MTV3:n Huomenta Suomen juontaja-toimittaja Eva Kela haaveilee matkasta lämpimään. "Olemme mieheni kanssa säästäneet, että pääsemme alkuvuodesta reissuun esimerkiksi Kanarialle”, hän kertoo. Eva poseerasi kollegansa Jesse Kamrasin kanssa Kuva: Sakari Majantie
MTV3:n Huomenta Suomen juontaja-toimittaja Eva Kela haaveilee matkasta lämpimään. "Olemme mieheni kanssa säästäneet, että pääsemme alkuvuodesta reissuun esimerkiksi Kanarialle”, hän kertoo. Eva poseerasi kollegansa Jesse Kamrasin kanssa Kuva: Sakari Majantie

Juontaja-toimittaja Eva Kela pitää tunteikasta työtään silti upeana kokemuksena. Nyt Eva on aloittanut uudessa tv-ohjelmassa.

MTV3:n Huomenta Suomen Makuja & elämää -osioita tekevä juontaja-toimittaja Eva Kela, 38, on tehnyt uuden aluevaltauksen: hän vetää Minun kirjahyllyni -ohjelmaa kerran viikossa. Suoran lähetyksen tekeminen suomeksi on ollut ruotsinkieliselle Evalle paikoin haastavaa.

– Joudun usein miettimään sanojani pitempään ja välillä reagoin haastateltavien sanomisiin viiveellä. Joskus se on turhauttavaa, mutta silloin ajattelen, että meni jo, ei voi mitään, hän nauraa.

Eva mukaan hänen uransa tähän saakka ehdottomasti rankin työ on ollut MTV3:n Kadonneen jäljillä -ohjelma. Siinä oli pakko olla paljon poissa kotoa. Ohjelman päähenkilöiden kanssa tehtiin erittäin läheisesti ja tiiviisti yhteistyötä. Monenlaisia tunteita nousi pintaan, ja matkoilta palautuminen niin fyysisesti kuin henkisestikin kesti pitkään.

– Se on niin erikoinen työ, ettei sitä voi edes työksi kutsua. Se vaati paljon voimavaroja ja kykyä olla läsnä, Eva kertoi Huomenta Suomen 25-vuotisjuhlalähetyksen yhteydessä maanantaina.

Samalla Kadonnen jäljillä oli todella rikastuttava ja upea kokemus, hän pohtii.

Entä jos ohjelmasta tehtäisiin uusi tuotantokausi ja häntä pyydettäisiin jälleen sen juontajaksi? Eva ei tiedä, lähtisikö hän uudestaan samaan tunnevuoristorataan.

– Ainakin miettisin rauhassa. Voihan olla, että lähtisinkin. Se riippuu myös paljon elämäntilanteesta, hän sanoo.

Eva teki vuosia Yle Fem -kanavan Min Morgon -aamuohjelmaa. Hän huomasi pian, että rankan aamutyön ja äitiyden yhdistäminen oli vähintäänkin haasteellista. Evan esikoulua käyvä Silvia-tytär, 6, oli pestin alkaessa puolitoistavuotias.

– Olin usein väsynyt ja kärttyisä. Silvia sanoikin äskettäin minulle, että onneksi äiti et enää ole aamutelkkarissa. Tai olenhan minä, mutta nyt kuvaamme lähinnä inserttejä etukäteen, Eva kertoi.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.