nämä:

Jutta Urpilainen: "Aika näyttää, toteutuuko haave omasta perheestä"

Jutta Urpilainen vuonna 2008: "Olen joukkojen johtaja -tyyppi"

Jutta Urpilaisen ruokapäiväkirja

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?

 

Tilaajille
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen
Uusi pääjohtaja joutui heti kovaan paikkaan, kun baletin johtaja Kenneth Greveä syytettin epäasiallisesta käytöksestä. ”Pelastukseni luultavasti oli, että nukun aina yöni hyvin. Mottoni on, että vaikeat asiat on nostettava heti pöydälle”, Gita Kadambi kertoo. Kuva: Liisa Valonen

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi on kahden kulttuurin kasvatti.  – Koin Intian satumaana. Myöhemmin tajusin, etten sopeutuisi intialaiseen arkeen.

Pääjohtaja Gita Kadambia, 46, on pyydetty kahdesti töihin Suomen Kansallisoopperaan ja -balettiin, ja molemmilla kerroilla hän on suostunut.

Yhden kerran hän olisi itse halunnut taloon, mutta silloin ovet eivät hänelle auenneet. Pakeista on aikaa noin 35 vuotta.

– ...