Mikael Jungnerin löytää nyt Tinderistä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Mikael Jungnerin löytää nyt Tinderistä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kansanedustaja Mikael Jungner kertoi tällä viikolla Twitterissä liittyneensä deittisovellus Tinderiin. Mutta mitä hän sieltä hakee?

Mikael Jungner sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että suosittua deittipalvelua voi käyttää seuranhaun lisäksi politiikkaan.

Etsitkö Tinderistä seuraa vai äänestäjiä, Mikael Jungner?

– En kumpaakaan. Mutta kyllä Tinderissä voi puhua politiikkaa ihan yhtä hyvin kuin etsiä seuraa tai ladella ikäviä törkeyksiäkin. Jos juttelet siellä kymmenen, sadan tai tuhannen ihmisen kanssa politiikasta, se on taatusti  tehokkaampaa kuin jakaa metroasemalla mainoksia vaalien alla, Jungner kertoo Me Naisille.

Jungner ei silti vielä muutaman päivän kokemuksella tiedä, aikooko hän hyödyntää Tinderiä omaan vaalityöhönsä tai lobata sitä puoluetovereilleen. Hän vasta tutkii, sopiiko palvelu poliittisiin tarkoituksiin.

– Hollantilaisilla politiikoilla on Tinderistä hyviä kokemuksia vaalien alla. Mutta jos siellä tekee vaalityötä, pitää mielestäni tehdä vaaliprofiili, josta ilmenee selvästi vaalinumero ja puoluetunnus. Minä olen palvelussa omana itsenäni.

Tinder on Jungnerin mielestä mielenkiintoinen palvelu, johon hän haluaa tutustua.

– Keskustelen siellä milloin mistäkin. Muutaman päivän kokemuksella olen huomannut, että suurin osa ihmisistä vieroksuu politiikasta puhumista. Intuitioni sanoo, että Tinder ei välttämättä sovi Suomessa vaalityöhön samalla tavalla kuin Hollannissa.

Lue myös:

Tinder mullisti deittailukulttuurin – Toisen tunteiden huomioimiselle ei ole enää aikaa

Klikkaisitko tätä miestä Tinderissä?

Nämä ovat tosielämän Tinder-säännöt

Eroa läpi käyvä Maria Jungner: "Hakeuduin terapiaan"

Fatbardhe Hetemaj on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton. – Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti.

Fatbardhe Hetemaj, 32, odottaa viikonlopun Maailma kylässä -festivaalia, jolloin hänen perheestään kertova Kotimaa Kosovo-Suomi –dokumentti saa ensi-iltansa.

Dokumenttia tehtiin puolitoista vuotta ja se nosti naiselle pintaan monia muistoja. Hetemaj´n neljän sisaruksen vanhemmat saapuivat Kosovosta Suomeen vuonna 1992, jolloin Fatbardhe oli 7-vuotias.

– Ehkä arkielämässä oli pelon jälkeen vaikeinta tasapainoilla kahden kulttuurin välillä. Meidän kulttuurissa olin tottunut koskettamaan ihmisiä. Täällä on tietty etäisyys.

”Ala-asteella ihmettelin, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin.”

– Ala-asteella ihmettelin myös, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin ja sitten minulle suututtiin, kun olin luvannut niin monelle. En ymmärtänyt yhtään, että pitäisi olla vain yhden kanssa kerralla, vaan otin kaikki siipieni suojaan. Olen aina ollut tällainen paljon puhuva, Fatbardhe kertoi eilen Mummotunnelin kesän VIP-avajaisissa.

Hetemaj'n sisarusnelikko on kuuluisa saavutuksistaan. Molemmat veljet pelaavat ammatikseen jalkapalloa, Perparim Italiassa ja Mehmet Seinäjoella. Fatbardhe on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton.

– Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti. Olemme yhä tosi läheisiä.

Fatbardhe viettää itse sinkkukesää.

– Kaikki väittävät, että minulla on kumppanin suhteen kovat kriteerit. Minun pitää tuntea, että kyseessä on minun ihminen ja toki kumppanin pitää miellyttää myös silmää. 

– Haluan kuitenkin painottaa, että elämäni on hyvää näinkin. Olen huomannut, että lapsettomia suojellaan, eikä heiltä kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä, mutta sinkuilta udellaan tosi henkilökohtaisesti, että miksi miestä ei ole löytynyt. Se ärsyttää joskus.

Kotimaa Kosovo-Suomi, TV1 ma 28.5

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.