Karaoke-emännän roolissa nähtävä Essi Hellén tykkää itsekin laulaa karaokea. ”Juhlissa ja karonkoissa vaadin aina karaokea. Pitäähän se riemu jostain repiä”, absolutistina tunnettu nainen nauroi Nuotin vierestä -elokuvan lehdistötilaisuudessa tiistaina. Kuva: Jonna Öhrnberg
Karaoke-emännän roolissa nähtävä Essi Hellén tykkää itsekin laulaa karaokea. ”Juhlissa ja karonkoissa vaadin aina karaokea. Pitäähän se riemu jostain repiä”, absolutistina tunnettu nainen nauroi Nuotin vierestä -elokuvan lehdistötilaisuudessa tiistaina. Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijän kiireinen työputki huipentuu perhelomaan Thaimaassa.

Näyttelijä Essi Hellénin, 27, tiukka työputki on vaatinut veronsa.

Essi nähdään parhaillaan kahdessa suorassa tv-ohjelmassa: Putouksessa sekä Villissä kortissa. Niiden lisäksi häntä työllistävät elokuvien sekä tv-sarjojen kuvaukset.

Kiireinen nainen saapui Nuotin vierestä -uutuuselokuvan lehdistötilaisuuteen niiskuttaen.

– Olen ollut flunssassa koko syksyn, eikä tämä työputki yhtään auta asiaa, hän huokasi.

Ykköstyypin diabetesta sairastava Essi kertoi olevansa kiitollinen kaikista tarjotuista työtehtävistä, mutta tasapainoilevansa samalla oman jaksamisensa kanssa.

– Vielä ei olla loppuunpalamispisteessä, mutta huomaan, että stressi madaltaa vastustuskykyäni. Yritän nukkua tarpeeksi ja syödä superterveellisesti, mutta silti sairastelen.

Kotona Essin huomion vie kaksivuotias tytär. Kiireisen syksyn katkaisee joulukuussa parin viikon aurinkoloma Thaimaassa.

– Siellä aion vain olla ja nauttia enkä suorita mitään, Essi suunnitteli.

Nuotin vierestä on Lauri Nurksen uusi draamakomedia, joka kertoo pojan ja äidin matkasta Karaoken SM-kisoihin Kotkaan. Essi esittää elokuvassa hehkeää Susanna-nimistä tuomaria karaoken SM-kisoissa.

– Susanna on vahva ja itsenäinen nuori nainen. Oli upeaa esittää naista, joka on sinut seksuaalisuutensa kanssa, Essi sanoo.

Essi on hiljattain valittu Lasten ja nuorten säätiön dreamsteriksi, mikä tarkoittaa, että hän kiertää kouluissa puhumassa unelmista ja itseensä uskomisen tärkeydestä. Samassa tehtävässä ovat toimineet myös esimerkiksi Pamela Tola ja Krista Kosonen.

– Nuorten hyväksi tehtävä työ on todella tärkeää. Välillä näyttelijän ammatti tuntuu pinnalliselta. Maailma on täynnä epäkohtia ja minä vain näyttelen muita ihmisiä. Haluan kantaa korteni kekoon, Essi totesi.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.