The Rasmus eli Pauli Rantasalmi, Lauri Ylönen, Aki Hakala ja Eero Heinonen. Kuva: Jonna Öhrnberg
The Rasmus eli Pauli Rantasalmi, Lauri Ylönen, Aki Hakala ja Eero Heinonen. Kuva: Jonna Öhrnberg

The Rasmus julkaisee uuden albumin ja lähtee syksyllä kiertueelle.

The Rasmus palaa tauon jälkeen isoille lavoille. Bändi tekee kesällä Suomessa muutaman keikan, joista ensimmäinen nähtiin tänään Radio Suomipopin Helsinki-päivän konsertissa Töölönlahden tapahtumapuistossa.

Bändi on kiertänyt yhdessä teini-ikäisestä lähtien, vuodesta 1994. Ystävyys on kestänyt suursuosion ja tauot.

– Moni muu asia elämässä on muuttunut, mutta bändi on pysynyt, solisti Lauri Ylönen sanoi tapahtumassa.

– Tavallaan ystävyys on kaikista arvokkain asia, joka tässä pohjana on. On elämässä tullut mitä tahansa, niin ystävyyteen ja rakkauteen on voinut luottaa, basisti Eero Heinonen jatkoi.

Kiertäminen on miehistä edelleen monella tapaa samanlaista kuin ennenkin, mutta vanhemmiten kiinnostuksen kohteet ovat muuttuneet.

– Parikymppisenä saatoin juhlia Pariisissa Moulin Rougessa puoli kuuteen aamulla. Kun on muuttunut ihmisenä, on myös toisenlaiset intohimon ja kiinnostuksen kohteet, joita haluaa kaupungissa nähdä, Lauri totesi.

”Me ja konserttijärjestäjät joudumme varautumaan kaikkeen.”

The Rasmuksen uusi albumi julkaistaan 22. syyskuuta. Sen jälkeen bändi lähtee Euroopan-kiertueelle, jonka jälkeen luvassa on aina Latinalaiseen Amerikkaan ja Intiaan asti ulottuva maailmankiertue.

Viime vuosina Euroopassa musiikkikeikoilla tapahtuneet terrori-iskut ovat monella mielessä. The Rasmuskin on joutunut miettimään asiaa.

– Se on ikävä asia, jota ei voi olla ajattelematta. Sitä haluaisi olla sinisilmäinen ja elää pumpulissa, mutta me ja konserttijärjestäjät joudumme varautumaan kaikkeen. Meillä itsellämme on maailmalla turvamiehet mukana, rumpali Aki Hakala kertoi.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.