Mikael Jungnerin löytää nyt Tinderistä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Mikael Jungnerin löytää nyt Tinderistä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kansanedustaja Mikael Jungner kertoi tällä viikolla Twitterissä liittyneensä deittisovellus Tinderiin. Mutta mitä hän sieltä hakee?

Mikael Jungner sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että suosittua deittipalvelua voi käyttää seuranhaun lisäksi politiikkaan.

Etsitkö Tinderistä seuraa vai äänestäjiä, Mikael Jungner?

– En kumpaakaan. Mutta kyllä Tinderissä voi puhua politiikkaa ihan yhtä hyvin kuin etsiä seuraa tai ladella ikäviä törkeyksiäkin. Jos juttelet siellä kymmenen, sadan tai tuhannen ihmisen kanssa politiikasta, se on taatusti  tehokkaampaa kuin jakaa metroasemalla mainoksia vaalien alla, Jungner kertoo Me Naisille.

Jungner ei silti vielä muutaman päivän kokemuksella tiedä, aikooko hän hyödyntää Tinderiä omaan vaalityöhönsä tai lobata sitä puoluetovereilleen. Hän vasta tutkii, sopiiko palvelu poliittisiin tarkoituksiin.

– Hollantilaisilla politiikoilla on Tinderistä hyviä kokemuksia vaalien alla. Mutta jos siellä tekee vaalityötä, pitää mielestäni tehdä vaaliprofiili, josta ilmenee selvästi vaalinumero ja puoluetunnus. Minä olen palvelussa omana itsenäni.

Tinder on Jungnerin mielestä mielenkiintoinen palvelu, johon hän haluaa tutustua.

– Keskustelen siellä milloin mistäkin. Muutaman päivän kokemuksella olen huomannut, että suurin osa ihmisistä vieroksuu politiikasta puhumista. Intuitioni sanoo, että Tinder ei välttämättä sovi Suomessa vaalityöhön samalla tavalla kuin Hollannissa.

Lue myös:

Tinder mullisti deittailukulttuurin – Toisen tunteiden huomioimiselle ei ole enää aikaa

Klikkaisitko tätä miestä Tinderissä?

Nämä ovat tosielämän Tinder-säännöt

Eroa läpi käyvä Maria Jungner: "Hakeuduin terapiaan"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.