Näyttelijä Minna Haapkylä osallistui Me Naisten Väitöstilaisuuteen. Katso videolta, mitä Minna vastasi erilaisiin väittämiin.

Näyttelijä Minna Haapkylä, 41, kuvaa parhaillaan Jörn Donnerin ohjaamaa Armi-elokuvaa. Marimekon perustajasta kertova elokuva tulee ensi-iltaan vuonna 2015.

Kuvausten lomassa Minna osallistui Me Naisten Väitöstilaisuuteen. Katso videolta, mitä näyttelijä vastasi spontaanisti seuraaviin väittämiin:

Et ole koskaan rakastunut vastanäyttelijääsi.
Nainen ilman miestä on kuin kala ilman polkupyörää.
Ohjaaja Jörn Donner on mielestäsi maailman miehekkäin mies.
Punatukkaiset eivät pääse taivaaseen.
Kunnon suomalaisena sinulla on kaapissasi ainakin yksi Marimekon kolttu.
Sinulla on parin kuukauden palkka säästössä pahan päivän varalle.
Et voisi asua yli kilometrin päässä Helsingin keskustan Stockmannilta.
Tienasit katusoittajana Helsingissä paremmin kuin näyttelijänä.
Lomalla viimeinkin voit ottaa iisimmin.
Neito on kauneimmillaan 16-vuotiaana, mutta nainen viisain nelikymppisenä.

Me Naisten uusimmassa lehdessä 31/2014, Minna kertoo suuresta elämänmuutoksestaan, lue juttu:

"Rakastuessa sukupuolella ei ole väliä"

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.