MTV3:n Huomenta Suomen juontaja-toimittaja Eva Kela haaveilee matkasta lämpimään. "Olemme mieheni kanssa säästäneet, että pääsemme alkuvuodesta reissuun esimerkiksi Kanarialle”, hän kertoo. Eva poseerasi kollegansa Jesse Kamrasin kanssa Kuva: Sakari Majantie
MTV3:n Huomenta Suomen juontaja-toimittaja Eva Kela haaveilee matkasta lämpimään. "Olemme mieheni kanssa säästäneet, että pääsemme alkuvuodesta reissuun esimerkiksi Kanarialle”, hän kertoo. Eva poseerasi kollegansa Jesse Kamrasin kanssa Kuva: Sakari Majantie

Juontaja-toimittaja Eva Kela pitää tunteikasta työtään silti upeana kokemuksena. Nyt Eva on aloittanut uudessa tv-ohjelmassa.

MTV3:n Huomenta Suomen Makuja & elämää -osioita tekevä juontaja-toimittaja Eva Kela, 38, on tehnyt uuden aluevaltauksen: hän vetää Minun kirjahyllyni -ohjelmaa kerran viikossa. Suoran lähetyksen tekeminen suomeksi on ollut ruotsinkieliselle Evalle paikoin haastavaa.

– Joudun usein miettimään sanojani pitempään ja välillä reagoin haastateltavien sanomisiin viiveellä. Joskus se on turhauttavaa, mutta silloin ajattelen, että meni jo, ei voi mitään, hän nauraa.

Eva mukaan hänen uransa tähän saakka ehdottomasti rankin työ on ollut MTV3:n Kadonneen jäljillä -ohjelma. Siinä oli pakko olla paljon poissa kotoa. Ohjelman päähenkilöiden kanssa tehtiin erittäin läheisesti ja tiiviisti yhteistyötä. Monenlaisia tunteita nousi pintaan, ja matkoilta palautuminen niin fyysisesti kuin henkisestikin kesti pitkään.

– Se on niin erikoinen työ, ettei sitä voi edes työksi kutsua. Se vaati paljon voimavaroja ja kykyä olla läsnä, Eva kertoi Huomenta Suomen 25-vuotisjuhlalähetyksen yhteydessä maanantaina.

Samalla Kadonnen jäljillä oli todella rikastuttava ja upea kokemus, hän pohtii.

Entä jos ohjelmasta tehtäisiin uusi tuotantokausi ja häntä pyydettäisiin jälleen sen juontajaksi? Eva ei tiedä, lähtisikö hän uudestaan samaan tunnevuoristorataan.

– Ainakin miettisin rauhassa. Voihan olla, että lähtisinkin. Se riippuu myös paljon elämäntilanteesta, hän sanoo.

Eva teki vuosia Yle Fem -kanavan Min Morgon -aamuohjelmaa. Hän huomasi pian, että rankan aamutyön ja äitiyden yhdistäminen oli vähintäänkin haasteellista. Evan esikoulua käyvä Silvia-tytär, 6, oli pestin alkaessa puolitoistavuotias.

– Olin usein väsynyt ja kärttyisä. Silvia sanoikin äskettäin minulle, että onneksi äiti et enää ole aamutelkkarissa. Tai olenhan minä, mutta nyt kuvaamme lähinnä inserttejä etukäteen, Eva kertoi.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbaccaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”