Värillä on väliä! Golden Globe -juhlien punaisella matolla nähtiin herkkiä luomuksia ja kantaaottavia valintoja. Kuvat: MVPhotos
Värillä on väliä! Golden Globe -juhlien punaisella matolla nähtiin herkkiä luomuksia ja kantaaottavia valintoja. Kuvat: MVPhotos

”Halusin varmistaa, että nuoret tytöt ja naiset tietävät, etteivät mekot ole ainoa vaihtoehto”, näyttelijä kommentoi.

Sunnuntaina jaettiin 74. kerran kultaiset maapallot eli Golden Globe -palkinnot, kun Hollywoodin kerma kokoontui juhlimaan viime vuoden parhaita elokuva- ja tv-saavutuksia.

Illan mieleenpainuvimmasta puheesta vastasi näyttelijä Meryl Streep, joka palkittiin elämäntyöstään Cecil B. DeMille -palkinnolla. Hän kritisoi puheessaan aloittelevaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia. Lue vahvasta puheesta lisää täältä.

Kantaaottavuutta nähtiin myös vaatevalinnoissa. Westworld -tv-roolistaan ehdolla ollut näyttelijä Evan Rachel Wood oli valinnut ylleen housupuvun, koska halusi esimerkillään näyttää, että naiset voivat pukeutua muuhunkin kuin perinteiseen mekkoon. Hän kertoi valinnan olevan kunnianosoitus Marlene Dietrichille, Victor Victorialle ja David Bowielle.

– Rakastan mekkoja, enkä yritä protestoida niitä vastaan, mutta halusin varmistaa, että nuoret tytöt ja naiset tietävät, etteivät ne ole ainoa vaihtoehto. Sellaista ei ole pakko käyttää, jos ei halua, Evan Rachel Wood kertoi punaisella matolla E! -kanavalle.

Muut tähdet vaikuttivat puolestaan ajattelevan, että perusmusta on niin nähty, sillä he olivat valinneet iltapukuihinsa väriä.

Mieleenpainuva mustavalkoinen

1. Evan Rachel Woodin housupuku sisälsi kannanoton.

2. Julia Louis-Dreyfusin iltapuvun mustat raidat olivat graafinen valinta.

3. Heidi Klumin mustavalkoinen puku oli samaan aikaan tyylikäs ja leikkisä.

Romanttinen roosa

1. Lily Collinsin puku oli kuin prinsessasadusta. Sen oli suunnitellut Zuhair Murad.

2. Connie Brittonin vaaleanpunaisen puvun miehustaa koristivat kirjaillut kukat.

3. Felicity Jones on Hollywoodin nouseva nimi. Hän esiintyy parhaillaan niin Star Wars: Rogue One -leffassa kuin Tom Hanksin rinnalla Infernossa.

4. Zoe Saldanan röyhelöisen puvun juju oli söpö rusetti. Mekko oli Guccin luomus.

5. Carrie Underwoodin roosan puvun yläosa keräsi katseet.

Virkistävä keltainen

1. Reese Witherspoonin keltainen mekko oli Versacen käsialaa.

2. Natalie Portman esitteli kasvavaa raskausvatsaansa Pradan sinapinkeltaisessa luomuksessa. Hän näyttelee Jackie Kennedyä juuri elokuvateattereihin tulleessa Jackie-leffassa.

3. Viola Davis vastaanotti parhaan naissivuosan palkinnon elokuvastaan Fences. Päällään hänellä oli Michael Korsin suunnittelema kirkkaankeltainen puku.

4. Emily Ratajkowskin puvun halkio oli niin lähellä vesirajaa kuin olla ja voi.

Herkkä harmaa

1. Jessica Biel loisti Elie Saabin suunnittelemassa, hauskoilla yksityiskohdilla koristellussa mekossa. Avecinaan juhlissa hänellä oli aviomiehensä Justin Timberlake.

2. Keri Russell edusti hailakanharmaassa leopardiprintissä.

3. Nicole Kidman näyttää, että harmaassa värissäkin voi olla loistetta ja glamouria. Puvusta vastasi muotimerkki Alexander McQueen.

2. Anna Kendrikin harmaa puku oli samaan aikaan herkkä ja graafinen.

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.